رسانههای محلی ژاپن روز گذشته (دوشنبه) گزارش دادند این کشور گرمترین تابستان خود را در سال جاری (۲۰۲۴) از زمان شروع ثبت رکوردها در سال ۱۸۹۸ میلادی تجربه کرده است که با بالاترین میزان ثبت شده در ۲۰۲۳ برابری میکند.
به گزارش ایسنا، میانگین دما بین ژوئن تا اوت ۱.۷۶ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین ثبت شده از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است.
این کشور ۸۸۲۱ نوبت گرمای شدید در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد یا بالاتر از آن را گزارش کرده است که از بالاترین میزان در سال گذشته (۶۶۹۲) فراتر رفته است.
به گزارش آناتولی، در طول این مدت ۱۴۴ مکان از ۹۱۴ مکان نظارتی در سراسر این کشور، رکوردهای دمایی تاریخی خود را شکستند یا مطابقت داشتند.
سازمان هواشناسی ژاپن به مردم هشدار داده است که خود را برای دمای بالای طولانی مدت در ماه سپتامبر آماده کنند و اقدامات پیشگیری از گرمازدگی مانند استفاده از تهویه هوا در مواقع ضروری را توصیه کرده است.
به گفته کارشناسان، افزایش دمای بیسابقه و غیرمعمول میتواند باعث علائمی چون سردرد، سرگیجه و حالت تهوع شود. از طرفی پشههای ناقل بیماری هم پس از بارانهای سیل آسا و سیلهای ویرانگر بیشتر تکثیر میشوند. در عین حال هوای آلوده که گرما میتواند اثرات آن را تشدید کند، باعث تنگی نفس و بیماریهای تنفسی میشود. در چنین شرایطی، اوضاع اضطراری بهداشتی که با تغییرات آب و هوایی همراه است، جوامع را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد.
بنابر گزارش «مجمع بینالمللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
میزان گرم شدن زمین در طولانیمدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوختهای فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتیگراد است.