برخلاف گذشته رئیس فدراسیون تنیس روی میز ایران بر همکاری با "ریچارد پراوزه" به عنوان سرمربی تاکید دارد این در حالی است که براساس اعلام سایت فدراسیون جهانی این مربی به طور همزمان مشاور دو کشور دیگر هم است.
به گزارش خبرنگار مهر، از شهریورماه سال گذشته که فدراسیون تنیس روی میز با آکادمی بینالمللی اشلاگر تفاهم نامه 2 ساله همکاری امضا کرد مربیان این آکادمی همکاری با تیم ملی ایران را آغاز کردند. "دیمیتری لونکو" و "ریچارد پراوزه" مربیان اوکراینی و آلمانی هستند که طی 9 ماه گذشته هدایت پینگپنگبازان کشورمان را در مسابقات مختلف برعهده داشتند. مهمترین این رویدادها، بازیهای آسیایی گوانگجو و مسابقات قهرمانی جهان بود که در هیچ یک از آنها ملیپوشان ایرانی به نتیجهای متفاوت و بهتر از ادوار گذشته دست نیافتند!
البته فرصت حضور در بازیهای آسیایی 2010 پس از دو دوره غیبت در این بازیها برای ایران فراهم شد. 12 سال غیبت کار را برای ملیپوشان اعزامی به گوانگجو سخت کرده بود اما در مورد مسابقات قهرمانی جهان و نتایجی که به دست آمد هیچ توجیهی برای عملکرد دور از انتظار بازیکنان وجود ندارد!
صعود در رنکینگ جهانی مهمترین نتیجهای بود که میتوانست به واسطه حضور در رقابتهای جهانی از آن تنیس روی میز ایران شود اما به نظر میرسد به جز لطف الله نسبی که احتمالا با امتیازی خوب وارد رنکینگ میشود و نوشاد که صعودی چند پلهای خواهد داشت دیگر بازیکنان کشورمان با امتیاز و صعود آنچنان محسوسی مواجه نشوند.
یکی از انتقاداتی که در این زمینه متوجه تیم ملی تنیس روی میز میشود، این است که بعد از کنار گذاشته شدن فواد کاسب این تیم سرمربی همیشگی و تمام وقت در کنار خود نداشته است. طی چند ماهی که از تفاهمنامه ایران و آکادمی اشلاگر میگذرد "پراوزه" تنها یکبار به ایران آمده و بازیکنان را در اردوی آماده سازی هدایت کرده است. طی دو مرحله هم در وین تمرینات آنها را زیر نظر داشته است. در سایر موارد اردونشینان تیم ملی بدون سرمربی و تنها با حضور یک مربی ایرانی که حکمی برای سرمربیگری ندارد، تمرینات خود را دنبال کردهاند.
البته محمد زارعپور تاکید دارد که پراوزه سرمربی تیم ملی است. وی به خبرنگار مهر گفت: "پراوزه در تمام طول سال سرمربی ایران است نه فقط به هنگام مسابقات. تفاهمنامه ما با آکادمی اشلاگر و چگونگی همکاری با وی بر همین اساس بود که در حال اجراست". این در حالی است که وی پیش از این و در زمان انعقاد قرارداد با آکادمی اشلاگر تاکید کرده بود که مربیان این آکادمی کار برنامهریزی و نظارت فنی بازیکنان ایران را برعهده خواهند داشت!
وی در پاسخ به این پرسش هم که "پراوزه سرمربی تیم ملی تنیس روی میز ایران است چرا حضور همیشگی و دائم در کنار این تیم ندارد؟"، گفت: این دیگر تشخیص فدراسیون است!
رئیس فدراسیون تنیس روی میز در حالی "پراوزه" را به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی می کند و روی آن تاکید هم دارد که سایت فدراسیون جهانی در گفتگوی مفصلی که در جریان برگزاری مسابقات جهانی با این مربی داشت هیچ اشارهای به حضور وی در راس تیم ملی ایران نداشت. فقط در بخشی آورده است: "پراوزه به بازیکنان سه کشور ایران، پرتغال و اتریش مشاوره میدهد!"
البته زارع پور در این زمینه هم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: "پراوزه تا 12 می سرمربی ایران بود. بعد از آن به عنوان مفسر با سایت ITTF گفتگو کرد"!
دیگر اینکه اگر پراوزه سرمربی ایران است چرا تیم ملی در بازیهای آسیایی دیمیتری لونکو را در راس کادر فنی گماشته شده بود؟ همانگونه که پیش از رقابتهای جهانی با هدایت این مربی اوکراینی در رقابتهای اوپن لوکزامبورگ شرکت کرد!
در هر صورت اگر هم پراوزه سرمربی تیم ایران باشد باید تغییری در چگونگی همکاری وی ایجاد شود، در غیر این صورت تنیس روی میز به عاقبت والیبال و مشکلاتی که با "زوران گائیچ" داشت، دچار میشود. مربی بزرگی که در والیبال ایران "مربی پروازی" لقب گرفت و نتوانست به نتیجه برسد.
به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات قهرمانی جهان هفته گذشته به میزبانی هلند و در بخش انفرادی و دوبل برگزار شد. در این رقابتها میدیا لطف الله نسبی پدیده تیم ایران بود. این بازیکن که پیش از حضور در مسابقات جهانی همراه با تیم ملی در پروتور جهانی لوکزامبورگ شرکت کرد و در قالب این دو رویداد 9 نفر از بازیکنان حاضر در رنکینگ ITTF را شکست داد در حالیکه خود اصلا جایگاهی در این رنکینگ نداشت.
اما علاوه بر لطف الله نسبی و البته نوشاد عالمیان که طبق انتظارات کار کرد سایر بازیکنان با حد انتظاری که از آنها بود فاصله داشتند. به خصوص افشین نوروزی و محمدرضا اخلاق پسند که تجربههای بیشتری نسبت به دیگر هم تیمیهای خود داشتند اما از صعود به جدول اصلی بازماندند. با این حال رئیس فدراسیون عملکرد تیم اعزامی به هلند را قابل قبول میداند.
محمد زارعپور اشکذری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "تیم ملی برنامه زمانبندی شده و پنج ساله دارد. ما براساس برنامهریزیهای انجام شده به اهداف خود در این رقابتها رسیدیم و حتی بیشتر از آنچه میخواستیم. ضمن اینکه در مورد عملکرد تیم ملی نظر کادر فنی مهم است نه افراد دیگر؛ تا یک هفته دیگر نظرات ریچارد پراوزه را منعکس خواهیم کرد."
رئیس فدراسیون تنیس روی میز در حالی نتایج تیم ایران در مسابقات جهانی را قابل قبول میداند که نوشاد عالمیان تنها بازیکن ایرانی بود که در هلند تا جمع 128 بازیکن برتر پیش رفت. در حالیکه در دوره پیش همین رقابتها و با وجود نبود تفاهم نامههایی مانند آنچه با آکادمی اشلاگر امضا شده است، اخلاقپسند و احدی تا این مرحله صعود کرده بودند! البته زارعپور کاهش تعداد ایرانیهای حاضر در جدول اصلی را هم با بیان اینکه "سطح رقابتهای امسال نسبت به مسابقات 2009 یوکوهاما ژاپن خیلی بالاتر بود" توجیه کرد!
در هر حال و اگرچه مسابقات تنیس روی میز قهرمانی جهان محل رقابت بهترین بازیکنان جهان است اما به هر حال درجا زدن تیم ملی تنیس روی میز و کاهش تعداد نفرات راه یافته به جدول اصلی با توجه دلارهایی که صرف همکاری با مربیان معتبرترین آکادمی تمرینی اروپا شده است، دور از انتظار بود.