فراروـ کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. همان¬طور که می¬دانید کیک¬های شکلاتی یکی از محبوبترین کیک¬ها در دنیا هستند. بعید است کسی پیدا شود که بتواند به کیک شکلاتی نه بگوید. حتی کسانی که عاشق شکلات هم نیستند، معمولاً دست رد به سینه یک برش کیک شکلاتی نمی¬زنند. دریم کیک که دستور پخت آن این روزها خیلی وایرال شده است، ترکیبی از کیک شکلاتی خیس با کاسترد شکلاتی و گاناش است که طعم بینظیری دارد. اگر عاشق شکلات هستید، شک نکنید که این کیک مخصوص شماست. دریم کیک نوعی کیک دبل چاکلت است که با خوردن آن انگار در استخری از شکلات غرق شدهاید! اگر دوست دارید این دریم کیک خوشمزه و هیجانانگیز را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
آرد سفید شیرینی: ۹۰ گرم
شکر: ۱۵۰ گرم
پودر کاکائو: ۳۵ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
شیر: ۷۵ گرم
روغن مایع: ۲۵ گرم
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
قهوه فوری: یک دوم قاشق چایخوری
آب ولرم: ۷۵ گرم
نمک: ۱ پنس
بکینگ پودر: ۲ گرم
مواد لازم برای تهیه کاسترد شکلاتی
شیر: ۲۵۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۷۰ گرم
نشاسته ذرت: ۲۲ گرم
شکلات تلخ: ۵۰ گرم
نمک: ۱ پنس
وانیل: یک هشتم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه گاناش شکلاتی
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
شکلات تختهای: ۱۰۰ گرم
برای لایه رویی کیک
شکلات ذوب شده: به میزان لازم
پودر کاکائو: به میزان لازم
برای درست کردن این دریم کیک خوشمزه شکلاتی ابتدا باید کیک شکلاتی را آماده کنید. آرد، بکینگ پودر، وانیل، نمک، شکر و پودر کاکائو را داخل یک کاسه مناسب بریزید و خوب هم بزنید، سپس تخم مرغ را اضافه کنید و مواد را با همزن دستی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد روغن مایع و شیر را اضافه کنید و مواد را از یک جهت هم بزنید. در آخر پودر قهوه را با آب ولرم مخلوط کنید و به مایه کیک اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. داخل یک قالب گرد ۲۰ سانتی کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید، سپس قالب را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه کیک خنک شد، اجازه بدهید کاملا سرد شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید. یک ظرف گرد که اندازه کیک باشد را انتخاب کنید و کیک را داخل ظرف بگذارید. کمی شیر یا شیر کاکائو روی کیک بمالید تا کیک خیس شود.
حالا باید لایه دوم را درست کنیم. برای درست کردن کاسترد شکلاتی ابتدا شیر را داخلی یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا گرم شود. زرده تخم مرغ، شکر، نشاسته ذرت، وانیل و نمک را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. وقتی شیر داغ شود، کم کم شیر داغ را به مایه بالا اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا شیر به خوبی با مواد مخلوط شود. حالا مواد را روی اجاق گاز بگذارید و با حرارت کم مدام هم بزنید تا مایه به غلظت برسد و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در آخر شکلات تختهای را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات حل شود. حالا کاسترد را روی کیک شکلاتی بریزید و با قاشق یا کاردک روی کاسترد را صاف کنید و ظرف کیک را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود.
برای درست کردن لایه سوم، ابتدا خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه بریزید و شکلات تختهای را که از قبل ذوب کردهاید، به آن اضافه کنید و خوب خامه و شکلات را هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا گاناش آماده را روی لایه کاسترد بریزید و با قاشق روی مواد را صاف کنید. در آخر شکلات ذوب شده را روی لایه رویی بریزید و با پشت قاشق کاملا مواد را صاف کنید و برای تزیین مقداری پودر کاکائو روی کیک الک کنید. ظرف دریم کیک را به مدت ۲ تا ۳ ساعت یخچال بگذارید تا حسابی خنک شود و خودش را بگیرد. بعد از این مدت زمان، دریم کیک خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده میکنند، دستشان هست. مثلاً میدانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده میکنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همانطور که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازهگیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانهها دقیقتر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانهها را نمیدانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازهگیری کنید، برای اندازهگیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا میکنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازهها دقیق نمیشوند. وقتی مواد را داخل پیمانه میریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندینبار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز کیک بوی تخم مرغ میگیرد. خیلی از افراد فکر میکنند که وانیل و طعم دهندهها بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد. درحالیکه این فکر اشتباه است. آنچه بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در طرحها و شکلهای مختلف موجود است.
۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر میرود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمیکند.
۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمیگیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر میتواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکردهاید.