bato-adv
bato-adv

دلار کانال ۵۷ هزارتومانی را از دست می‌دهد؟

دلار کانال ۵۷ هزارتومانی را از دست می‌دهد؟

تحلیلگران ارزی معتقد هستند که بانک‌مرکزی با تکیه بر ذخایر ارزی خود در حال کنترل نوسانات بازار و جهت‌دهی به نرخ ارز است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۳۱ تير ۱۴۰۳

نرخ شاخص بازار ارز در نخستین روز کاری هفته جدید در نیمه نخست کانال ۵۷ هزار تومانی به نوسان پرداخت.

به گزارش دنیای اقتصاد، فعالان ارزی پیش از این کانال ۵۷ هزار تومانی را تحت عنوان هسته سخت نرخ دلار در سال جاری معرفی می‌کردند و معتقد بودند که نرخ این ارز برای عبور از بازه قیمتی مذکور مسیر سختی در پیش دارد. باید دید دلار توانایی حفظ موقعیت جدید خود را دارد یا خیر؟ بازیگران بازار ارز در هفته‌های اخیر شاهد کاهش دمای این بازار بودند.

برخی از این افراد افت نرخ‌های صورت گرفته در بازار را به‌واسطه کاهش سطح انتظارت تورمی می‌دانند. به‌طور کلی چشم‌انداز روابط خارجی کشور تاثیر چشم‌گیری بر انتظارات تورمی فعالان بازار تهران دارد. در سال‌های اخیر که تحریم مهم‌ترین اهرم فشار علیه اقتصاد کشور بوده است، بهبود روابط خارجی و صورت گرفتن مذاکرات سیاسی با دولت‌های تحریم‌کننده سیگنال‌های مثبتی برای بازار محسوب می‌شود.

از سوی دیگر مواردی همچون مخالفت با مذاکرات از سوی برخی ارکان داخلی یا روی‌کار آمدن دولت‌هایی با رویکرد ضد ایرانی در کشور‌های غربی نیز از جمله عواملی است که ریسک‌های سیاسی بازار را افزایش داده و زمینه‌ساز رشد نرخ ارز می‌شود. در هفته‌های گذشته پس از وقوع سانحه هوایی برای رئیس‌جمهور دولت سیزدهم و شکل‌گیری یک فضای دوقطبی میان نامزد‌های انتخاباتی، سطح ریسک‌های بازار نیز افزایش یافت.

چرا که یکی از جبهه‌های پرقدرت در انتخابات رویکردی ضد مذاکراتی از خود به نمایش گذاشت. تحلیلگران معتقد بودند که در صورت روی‌کار آمدن این جبهه، چشم‌انداز روابط خارجی کشور تیره خواهد شد و احتمال افزایش تحریم‌های اقتصادی نیز وجود دارد.

اما پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات و روی‌کار آمدن دولت اصلاح‌طلب، ریسک‌های موجود در بازار تخلیه شد و بازار آرایش کاهشی به خود گرفت. در نتیجه می‌توان گفت که بخشی از افت نرخ‌های صورت گرفته در بازار هفته‌های اخیر به سبب کاهش سطح انتظارات تورمی و همراهی بازار با دولت جدید رخ داده است. اما در این میان به عقیده برخی دیگر از تحلیلگران ارزی نهاد بازارساز بانک مرکزی نقش بسزایی در این افت نرخ ایفا می‌کند.

این افراد معتقدند که بانک‌مرکزی با تکیه بر ذخایر ارزی خود در حال کنترل نوسانات بازار و جهت‌دهی به نرخ ارز است. حمایت بانک مرکزی از پول ملی مساله‌ا‌ی نیست که توسط مقامات مسوول تکذیب شود. براساس گفتگو‌های غیر‌رسمی، بازارساز با تقویت بخش عرضه در بازار دلار، یورو و درهم مانع از ایجاد شرایط مازاد تقاضا در بازار می‌شود. پس می‌توان گفت که افت نرخ بازار ارز در هفته‌های اخیر ناشی از ۲ عامل سیاسی و اقتصادی است.

تلاش دلار جهت حفظ موقعیت جدید

اصلاح یک پله‌ای دلار

دیروز شنبه ۳۰ تیر ماه روند نرخ اکثر شاخص‌های ارزی در معاملات غیر‌رسمی بازار تهران کاهشی بود. یورو آزاد در واپسین معاملات نقدی روز گذشته با افت ۵۰ تومانی نسبت به نرخ پیشین در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد. پوند انگلیس نیز با افت ۲۰۰ تومانی در رقم ۷۴ هزار و ۲۵۰ تومان به فروش رسید. اما برخلاف روند کلی بازار، نرخ دلار آزاد با ۱۰۰ تومان رشد، اصلاح یک پله‌ای را تجربه کرد و در رقم ۵۷ هزار و ۳۵۰ تومان دادوستد شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv