کلوچه سیری نوعی نان سیر بسیار خوشمزه و تک نفره است که از ترکیب یک خمیر سبک با سیر و پنیر تهیه میشود و طعم و ظاهر عالی دارد.
فراروـ امروز فستفودها در تمام دنیا جایگاه ویژهای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذاهای سنتی به سمت غذاهای مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا کرده است. ویژگی مهم فستفودها صرفنظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آنها میشود. نان سیر یک پیش غذای لذیذ و مشهور ایتالیایی است که در کنار پیتزا، سیب زمینی و انواع ساندویچها طرفداران خاص خود را دارد. این فست فود خوشمزه که ترکیب پنیر پیتزا با سیر تازه از مواد اولیه آن است، به روشهای گوناگونی تهیه میشود. نان سیر معمولا به صورت تختهای یا برشی شبیه پیتزا در فست فودها تهیه میشود، اما ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه کلوچههای سیری را به شما آموزش بدهیم که بسیار خوشمزه است و میتوانید برای سینیهای فینگرفود و میز تولد و مزه هم از آن استفاده کنید. اگر دوست دارید این کلوچههای سیری خوشمزه را با روشی آسان در منزل بپزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
آرد سفید قنادی: ۲ پیمانه
شکر: یک و نیم قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه فوری: ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
آب: سه چهارم پیمانه
بکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد میانی کلوچه
پنیر لبنه: ۲۰۰ گرم
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
روغن زیتون:۲ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
کنجد برای تزیین: به میزان لازم
برای درست کردن این کلوچههای سیری خوشمزه ابتدا آرد را داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس وسط آرد را گود کنید و پودر خمیر مایه، بکینگ پودر، نمک، شکر، روغن مایع و آب را داخل گودی بریزید. ابتدا با قاشق این مواد را وسط آرد هم بزنید تا حسابی با هم مخلوط شوند، سپس کل آرد را با این مواد مخلوط کنید. بعد از اینکه کمی با قاشق هم زدید، باید دست به کار ورز دادن شوید و با دست خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه انقدر ورز بدهید که دیگر به دست نچسبد. اگر خمیر بعد از ورز دادن باز هم به دستتان میچسبید، کمی دیگر آرد اضافه کنید. کف یک کاسه مناسب را با روغن چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید. خمیر را داخل محیط آشپزخانه به مدت یک ساعت و نیم قرار بدهید تا استراحت کند.
برای درست کردن مواد میانی، پنیر لبنه را داخل یک کاسه بریزید و سیر رنده شده، روغن زیتون و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را با قاشق خوب هم بزنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، خمیر را از ظرف خارج کنید و گلولههای ۳۰ گرمی از خمیر درست کنید. گلولهها را ابتدا داخل یک کاسه آب فرو کنید، سپس داخل یک ظرف کنجد بغلتانید و بعد داخل سینی فر که روی آن کاغذ روغنی پهن کردهاید، با کمی فاصله از هم بچینید. حالا با یک گوشتکوب یا ته لیوان وسط گلولهها را فشار بدهید تا گود شود. از مواد پنیری که درست کردهاید، یک قاشق غذاخوری داخل گودی خمیرها بریزید و روی مواد پنیر پیتزا بپاشید. حالا سینی فر را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار بدهید تا کلوچهها بپزد و طلایی شود. در این مرحله کلوچههای سیری خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را با هر نوع سسی که دوست دارید میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده میشود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی میشود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی میکند. پودر خمیر مایه را میتوانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازهای که مصرف دارید، خریداری کنید.
۲ـ نکته مهمی که در مورد آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا بیشتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیشتر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد شود.
۳ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم.
البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.