اکثر کشورهایی که در این رتبهبندی قرار دارند، کشورهای ثروتمندتر و توسعه یافتهتر هستند. این کشورها سطح مصرف بالاتری دارند و دسترسی بیشتری به کالاهای بستهبندی شده، خدمات حمل و نقل و محصولات یکبار مصرف دارند که همگی متکی به پلاستیکهای یکبار مصرف هستند.
زبالههای پلاستیکی یکبار مصرف شاید یکی از بزرگترین مسائل زیست محیطی زمان ما باشد. سالانه میلیونها تن پلاستیک به اقیانوسها و محلهای دفن زباله سرازیر میشود و به حیات وحش و اکوسیستم آسیب میرساند.
به گزارش روزیاتو، بدتر از آن، تجزیه پلاستیکها صدها سال طول میکشد که منجر به خطرات درازمدت زیست محیطی و سلامتی میشود زیرا به میکروپلاستیکهایی تبدیل میشوند که آب و منابع غذایی را آلوده میکنند. در ایفوگرافیک زیر، ۲۰ کشوری که بیشترین زبالههای پلاستیکی یکبار مصرف را در سال ۲۰۱۹ تولید کرده اند، به تصویر کشیده شدهاند که بر حسب کیلوگرم به ازای هر نفر اندازه گیری شده است.
دادههایی که برای ترسیم اینفوگرافیک بالا استفاده شده در جدول زیر آمده است.
کشورهایی از سراسر جهان در این رتبهبندی حضور دارند که نشان میدهد زبالههای پلاستیکی در هیچ منطقهای متمرکز نشده اند.
همچنین جالب است بدانیم که اکثر کشورهایی که در این رتبهبندی قرار دارند، کشورهای ثروتمندتر و توسعه یافتهتر هستند. این کشورها سطح مصرف بالاتری دارند و دسترسی بیشتری به کالاهای بستهبندی شده، خدمات حمل و نقل و محصولات یکبار مصرف دارند که همگی متکی به پلاستیکهای یکبار مصرف هستند.
توجه داشته باشید که در بالا سرانه زبالههای پلاستیکی نشان داده شده است که با کل زبالههای تولید شده توسط یک کشور متفاوت است. به همین دلیل است که آلایندههای عمدهای مانند چین و هند در این رتبهبندی حضور ندارند.