اگر عاشق گلابی هستید و همزمان در رژیم کاهش وزن به سر میبرید، احتما به یک دغدغه بزرگ بر خورده اید. آن هم خطر افزایش وزن ناشی از مصرف زیاد گلابی! چون که احتمالا تقریبا از اواخر تابستان شروع به مصرف مداوم این میوه کرده اید و هر چقدر هم که گلابی میخورید، از آن سیر نمیشوید.
به گزارش عصرترکیه، اما واقعا کالری یک عدد گلابی چقدر است؟ با توجه به کالری گلابی و کالری آن نسبت با کالری میوههای دیگر، مصرف این میوه در رژیم کالری شماری چگونه است؟
در این مقاله سعی میکنیم به این سوالات پاسخ دهیم.
همانطور که در جدول بالا میبینید، کالری گلابی حدودا ۱۰۰ است که به نسبت سایر میوهها کالری متوسطی دارد. اکثر کالری یک عدد گلابی به میزان کربوهیدرات آن بازمیگردد. توجه کنید که چنانچه در رژیم کالری شماری به سر میبرید، احتمالا روزانه باید حدودا ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ کالری مصرف کنید (البته ابن مقدار برای هر شخصی میتفاوت است و بسته به قد و وزن و جنسیت عددهای متفاوتی دارد) بنابراین با مصرف یک عدد از این میوه ۱۰۰ کالری از میزان کالری روزانه تان را مصرف کرده اید، بنابراین بهتر است در مصرف این میوه خوشمزه خیلی زیاده روی نکنید و به همان یک واحد اکتفا کنید.
از کالری گلابی که بگذریم، این میوه سرشار از ویتامین C و فیبر است. میزان فیبر بالای آن در اقای احساس سیری بلند مدت تری به شما بسیار کمک و همچنین از یبوست در رژیم نیز جلوگیری میکند. فیبر موجود در گلابی ۱۸ درصد میزان فیبر روزانه مورد نیاز بدنتان را تامین میکند و در تنظیم گوارش بسیار مفید است. ضمن اینکه ویتامین C موجود در گلابی در تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین ترمیم بافتها و ساختارهای سلولی بسیار مفید عمل میکند.
۱۳ دقیقه پیاده روی در سر بالایی
۱۰ دقیقه از پلهها بالا بروید
۲۲ دقیقه پیاده روی با سرعت متوسط دز زمین صاف و بدون شیب
۱۳ دقیقه شنا با سرعت متوسط
۱۰ دقیقه بدوید
۳۰ دقیقه یوگا کار کنید
ویتامین B۶
آهن
روی
پتاسیم
منیزیم
کلسیم
نیاسین
اسید پانتوتنیک
تیامین
علاوه بر اینها گلابی سرشار از آنتی اکسیدان بوده، که برای پیشگیری از انواع سرطانها به خصوص سرطان سینه و پروستات بسیار موثر است و همچنین در تقویت سیسم ایمنی بدن نیز بسیار مفید عمل میکند. همانطور که میدانید پتاسیم برای سلامت قلب بسیار مفید بوده و از خواص آن میتوان به گشاد کردن عروق قلبی اشاره کرد؛ بنابراین با مصرف گلابی در جهت تقویت قلب و عروق نیز عمل کرده اید.
آب: ۷۱/۸۳ گرم
فیبر: ۱۰/۳ گرم
قند: ۸۰/۹ گرم
کلسترول: ۰۰/۰ میلی گرم
ویتامین A: ۰۰/۱ میکروگرم
ویتامین D: ۰۰/۰ میکروگرم
ویتامین E: ۱۲/۰ میلی گرم
ویتامین K: ۵۰/۴ میکروگرم
ویتامین C: ۲۰/۴ میلی گرم
ویتامین B۱ (تیامین): ۰۱/۰ میلی گرم
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین): ۰۳/۰ میلی گرم
ویتامین B۳ (نیاسین): ۱۶/۰ میلی گرم
ویتامین B۴ (کولین): ۱۰/۵ میلی گرم
ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید): ۰۵/۰ میلی گرم
ویتامین B۶: ۰۳/۰ میلی گرم
ویتامین B۹ (فولات): ۰۰/۷ میکروگرم
ویتامین B۱۲: ۰۰/۰ میلی گرم
کلسیم: ۰۰/۹ میلی گرم
آهن: ۱۷/۰ میلی گرم
منیزیم: ۰۰/۷ میلی گرم
فسفر: ۰۰/۱۱ میلی گرم
پتاسیم: ۰۰/۱۱۹ میلی گرم
سدیم: ۰۰/۱ میلی گرم
روی: ۱۰/۰ میلی گرم
مس: ۰۸/۰ میلی گرم
منگنز: ۰۵/۰ میلی گرم
سلنیم: ۱۰/۰ میکروگرم
بله گلابی میوه واقعا خوشمزهای به حساب میآید. شکل جذاب منحنی و طعم آبدار شیرینش آن را به یکی از محبوبترین میوههای فصل تبدیل میکند. جالب است بدانید که بعضی از انواع گلابی فقط گرد هستند، اما بعضی دیگر علاوه بر این شکل گرد یک گرد باریک هم دارند. گلابی رنگهای متنوعی دارد که از سبز روشن تا قرمز تنوری را دربر میگیرد و همچنین میتوانید زرد فلقی را هم در بین این رنگها پیدا کنید که البته همه اینها به میزان رسیده بودن میوه بستگی دارد. پوست گلابی بافت متفاوتی دارد، ولی بعضی از انواع دیگر این میوه پوست نرمی دارند.
گلابی سرشار از انواع ویتامین است (همانطور که در جدول ارزش غذایی خواندید) و همچنین میتوانید مقدار زیادی فیبر و مواد مغذی دیگری را هم در این میوه سراغ بگیرید که فواید خوراکی بسیاری را برای سلامتی شما به ارمغان میآورد.
علاوه بر طعم بهشتی این میوه، فواید خوراکی بسیاری هم در آن نهفته است:
گلابی منبع غنی از ویتامین C، K، نیاسین و فولات (ویتامین B۹) است. خوب است بدانید که ویتامین C باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی شما و محافظت از دن در برابر بیماری عفونی بسیاری میشود. همچنین ویتامین K برای ساخت لختههای خونی و سوخت و ساز استخوانتان ضروری است.
نیاسین و فولات را به عنوان یک ماده بسیار حیاتی برای عملکرد سلولها و تولید انرژی جدی بگیرید.
ناگفته نماند که این میوه منبع سرشار از مواد مغذی ضروری مثل مس و پتاسیم است. مس، باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود و در عملکرد سیستم عصبی و سوخت و ساز کلسترول نقش دارد. پتاسیم هم به بهبود عملکرد قلب و مکانیزم ساخت سلولی کمک میکند.
پوست گلابی منبع عالی بسیاری از مواد مغذی است؛ بنابراین خوردن همه بخشهای این میوه فواید به مراتب بیشتری برای سلامتی شما دارد. خوب است بدانید که پوست گلابی هم سهمی در کالری گلابی دارد و حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله هیدروکسی بنزوئیک اسید، فلاوانولز، آنتوسیانین (مخصوصا در نوع قرمز رنگ) و کارتنوئید است. این ویژگی دارا بودن چند ماده مغذی هم برای سلامت قلب شما مفید است، هم سلامت چشم و هم تقویت رگهای خونی.