bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۷۱۳۷۲

نگرانی اتحادیه اروپا از درخواست ترکیه برای پیوستن به بریکس

نگرانی اتحادیه اروپا از درخواست ترکیه برای پیوستن به بریکس

سخنگوی اتحادیه اروپا ضمن تأکید بر این‌که اتحادیه اروپا و بریکس دو سازمان کاملاً متفاوت هستند، به ترکیه گفته که قبل از درخواست برای عضویت در بریکس باید به ضوابط اتحادیه اروپا احترام بگذارد.

تاریخ انتشار: ۲۱:۱۴ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۳

در پی درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به «بریکس»، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیتر استانو امروز (سه‌شنبه) به آنکارا یادآوری کرد که باید به هنجار‌ها و استاندارد‌های اروپا پایبند باشد.

به گزارش فارس، شبکه آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ترکیه چند ماه پیش، برای پیوستن به بریکس درخواست داد و افزود این اقدام آنکارا ناشی از «تلاش برای تقویت نفوذ خود در جهان و توسعه روابط با کشور‌های در حال توسعه است».

علاقه‌مندی ترکیه به بریکس همچنین از عدم پیشرفت در پیوستن آنکارا به اتحادیه اروپا و در سایه اختلافات با متحدانش در ناتو ناشی شده است.

استانو در یک کنفرانس خبری در «بروکسل» در خصوص موضوع احتمال پیوستن ترکیه به بریکس گفت «کشور‌هایی که برای پیوستن به اتحادیه اروپا نامزد می‌شوند باید به طور کامل و بدون قیدو شرط به ارزش‌های اتحادیه اروپا پایبند باشند و به تعهدات خود در قبال توافقات فعلی احترام بگذارند و در زمان پیوستن به اتحادیه اروپا به سیاست خارجی و امنیتی مشترک اتحادیه اروپا بپیوندند و نامزد اتحادیه اروپا باید هر اقدامی از جمله توافقات تجاری را در راستای استاندارد‌ها و قوانین اتحادیه اروپا انجام دهد».

وی همچنین تصریح کرد که بریکس و اتحادیه اروپا دو سازمان کاملاً متفاوت هستند.

استانو در این خصوص گفت «یک نکته بسیار مهم: بریکس و اتحادیه اروپا در زمینه اهداف، ساختار و قوانین سازمانی و بقیه موارد، دو سازمان کاملاً متفاوت هستند».

ترکیه از سال ۱۹۹۹ نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است و از سال ۲۰۰۵ برای پیوستن به این اتحادیه وارد مذاکره شده است، اما مذاکرات در این خصوص به طور مکرر به واسطه اختلافات تعلیق شده است.

در حال حاضر، ۱۶ پرونده از ۳۵ پرونده مذاکرات برای عضویت ترکیه در ناتو همچنان باز است. پیش از این رئیس‌جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان تصریح کرده بود که در صورت لازم، احتمال جدایی ترکیه و اتحادیه اروپا وجود دارد.

بریکس در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک پلتفرم همکاری بین بزرگترین اقتصاد‌های نوظهور با اتحاد برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و در سال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی هم به این گروه پیوست.

در اول ژانویه امسال، ایران، مصر، اتیوپی و امارات هم به آن پیوستند. عضویت عربستان سعودی رسمی نشده، اما در نشست‌های بریکس شرکت داشته است. جمهوری آذربایجان، بولیوی، تایلند و ونزوئلا دیگر کشور‌هایی هستند که تمایل خود را برای عضویت در بریکس اعلام کرده‌اند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv