«محمد منان رئیسی»، نماینده قم در مجلس گفت: باید دکترین هستهای جمهوری اسلامی تغییر کند. پای نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی را امضا کردم و با این کار، تعداد امضاهای نامه پارلمان به شورای عالی امنیت ملی درباره لزوم برنامهریزی برای ساخت سلاح هستهای به ۴۰ امضا رسیده است.
منان رئیسی، نماینده مجلس با تاکید بر این که برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هستهای نظام نداریم، به دیده بان ایران گفت: در حال حاضر فاصله چندانی با ساخت سلاح هستهای نداریم و خوشبختانه در یک سال گذشته، پیشرفت محسوسی در عرصه هستهای داشتهایم و به امید خدا طی کمتر از ۶ ماه میتوانیم به این توانایی دست پیدا کنیم.
به گزارش دیدهبان ایران، در روزهای اخیر ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامهای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تغییر دکترین هستهای نظام شدهاند و همچنین از رهبر انقلاب خواستهاند که فتوای خود را درباره حرمت ساخت سلاح هستهای تغییر دهند. این موضوع را روز چهارشنبه ۱۸ مهر، حجتالاسلام حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده مردم مشهد در مجلس در مصاحبهای اختصاصی با دیدهبان ایران مطرح کرد و تاکید داشت که ساخت سلاح هستهای میتواند برای ایران در برابر اسرائیل بازدارندگی به همراه داشته باشد.
«محمد منان رئیسی»، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به سوالی درباره جزییات نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی به دیده بان ایران گفت: باید دکترین هستهای جمهوری اسلامی تغییر کند. پای نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی را امضا کردم و با این کار، تعداد امضاهای نامه پارلمان به شورای عالی امنیت ملی درباره لزوم برنامهریزی برای ساخت سلاح هستهای به ۴۰ امضا رسیده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید دارد با توجه به این که فقه شیعی، یک فقه پویا است و با توجه به شرایط زمانی و مکانی، امکان بازنگری در احکام ثانویه وجود دارد، حکم فقهی آیتالله خامنهای درباره حرمت ساخت سلاح هستهای نیز میتواند در شرایط امروز تغییر کند.
منان رئیسی درباره تغییر حکم ثانوی ساخت سلاح هستهای به دیدهبان ایران گفت: با توجه به پویا بودن فقه شیعی، از مقام معظم رهبری تقاضا کردهایم که موضوع را بررسی کنند که اگر فتوای حرمت ساخت سلاح هستهای مشمول بازنگری در احکام ثانویه محسوب شود و منعی نداشته باشد، این فتوا را تغییر دهند تا برای این که توان بازدارندگی کشورمان یک سطح ارتقا پیدا کند، بتوانیم در مسائل نظامی نیز بتوانیم از توامندی هستهای بهرهمند شویم، همانطور که در حال حاضر برخی قدرتهای جهان از این مساله بهرهمند هستند.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: ما در برابر یک گرگ خونخواری مثل رژیم صهیونیستی قرار گرفتهایم و در این شرایط، عقل حکم میکند که به هر نوع ابزاری که میتواند بازدارندگی ما را بالا ببرد، دسترسی داشته باشیم. تصور من این است که شرع هم این ظرفیت را دارد و با توجه به این که فقه ما یک فقه پویا است، میتوان در حکم فقهی این مساله نیز با توجه به شرایط جدید زمان و مکان، بازنگری کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: فارغ از این که ما تصمیم بگیریم که در دکترین هستهای خود تغییر ایجاد کنیم یا خیر، قدرت اصلی جمهوری اسلامی، قدرت نرم و نیروی اعتقادی آن است که به صورت یک گفتمان در بدنه جبهه مقاومت جاری است و نمود آن را در انصارالله یمن، حزبالله لبنان و گروههای مقاومت در عراق و سوریه میبینیم. اما در کنار این گروهها، به نظر میرسد که برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هستهای نظام نداریم.
وی ضمن ابراز امیدواری از بررسی دقیق نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی، اظهار داشت: اگر حضرت آقا سلاح بدانند و موضوع در شورای عالی امنیت ملی نیز به تصویب برسد، میتوانیم سریعتر برای دست پیدا کردن به سلاح هستهای تلاش کنیم، زیرا در حال حاضر فاصله چندانی نیز با این مساله نداریم و خوشبختانه در یک سال گذشته، پیشرفت محسوسی در عرصه هستهای داشتهایم و به امید خدا طی کمتر از ۶ ماه میتوانیم به این توانایی دست پیدا کنیم.
منان رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای حرکت به سمت ساخت سلاح هستهای، الزاما باید از پیمان NPT خارج شود یا خیر، به دیده بان ایران گفت: در شرایطی که ما با یک دشمن متوحش به تمام معنا مواجه هستیم، یعنی دشمنی که هیچگونه پایبندی به هیچکدام از پیمانهای بینالمللی ندارد و بسیاری از این معاهدهها از جمله NPT (پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای) را نپذیرفته و به پیمانهایی هم که پذیرفته است، پایبند نیست. در چنین شرایطی ما نباید در جاده یک طرفه حرکت کنیم، یعنی خودمان را به پیمانهای جهانی متعهد بدانیم، اما رژیم غاصب صهیونیستی تمام چارچوبهای بینالمللی را نقض کنیم؛ بنابراین باید از NPT خارج شویم.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: اگر قرار باشد که فقط ایران به معاهدات بینالمللی پایبند باشد و اسرائیل آنها را زیر پا بگذارد، یک شرایط بُرد – باخت به وجود میآید که برد آن برای رژیم صهیونیستی و باخت آن برای ملت شریف ایران است. اما برای این که توازن در عرصه منطقهای و بینالمللی برقرار شود، از این به بعد باید هر پیمانی را که رژیم صهیونیستی پذیرفت و در عمل آن را اجرا کرد، ما هم بپذیریم و اجرا کنیم و اگر یک پیمان یا معاهده را نپذیرفت یا اجرا نکرد، ما هم آن را نپذیریم یا اجرا نکنیم. حکم قرآن و حکم عقل هم همین است.
وی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد من این است با توجه به این که رژیم صهیونیستی هیچ محدودیتی برای خودش قائل نیست و مکررا در حال افزایش است، هرچقدر زودتر بتوانیم به توان هستهای در عرصه نظامی دست پیدا کنیم، بیشتر به نفع ملت شریف ایران خواهد بود.