bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۸۸۵۰

راز علاقه مکرون به تلگرام؛ پیام‌رسانی که در فرانسه ممنوع و محبوب است

راز علاقه مکرون به تلگرام؛ پیام‌رسانی که در فرانسه ممنوع و محبوب است

در چند روز گذشته، دستگیری «پاول دورف»، بنیان‌گذار تلگرام در خاک فرانسه به یکی از جنجالی‌ترین موضوع‌های دنیای فناوری تبدیل شده و واکنش سیاست‌گذاران چند کشور ازجمله روسیه، فرانسه و امارات را در پی داشته است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۵ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۳

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، علیرغم توصیه‌های امنیتی و ممنوعیت استفاده از تلگرام در برخی نهاد‌های دولتی، به طور فعال از این پیام‌رسان استفاده می‌کند. اگرچه پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در خاک فرانسه دستگیر شده است، اما به‌نظر می‌رسد که رئیس جمهور این کشور علاقه زیادی به این پیام‌رسان دارد.

به گزارش دیجیاتو، در چند روز گذشته، دستگیری «پاول دورف»، بنیان‌گذار تلگرام در خاک فرانسه به یکی از جنجالی‌ترین موضوع‌های دنیای فناوری تبدیل شده و واکنش سیاست‌گذاران چند کشور ازجمله روسیه، فرانسه و امارات را در پی داشته است. اکنون پولیتیکو در مطلبی به علاقه وافر دولت‌مردان فرانسه ازجمله رئیس جمهور این کشور، «امانوئل مکرون» به تلگرام پرداخته و گفته که هنگام بازداشت دورف، ظاهراً آخرین بازدید او در این پیام‌رسان «اخیراً» بوده است.

اگر صفحه پروفایل تلگرام قانون‌گذاران، اعضای کابینه و مشاوران رئیس جمهور را باز کنید، متوجه می‌شوید یا آنلاین هستند یا اخیراً آنلاین بوده‌اند. به گفته پولیتیکو، این پیام‌رسان رمزگذاری‌شده به‌شدت در محافل سیاسی ازجمله توسط خود امانوئل مکرون استفاده می‌شود. بااین‌حال اختلاف‌نظر‌های متعددی پیرامون تلگرام در بین مقامات فرانسه وجود دارد.

نگرانی مقامات فرانسوی درباره استفاده از تلگرام

به گفته یک مقام قضایی فرانسه که روی این پرونده کار نمی‌کند، اما با پیشینه آن آشنا است، تلگرام به‌دلیل عدم تمایل به همکاری با مقامات فرانسه، آن‌ها را ناامید کرده است. این فرد که نامش فاش‌نشده می‌گوید مقامات فرانسوی از این بابت عصبانی شده‌اند. البته تلگرام در بیانیه‌ای پس از دستگیری دورف، تأکید کرد که این پیام‌رسان از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت می‌کند و مدیرعامل آن «چیزی برای پنهان‌کردن ندارد و مکرر به اروپا سفر می‌کند».

مقامات فرانسوی تاکنون سعی کرده‌اند استفاده از تلگرام در محافل رسمی را به دلیل نگرانی‌های مربوط به محرمانگی محدود کنند. در نوامبر سال ۲۰۲۳، نخست‌وزیر وقت، وزرا و تیم‌های آن‌ها را از استفاده از واتس‌اپ، تلگرام و سیگنال منع کرد و تأکید داشت که «این ابزار‌های دیجیتالی عاری از نقص امنیتی نیستند و بنابراین نمی‌توانند امنیت مکالمات و اطلاعات به اشتراک گذاشته‌شده را تضمین کنند».

مقامات بلندپایه مجلس ملی فرانسه نیز از قانون‌گذاران خواستند تا استفاده از اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های پیام‌رسان ازجمله تلگرام را «محدود کنند». در هر دو مورد، نمایندگان مجلس و اعضای کابینه، تشویق شدند تا از جایگزین‌های کمتر شناخته‌شده فرانسوی استفاده کنند.

علاقه رئیس جمهور فرانسه به تلگرام

امانوئل مکرون از همان روز‌های ابتدایی اولین کمپین ریاست جمهوری خود کاربر تلگرام بوده است. تقریباً یک دهه بعد، این اپلیکیشن همچنان توسط اعضای کابینه و مقامات سیاسی از همه رده‌ها و احزاب، به‌ویژه در محافل طرفدار مکرون، به‌طور گسترده استفاده می‌شود.

بااین‌حال، پاول دورف روسی‌الاصل، شنبه شب در فرانسه به‌طور غیرمنتظره‌ای بازداشت شد و مدت بازداشت وی نیز تمدید شده است. مکرون می‌گوید بازداشت دورف «به هیچ‌وجه یک تصمیم سیاسی نبود و به خود قضات بستگی دارد که دراین‌باره چه حکمی صادر کنند».

باوجود تأکید مقامات فرانسوی بر عدم استفاده از تلگرام، حزب مکرون، رنسانس، همچنان از یک کانال تلگرامی خصوصی برای ارسال مطالب به خبرنگاران که شامل ۱۵۰ عضو است، استفاده می‌کند. مکرون همچنین دارای یک کانال عمومی است که در آن بیانیه‌ها و اخبار جدید به اشتراک گذاشته می‌شود و بیش از ۳۰ هزار عضو دارد.

در طول انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷، مقامات امنیتی فرانسه به کمپین مکرون درباره استفاده از تلگرام هشدار داده بودند. به نقل از روزنامه لیبراسیون، مشاور مکرون گفت: «آن‌ها به ما گفتند که تحت‌نظر هستیم، در معرض خطر هک قرار داریم و باید مراقب تلگرام که یک اپلیکیشن روسی است، باشیم.»

دوروف که متولد سن‌پترزبورگ و ساکن دبی است در سال ۲۰۱۴ پس از خودداری از ارائه اطلاعات کاربران پلتفرم VKontakte به روسیه، کشور زادگاهش را ترک کرد. او در سال ۲۰۲۱ ملیت امارات متحده و فرانسه را به دست آورد. در آوریل ۲۰۲۳ نیز او نام قانونی خود را در پاسپورت فرانسوی‌اش به «Paul du Rove» تغییر داد، که اقتباسی فرانسوی از نام پاول دورف است.

بااین‌حال، مشخص نیست تحت چه شرایطی دورف تابعیت فرانسه را دریافت کرده است. اخذ تابعیت فرانسه برای افراد خارجی معمولاً مستلزم زندگی در این کشور است که درمورد دورف صدق نمی‌کند. به نظر می‌رسد که دورف از طریق رویه خاصی به تابعیت فرانسه درآمده که براساس آن «یک خارجی فرانسوی‌زبان که با کار برجسته خود به اثرگذاری فرانسه [در جهان]کمک کند و در رونق روابط اقتصادی بین‌المللی آن مشارکت داشته باشد» می‌تواند تابعیت این کشور را دریافت کند.

درمجموع، هنوز مشخص نیست که فرانسه چه برنامه‌ای برای پاول دورف دارد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا علاقه زیاد امانوئل مکرون به تلگرام، به نفع پاول دورف تمام می‌شود یا خیر.

bato-adv
bato-adv
bato-adv