سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد که الکل سالانه نزدیک به ۳ میلیون نفر را میکشد و درحالیکه میزان مرگومیر در سالهای اخیر اندکی کاهش یافته است، اما همچنان «بهطور غیرقابل قبولی» این آمار زیاد است.
در آخرین گزارش آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در مورد الکل و سلامت آمده است که الکل از طریق رانندگی در حالت مستی، خشونت و سوء استفاده ها و بسیاری از بیماری ها و اختلالات، سالانه باعث مرگ و میر تقریباً یک نفر از هر ۲۰ نفر در جهان می شود.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، در این گزارش آمده است ۲.۶ میلیون مرگ به دلیل مصرف الکل در سال ۲۰۱۹ میلادی ثبت شده است.
همچنین طبق این گزارش، تقریباً سه چهارم این مرگها در مردان بوده است.
در همین حال، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: مصرف مواد به شدت به سلامت افراد آسیب میرساند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و بیماریهای روانی را افزایش میدهد و به طرز غمانگیزی منجر به میلیونها مرگ قابل پیشگیری در سال میشود.
همچنین وی خاطرنشان کرد از سال ۲۰۱۰ میلادی تا حدی کاهش مصرف الکل و آسیب های مرتبط با آن در سراسر جهان وجود داشته است.
او ادامه داد: اما بار و فشار سلامتی و اجتماعی ناشی از مصرف الکل به طور غیرقابل قبولی بالاست و جوانان نیز تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
سازمان جهانی بهداشت گفت بیشترین نسبت مرگ و میر ناشی از مصرف الکل در سال ۲۰۱۹ (۱۳ درصد) در بین افراد ۲۰ تا ۳۹ ساله بوده است.
نوشیدن مشروبات الکلی با تعدادی از بیماری ها از جمله سیروز کبدی و برخی سرطان ها مرتبط است.
همچنین در گزارشی که اخیرا منتشر شده، آمده است که الکل یکی از عوامل مرگهای زودرس در اروپا است.
سازمان جهانی بهداشت در عین حال تخمین میزند که در اروپا دخانیات عامل بیش از یک میلیون مرگ در سال است که ۱۰ درصد از کل مرگ و میرها در این قاره را تشکیل میدهد. این در حالی است که نوشیدن الکل باعث بیش از ۴۰۰ هزار مرگ در سال در کشورهای این منطقه میشود.
سازمان جهانی بهداشت از دولتهای اروپایی میخواهد تا مقررات سختگیرانهتری را در مورد نحوه بازاریابی محصولات مضر برای سلامت اعمال کنند. همچنین خواسته شده است تا اقدامات انحصاری و لابیگری را محدود کنند و اطمینان حاصل کنند که توافقهای تجاری و قوانین اقتصادی در وهله اول سلامت عمومی را در نظر بگیرند.