«ارزش ذاتی دلار فعلاً نیمه کانال دوم از کریدور هفتم است؛ این عدد طبق فرمول و محاسبات من است و ممکن است دیگران محاسباتشان بالاتر یا پایینتر از این باشد، هرکس یک فرمول و روش محاسبهای دارد و این فرمولی است که من با آن ارزش ذاتی را محاسبه میکنم. نکتهای که بارها بر آن تاکید کردهام این است که معمولاً دلار فاصله حباب منفی زیر ۲۰ را تحمل نمیکند و اگر ما نیمه کانال دوم کریدور هفتم را ارزش ذاتی دلار بدانیم، تقریباً قیمت کانال هشتم از کریدور پنجم و زیر آن، فاصلهای زیر ۲۰ درصد میشود.»
بازار ارز طی هفتههای اخیر نوسانات محدودی پیدا کرده است. گفته میشود بازارساز با مدیریت قیمت دلار در محدودههای فعلی و افزایش پلکانی قیمت دلار مبادلهای، به دنبال نزدیک کردن نرخ ارز نیمایی به نرخ آزاد است. بر همین اساس این سوال مطرح میشود که آیا قیمت دلار در آینده رشد تازهای را تجربه میکند یا قرار است همچنان در همین محدوده نوسان کند؟ چشمانداز دلار چیست؟ برزو حقشناس، کارشناس اقتصادی، معتقد است ارزش ذاتی دلار در شرایط فعلی، محدوده نیمه کانال دوم از کریدور هفتم است، اما قیمت دلار تحت تاثیر عواملی مانند انتخابات آمریکا و افزایش سنتی تقاضا در آذر و دیماه قرار خواهد گرفت.
به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار طی هفتههای گذشته یک رفت و برگشت را در مرز کریدور ششم و کانال پایانی کریدور پنجم تجربه کرده است. این روزها دلار با مدیریت بازارساز و ارزپاشی در همین محدوده درجا زده است. این در حالی است که برخی از کارشناسان، قیمت واقعی دلار را نیمه کانال دوم از کریدور هفتم ارزیابی میکنند. آیا این به معنای چشمانداز رشد برای دلار است؟
برزو حقشناس، کارشناس اقتصادی، توضیح داد: «ارزش ذاتی دلار فعلاً نیمه کانال دوم از کریدور هفتم است؛ این عدد طبق فرمول و محاسبات من است و ممکن است دیگران محاسباتشان بالاتر یا پایینتر از این باشد، هرکس یک فرمول و روش محاسبهای دارد و این فرمولی است که من با آن ارزش ذاتی را محاسبه میکنم.»
او افزود: «نکتهای که بارها بر آن تاکید کردهام این است که معمولاً دلار فاصله حباب منفی زیر ۲۰ را تحمل نمیکند و اگر ما نیمه کانال دوم کریدور هفتم را ارزش ذاتی دلار بدانیم، تقریباً قیمت کانال هشتم از کریدور پنجم و زیر آن، فاصلهای زیر ۲۰ درصد میشود.»
حقشناس ادامه داد: «بنابراین، کسانی که طی ماههای آینده قصد خرید دارند، اگر قیمت به بازه کانال هشتم از کریدور پنجم برود، میتوان گفت فرصت خوبی برای خرید است و کف دلار تقریباً در آن قیمت خواهد بود. البته اگر قیمت به آن سمت برود.»
او اضافه کرد: «معمولاً در مهرماه تقاضا برای دلار یک مقدار کاهش پیدا میکند و همچنین اگر سطح ریسکهای سیستماتیک بالا نرود و تقاضای سفتهبازی روی قیمت دلار نیاید، میتوانیم شاهد یک اصلاح به آن سمت باشیم.»
این کارشناس بازارهای مالی درباره انتخابات آمریکا و تقاضا برای خرید دلار گفت: «بعد از مهرماه، چند فاکتور تقاضا برای دلار را تحت تاثیر قرار خواهد داد. یکی از آنها انتخابات آمریکاست که به هر صورت، بالا رفتن شانس هر کدام از این دو نامزد میتواند قیمت دلار را تحت تاثیر قرار دهد.»
حقشناس بیان کرد: «نکته بعدی این است که بعد از آبانماه، اصولاً در آذر و دیماه تقاضا برای دلار به طور سنتی بالاست، مخصوصاً تقاضا برای حواله بسیار بالا میرود و این اتفاق قیمت را تحت تاثیر قرار میدهد.»
این کارشناس بازارهای مالی درباره کف و سقف قیمت دلار توضیح داد: «به صورت نموداری میگویم که آن بحث بازه کانال هشتم از کریدور پنجم تا کانال دوم از کریدور ششم، همان بازه معروفی است که دلار در آن در حال حاضر نوسان میکند.»
او افزود: «احتمال دارد دلار طی روزهای آینده یک مقدار به سمت سقف این بازه هم برود؛ این عرض من به صورت نموداری است. اما اگر دلار سقف این بازه، یعنی کانال دوم کریدور ششم را بشکند، میتوان یک حرکت به سمت نیمه کریدور ششم را برای دلار متصور بود.»
حقشناس درباره زمان خرید دلار گفت: «همانطور که گفتم شاخص ما برای قیمت دلار دو عامل عمده را در نظر دارد. یکی بحث انتخابات آمریکاست و دوم اینکه بعد از مهرماه هر چقدر به سمت آذر و دیماه و به سمت پایان سال نزدیک شویم، تقاضا برای دلار بیشتر خواهد شد»
او در آخر تشریح کرد: «این موارد میتواند قیمت دلار را تحت تاثیر قرار دهد؛ ولی با توجه به ارزش ذاتی دلار یعنی کانال دوم کریدور هفتم، قیمتهای فعلی نیز میتواند برای کسانی که میخواهند به قصد سرمایهگذاری خرید کنند، بازه مناسبی باشد.»