bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۷۹۴۷۱

رد و بدل شدن پیام بین ایران و آمریکا به روایت فرجی راد

رد و بدل شدن پیام بین ایران و آمریکا به روایت فرجی راد

یک تحلیل‌گر مسائل بین الملل، گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند به سبب روی کار آمدن دولت جدید، رویکرد‌ها تغییر کرده است؛ در مجموع، آقای پزشکیان تلاش کردند تا این برداشت ایجاد نشود که تغییرات در رویکرد ایران به وجود نیامده است.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۰۶ مهر ۱۴۰۳

عبدالرضا فرجی راد اظهار داشت: در حال حاضر، طرف آمریکایی به دلیل نزدیکی به انتخابات ناز می‌کند و احتیاط بیشتری به خرج می‌دهد، چرا که تبلیغات جناح مخالف دموکرات‌ها می‌تواند به ضرر آنها تمام شود.

به گزارش ایلنا، وی در رابطه با اولین حضور مسعود پزشکیان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دستاورد‌های آن، گفت: رئیس‌جمهور و تیم ایشان به نیویورک سفر کردند تا پیام جدیدی را به دنیا منتقل کنند. این پیام شامل مفاهیم صلح، امنیت و همکاری بیشتر ایران به منظور برقراری آرامش در خاورمیانه و گفتگو برای پایان جنگ‌ها و درگیری‌ها بود. همچنین، اشاره به فراهم کردن مقدماتی برای گفتگو‌های مستقیم با ایالات متحده و غرب و به طور کلی ۱+۵ در راستای دستیابی به توافق و رفع تحریم‌های ایران نیز در این سفر مطرح شد.

ادامه داد: هیات ایرانی توانست پیام خود را در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها با رسانه‌های خارجی منتقل کند، هر چند که به‌طور کامل به نتیجه نرسیدند و با مشکلات داخلی و اطلاعات درست و نادرست مواجه بودند. اما آنچه که می‌توان گفت این است که آقای پزشکیان گفتگو‌هایی با مقامات خارجی به ویژه مقامات غربی داشته‌اند. ملاقات‌هایی با اروپایی‌ها صورت گرفته که احتمالاً رویکرد‌های جدید ایران به ویژه در زمینه مسئله هسته‌ای به آنها اطلاع داده شده است.

در سطوح پایین‌تر، پیام‌هایی بین ایران و آمریکا رد و بدل شده

فرجی‌راد با اشاره به صحبت‌های اروپایی‌ها، بیان کرد: آنها در مورد همکاری ایران و روسیه در رابطه با موضوع اوکراین نگران بودند و مسائلی را مطرح کردند. اختلافاتی نیز بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود دارد که احتمالاً در این سفر مورد بحث قرار گرفته است. اگر مصاحبه آخر آقای پزشکیان را در نظر بگیریم نشان از نارضایتی ایشان از عدم برقراری تماس‌های مهم‌تر با آمریکا داشت. اما به اعتقاد من در سطوح پایین‌تر، پیام‌هایی رد و بدل شده است و بدون هیچ اقدام و عملی نبوده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر، طرف آمریکایی به دلیل نزدیکی به انتخابات ناز می‌کند و احتیاط بیشتری به خرج می‌دهد، چراکه تبلیغات جناح مخالف دموکرات‌ها می‌تواند به ضرر آنها تمام شود. همچنین، طرف‌هایی که مخالف گفتگو ایران و آمریکا هستند، اقداماتی انجام می‌دهند که به تضعیف روابط ختم می‌شود. برای مثال اسرائیل علاقه‌ای به ارتباط ایران با آمریکا ندارد. وقایع اخیر در لبنان نیز ممکن است به‌طور غیرمستقیم با سفر رئیس‌جمهور ارتباط داشته باشد و نتانیاهو با شیطنت‌ها و جنایاتی که انجام داد به دنبال انحراف توجهات از این سفر بود. می‌خواستند با این اقدامات، ایران را تحریک کنند تا با آمریکا به دلیل حمایت‌ش از اسرائیل وارد درگیری شود و روابط این دو کشور تیره و تار شود.

این تحلیل‌گر مسائل بین الملل در پاسخ به این پرسش که رویکرد آمریکایی‌ها در رابطه با ایران چگونه خواهد بود، گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند به سبب روی کار آمدن دولت جدید، رویکرد‌ها تغییر کرده است. در مجموع، آقای پزشکیان تلاش کردند تا این برداشت ایجاد نشود که تغییرات در رویکرد ایران به وجود نیامده است. به نظر می‌رسد رضایت نسبی از این سفر وجود دارد و مهم است که صحبت‌های مطرح‌شده پیگیری شود تا نشان دهد که ایران واقعاً در پی گفتگو و نتایج مؤثر است. 

فرجی‌راد خاطرنشان کرد: امیدوارم این روند ادامه یابد تا طرف‌های مقابل هم متوجه شوند که جمهوری اسلامی ایران در پی دستیابی به نتایج مثبت، صلح و امنیت در منطقه است و مسائل هسته‌ای نیز از طریق گفتگو دنبال خواهد شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv