در جریان معاملات روز گذشته (شنبه) بورس تهران، شاخصکل بورس تهران با افت ۰.۸۷ درصدی همراه شد و در سطح ۲ میلیون و ۶۴ هزار واحدی کار خود را به اتمام رساند.
تیرهروزی بورس تهران همچنان ادامهدار است و کاهش مستمر قیمت سهام، تبدیل به یک سکانس تکراری شده که هر روز به مدت سه و نیم ساعت برای بورسبازان در تالار شیشهای اکران میشود.
به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم نزول مستمر قیمتها سببشده تا سهامی که در روزهای گذشته توسط افراد خریداریشده، در قیمتهایی پایینتر در محدوده صففروش قرار بگیرند و خریداران چند روز قبل با توجه به فعالشدن حد ضرر و افت قیمتها، در صففروش نمادهای مختلف اقدام به عرضه سهام تحتتملک خود کنند.
در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخصکل بورس تهران با افت ۰.۸۷ درصدی همراه شد و در سطح ۲ میلیون و ۶۴ هزار واحدی کار خود را به اتمام رساند. شاخص هموزن نیز در معاملات دیروز، کاهش ۰.۵۲ درصدی را تجربه کرد. در فرابورس نیز شاخص اصلی این بازار با افت یکدرصدی همراه شد. همچنین در جریان دادوستدهای نخستین روز از هفته، ۴۸۶ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام و حقتقدم خارج شد.
ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حقتقدم میشود، رقم هزار و ۳۹۶ میلیارد تومان را ثبت کرد. بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که شاخصکل از ابتدای سال افت ۵.۹۹ درصدی را تجربهکرده و این روند منفی در شاخصهایی که در دل خود به نمادهای کوچک بازار نیز بها میدهند، دوچندان است. افت ۹.۰۲ درصدی شاخص هموزن و همچنین کاهش ۱۲.۳۸ درصدی شاخصکل فرابورس از ابتدای سال تا پایان روز معاملاتی گذشته، گواهی بر این مدعا است.
انتظارات افزایشی در بازارهای موازی نیز در هفتههای اخیر فرو کش کرده و دیگر بازارها نیز روند آرام و بیسر و صدایی را سپری میکنند. سکه رفاه در بورسکالا در روز گذشته با کاهش ۱.۰۳ درصدی همراه شد و در قیمت ۳۹ میلیون و ۷۲۴ هزار تومان میان خریداران و فروشندگان دستبهدست شد. دلار در بازار آزاد نیز در پلههای ابتدایی کانال ۵۹ هزار تومان معامله میشود و آرامش حاکم بر این بازار منجر به آرامش در دیگر بازارها شدهاست.
بهنظر میرسد که بازارهای دارایی همچنان چشم انتظار تعیینتکلیف شدن وضعیت انتخابات ریاستجمهوری هستند که در هشتم تیرماه سالجاری برگزار خواهد شد. بهنظر میرسد بعد از مشخص شدن وضعیت ریاستجمهوری ایران، بازارها کم کم به استقبال تحولات مربوط به انتخابات ایالاتمتحده خواهند رفت و طبیعتا این موضوع نیز بازارها را بهشدت متاثر خواهد ساخت.
روز گذشته، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرد: شرکتهای زیر مجموعه این وزارتخانه راهی بازار سرمایه خواهند شد و عبور از بنگاه داری و توجه به سهامداری، دو برنامه مهم سال۱۴۰۳ این وزارتخانه خواهند بود.
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش همکاریهای این وزارتخانه با سازمان بورس و اوراقبهادار گفت: تقویت بازار سرمایه یکی از بسترهای مهم مشارکت مردم در تولید و اقتصاد است که این مهم با ورود شرکتهای جدید به بورس برای سال۱۴۰۳ پیگیری میشود.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به تجربه ورود کالاها به بورس طی سالیان گذشته، از عرضه کالاهای جدید به بورس استقبال میکنیم.
بررسی بازدهی صندوقهای اهرمی در روزهای اخیر نشان میدهد که هر ۵ صندوق اهرمی حاضر در بازار در یک ماه اخیر افت بیش از ۱۰ درصد را ثبت کردهاند. این صندوقها با توجه به ریسک بالایی که در دل خود دارند، همواره نوسانات بیشتری نسبت به شاخصهای بازار تجربه میکنند.
در ماههای اخیر این صندوقها تبدیل به لیدر بازار شده بودند و حال و روز بازار در روزهای بعدی با توجه به سیمای این صندوقها قابل پیشبینی بود، بنابراین افت قیمتی این صندوقها در هفتههای اخیر گویای این نکته است که فعالان بورس فعلا هیچ چشم انداز مثبتی برای آینده بازار متصور نیستند.
بررسی روند ورود و خروج پول حقیقی به صندوقهای سرمایهگذاری در سالجاری نشان میدهد که از ابتدای سالجاری تا پایان روز معاملاتی گذشته، ۳ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای سرمایهگذاری در اوراقبهادار با درآمد ثابت شدهاست و صندوقهای طلا نیز میزبان هزار و ۷۲۸ میلیارد تومان پول حقیقی بودهاند، در مقابل، اما وضعیت در صندوقهای مبتنی بر سهام چندان جالب نیست و از ابتدای سال فقط ۳۱۶ میلیارد تومان پول وارد صندوقهای اهرمی شده و از صندوقهای سهامی نیز ۲۵۷ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شدهاست.