درخشش پدیده کشتی فرنگی ایران در مجارستان امیدها را برای تکرار مدال طلای وزن ۶۷ کیلوگرم در المپیک افزایش داد.
داستان امروز ما حکایت زندگی پسری از دیار خوزستان است که برای رسیدن به ایستگاه پاریس سختیهای زیادی را تحمل کرد، اما در نهایت موفق شد با سختکوشی سوار قطاری شد که بسیاری از بزرگان ورزش جهان در آن حضور دارند. او از دزفول مسیر سفر خود را آغاز و در بوداپست موفق شد به قطار پاریس برسد.
اما سیر رسیدن پدیده کشتی ایران به المپیک چگونه بود؟ برای پاسخ به این پرسش باید تحولات ۳۶۰ روز کشتی ایران را بررسی کرد.
شاید اگر یکسال پیش گفته میشد که جوانی از شهرستان دزفول گام به بوداپست گذاشته تا قهرمانان بزرگ دنیا را به زیر بکشد باور آن سخت بود، اما شامگاه روز گذشته (یکشنبه) این اتفاق رخ داد تا نه تنها مرد یخی کشتی جهان بلکه اورتا سانچز قهرمان جهان و المپیک نیز محو هنرنمایی یکی از بختیاریهای پرتعداد ورزش ایران شوند. مردی که مسیر خود را با نایب قهرمانی مسابقات جام وهبی امره ترکیه آغاز و با فتح سکوی نخست قاره کهن در بیشکک عملا به رقیب محمدرضا گرایی تبدیل شد.
او برای رسیدن به ایستگاه پاریس مسیر بسیار طولانی را طی کرد تا جایی که از دزفول به آنتالیا و از آنجا به بیشکک حرکت کرد. در آنتالیا موفق به حضور در فینال شد، اما مصدومیت راه وی را برای رسیدن به سکو نخست سد کرد؛ اما این مصدومیت نمیتوانست مانع عبور شیرمرد بختیاری از گردنههای سخت شود، زیرا او با حضور در قهرمانی آسیا مقتدرانه به سکوی نخست رسید و مدال طلای قاره کهن را به گردن آویخت. کسب نشان طلا از قهرمان ایرانی یک پدیده در کشتی فرنگی قاره کهن ساخت پدیدهای که اکنون داعیه رسیدن به المپیک را دارد.
دیگر کسی نمیتوانست جوان نوظهور خوزستانی را در کشتی ایران نادیده بگیرد؛ طبق چرخه وی حریف محمدرضا گرایی قهرمان المپیک و مرد یخی کشتی جهان شد. شاید نام گرایی برای او بسیار سنگین بود، اما اراده مرد دزفولی بسیار بزرگتر از نامها بود، ارادهای که باید در بوداپست به بهترین شکل ممکن از آن استفاده میکرد.
حسن رنگرز که اعتماد خاصی به جوانان دارد بوداپست را میدانی برای معرفی شماری از نخبگان قرار داد تا نفراتی مانند فردین هدایتی بتوانند در کارزار یانوش وارگا در مجارستان خودی نشان دهند.
یانوش وارگا فرنگیکار مجارستانی است در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۶۸ به مدال طلا دست یافت.
گرایی برای تثبیت سهمیه و رزرو بلیت پاریس آمده بود و ابولادزه نیز توانست مقتدر ظاهر شود و فینالیست شد. جوان ایران در پائین جدول با قرعه سخت مواجه شد، اما او در تلاش برای رسیدن به قطار پاریس بود. برای یل بختیاریها حریف فقط نام بود و باید از او عبور میکرد. دزفولیها در روز یکشنبه نظارهگر شیرمرد خود بودند تا او به جمع چهار نفر برسد. چهار نفری که متشکل از یک پدیده و سه عنواندار بود.
گرایی در نیمهنهایی به ابولادزه رسید و پدیده ایرانی حریف اورتا سانچز قهرمان جهان و المپیک از کوبا شد. اتحادیه جهانی نوشت: کسی تصور نمیکرد که قهرمان آسیا اورتا را به چالش بکشد، اما وی تمام ذهنیتها را تغییر داد. در آن دیدار تنها چند ثانیه به پایان مبارزه مانده بود و شیر بختیاری سرمست از برد غرش خود را آغاز کرد، اما در دام حرفهایگری قهرمان کوبایی و بیتجربگی خود گرفتار شد تا به گواه دوربینهای ثبت تصویر به بخت خود پشت کند.
او روی یک غفلت بچگانه باخت تا همه گرایی را مسافر پاریس بدانند با این وجود خود را از دام انرژی منفی ناشی از غافلگیری رها کرد و توانست قهرمان ساموراییها را در چند ثانیه پایانی زمینگیر کند و به مدال برنز برسد.
حالا پدیده کشتی ایران در نزدیک گیت رزرو بلیت پاریس ایستاده بود، اما پیشروی وی مرد یخی قرار داشت که بزرگان جهان کشتی در وزن ۶۷ کیلوگرم به سختی از او امتیاز میگرفتند. گرایی برای رسیدن به پاریس یک برد نیاز داشت، اما جوان جویای نام ایرانی باید ۲ برد متوالی را کسب میکرد. یل بختیاری در برابر کاکوی شیرازی قرار گرفت و در دیدار نخست با نتیجه ۶ بر صفر به برتری رسید. در دیدار دوم شرایط برای او سخت شد و حتی در دقایقی قافیه را باخت، اما در نهایت ۶ بر چهار به برتری رسید.
دیروز بوداپست برای جوان ایران برزخ بود، اما از آنجا ریلی به سمت بهشت زد تا خوشبختی را تجربه کند. او با شکست یکی از قهرمانان نامدار کشتی فرنگی جهان موفق به کسب سهمیه المپیک شد، سهمیهای که هر چند به سختی به نام جوان خوزستانی رقم خورد، اما شیرینی این سهمیه سالیان سال در خاطره او خواهد ماند.
قهرمان امروز داستان ما نامی جز سعید اسماعیلی ندارد نامی که باید بیش از پیش به خاطر سپرده شود، زیرا او ممکن است به یکی از قهرمانان تابستان گرم آوردگاه پاریس تبدیل شود.