شامی کباب یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاهای ایرانی است که بسیار مورد علاقه مردم قرار دارد. در تهیه آن، در نقاط مختلف ایران، از روشها و ترفندهایی استفاده میشود که به خوشمزهتر شدن آن کمک میکنند.
شامی کباب یک غذای خوشخوراک و بسیار ترد است که در کمتر از یک ساعت میتوان آن را آماده و برای یک وعده غذایی صرف کرد.
به گزارش نمناک، برای درست کردن شامی کباب به مواد غذایی زیر نیاز داریم:
مواد لازم برای تهیه شامی کباب
پیاز:۲ عدد
گوشت:۵۰۰ گرم
لپه پخته:۲۵۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه:به مقدار کافی
آب:به مقدار کافی
تخم مرغ:۵ عدد
بیکینگ پودر:۱ ق چ
زعفران ساییده: به مقدار کافی
پیازها را به چهار قسمت تقسیم میکنیم و به همراه گوشت، مقداری زردچوبه و آب به مدت ۳ ساعت میپزیم تا گوشت کاملا پخته شود.
بعد از اینکه گوشتها پخت، آب آن را جدا میکنم و به همراه لپه پخته شده در چرخ گوشت، چرخ میکنیم. تخم مرغها را در ظرفی جداگانه میشکنیم و هم میزنیم تا سفیده و زرده تخم مرغ باهم مخلوط شوند.
سپس بیکینگ پودر را داخل تخم مرغها میریزیم و هم میزنیم. مقداری زعفران ساییده را به همراه کمی نمک و فلفل به تخم مرغها اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. تخم مرغ هم زده را با گوشت و لپه چرخ شده مخلوط میکنیم و حسابی ورز میدهیم تا کاملا مخلوط شوند.
یک تابه مناسب انتخاب میکنیم و مقداری روغن داخلش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود.
سپس به اندازه دلخواه از مایه شامی برمیداریم و به صورت کوفته قلقلی در دستمان به آن شکل میدهیم و در پایان مانند کوکو سیب زمینی تختش میکنیم و وسطش را با انگشت یک سوراخ ایجاد میکنیم و داخل روغن سرخش میکنیم.
وقتی یک طرف آن سرخ شد طرف دیگر را برمیگردانیم و سرخ میکنیم و به همین ترتیب تمام مایه شامی را سرخ میکنیم. در پایان هم با سبزیجات و گوجه فرنگی سرو میکنیم.
یکی از دلایل وا رفتن شامی کمبود مقدار تخم مرغ آن است. وقتی شامی هنگام سرخ شدن تیکه تیکه میشوند، باید به آن تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ بیشتری اضافه کنید.
مواد شامی را بعد از آنکه خوب ورز دادید به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در داخل یخچال استراحت دهید تا وا نرود.
اگر مواد شامی آبکی باشد باید به آن نون خشکه و یا آرد سوخاری بزنید و یا یک پیاز را با رنده درشت رنده کنید و به مواد شامی اضافه کنید.
مقدار گوشت زیاد در شامی نسبت به دیگر مواد آن باعث سفت شدن شامی میشود.
پیاز باعث خوشمزهتر شدن شامی میشود برای همین بهتر است با رنده درشت رنده شود. تا هم شامی وا نرود و هم باعث پوک و نرم شدن آن شود.
استفاده از گوشت چرخ کرده باعث خشک نشدن شامی میشود.
اگر در شامی از گوشت چرخ کرده گوساله استفاده کردید، کره را حتما آب کنید و به گوشت اضافه کنید تا از خشک شدن شامی جلوگیری کنند.
در مواد شامی میتوان از گوشت چرخ کرده مرغ به جای گوشت گوسفند استفاده کرد که در این صورت به گوشت مرغ نیز باید کره آب شده اضافه کنید.
تابه مخصوص درست کردن شامی باید کوچک باشد و روغن درون آن کف نکند و درصورت کف کردن باید روغن را تعویض کنید.
روغن مورد نیاز برای شامی باید به اندازهای باشد که روی شامیهای درون تابه را به خوبی بپوشاند.
حتما آب پیاز رنده شده در شامی را کامل بگیرید و در درون آن از آرد نخود استفاده کنید.
برای پف کردن شامیها حتما تخم مرغ آنها را به مدت طولانی هم بزنید.
برای پف کردن شامیها به هیچ وجه از جوش شیرین داخل مخلوط شامی استفاده نکنید، چون باعث تلخی و بوی نامطبوع در شامی میشود.
در صورت تمایل میتوانید لپه پخته شده را له کنید و بعد در مخلوط شامی بریزید.