اهالی شهر اربیل در کردستان عراق به آبهای زیرزمینی به عنوان منبع اصلی آب خود متکی هستند، اما سالهاست که از تابستان میترسند، زمانی که خشکسالی بیامان، کمبود آب و قطع برق که پمپها را متوقف میکند، باعث میشود منبع آب قطع شود.
فرارو- شیرها خشک شده اند و چاهها تقریبا خالی هستند. در پایتخت منطقه خودمختار کردستان عراق، بابیر ۸۰ ساله هفتهها است که حمام نکرده است و بی صبرانه منتظر تحویل آب با کامیون است.
به گزارش فرارو، بابیر که فقط نام کوچک خود را در خانه ساده خود در حومه منطقه دارتو اربیل بیان کرد، گفت: هیچ چیز بدتر از نداشتن آب نیست.
مانند چندین منطقه پرجمعیت دیگر اربیل و حومه آن، بابیر و همسایگانش به آبهای زیرزمینی به عنوان منبع اصلی آب خود متکی هستند، اما سالهاست که از تابستان میترسند، زمانی که خشکسالی بیامان، کمبود آب و قطع برق که پمپها را متوقف میکند، باعث میشود منبع آب قطع شود.
برای همه چیز، از حمام کردن گرفته تا آبیاری گیاهان، پخت و پز و شستن، آنها مجبور شده اند به آب کامیونی وابسته باشند.
بابیر که شلوار سنتی کردی به تن داشت، گفت: معمولاً هر پانزده هفته یک بار غسل میکنیم. او از پشت بام خانهاش فریاد میکشید که یک کامیون آب در خیابان بالا است، سپس با عجله به طبقه پایین رفت تا آب دریافت کند.
این بار کامیون متعلق به یک گروه امدادی محلی بود. هنگامی که چنین کمکی در دسترس نباشد، بابیر باید از مستمری ناچیز خود بپردازد یا برای آب و سایر لوازم ضروری به خانواده متکی باشد.
در طول سالها، فعالان چندین منطقه بارها برای راهحل به خیابانها آمده و اعتراض کردهاند، اما بابیر میگوید که در حال بررسی نقل مکان به مکانی دارای آب است.
سطح آب رودخانههای دجله و فرات به شدت کاهش یافته است و سازمان ملل کشور عراق را به عنوان یکی از کشورهایی که تحت تاثیر برخی از اثرات تغییرات آب و هوایی قرار دارند، طبقه بندی میکند. مقامات خشکسالی و همچنین سدهای ساخته شده در بالادست در کشورهای همسایه ترکیه و ایران را عامل این وضعیت میدانند.
اربیل متکی به ۱۲۴۰ حلقه چاه است که از رودخانه زاب که منبع آن در ترکیه است و به دجله در عراق میپیوندد، سرچشمه میگیرد.
امید خوشناو، فرماندار اربیل اوایل این ماه به خبرنگاران گفت که بیش از ۲۵ درصد چاهها در سال جاری خشک شدهاند و افزود که اربیل باید کمتر به آبهای زیرزمینی متکی باشد.
در بحبوحه بحران، مقامات محلی شهر میگویند که ۱.۵ میلیارد دینار عراقی (۱.۱ میلیون دلار) برای کمک به حل آن از جمله حفر چاههای جدید و تامین برق از طریق ژنراتورها و شبکه برق اختصاص داده اند.
عبدالحمید، یک مقام محلی گفت که قطعی برق به شدت بر پمپ چاههای مناطق مسکونی تأثیر گذاشته است. او به خبرگزاری فرانسه گفت: ما اکنون برق بدون وقفه را برای اکثر چاهها فراهم کرده ایم. وی افزود که مقامات در تلاش هستند تا این مشکل گستردهتر از جمله با بهبود تامین نیروگاه را برطرف کنند.