bato-adv
bato-adv
رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال؛

دادستان تهران می‌تواند بیرانوند را احضار کند؛ او مجرم است

دادستان تهران می‌تواند بیرانوند را احضار کند؛ او مجرم است

عبدالرحمان شاه حسینی گفت: مدت‌ها بود عبدالرحمان شاه حسینی را در تلویزیون ندیده بودیم. رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سه‌شنبه شب با حضور در برنامه شب‌های فوتبالی قاطعانه پیرامون پرونده علیرضا بیرانوند، شکایت باشگاه پرسپولیس و... موضع گرفت. همین اتفاق موجب شد ظهر چهارشنبه سراغ شاه حسینی برویم و ببینیم در برنامه و پس از پایان آن چه اتفاقاتی رخ داد.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۰ - ۲۴ مهر ۱۴۰۳

عبدالرحمان شاه حسینی رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گفت: دادستان تهران این اختیار را دارد که بلافاصله پس از بازگشت کاروان تیم ملی به تهران، بیرانوند را احضار کند.

به گزارش خبر ورزشی، وی ادامه داد: مدت‌ها بود عبدالرحمان شاه حسینی را در تلویزیون ندیده بودیم. رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سه‌شنبه شب با حضور در برنامه شب‌های فوتبالی قاطعانه پیرامون پرونده علیرضا بیرانوند، شکایت باشگاه پرسپولیس و... موضع گرفت. همین اتفاق موجب شد ظهر چهارشنبه سراغ شاه حسینی برویم و ببینیم در برنامه و پس از پایان آن چه اتفاقاتی رخ داد. باهم چکیده حرفای این قاضی بازنشسته و البته فوتبالی را مرور می‌کنیم:

صادقانه بگویم در خلال پخش برنامه و پس از پایان آن برخی از همکاران قضایی با تجربه من به طرق مختلف تماس گرفتند و بر ایراداتی که من از پرونده علیرضا بیرانوند گرفتم، مهر تایید زدند. البته یکی از همکاران پیشکسوت قضایی بنده نیز نقدی را مطرح کرد و گفت با ادعای من در برنامه شب‌های فوتبالی مبنی بر اینکه مصلحت آفت قضاوت است، یک مقدار مخالف است، چون گاهی اوقات خود مصلحت در واقع نوعی ارفاق قانونی تلقی می‌شود ولی به ایشان توضیح دادم گاهی مواقع در فوتبال احکامی را بدون دلیل معطل نگه می‌دارند یا اینکه قبلاً سابقه داشته به خاطر اینکه طرف بازیکن تیم ملی بوده، حکم به مراتب سبک‌تری برایش صادر شد و پرونده‌اش در اختیار قوه قضاییه نیز گذاشته نشد در حالی که با توجه به حرکت مجرمانه‌ای که انجام داده بود، حتماً باید این پرونده به دادسرا ارسال می‌شد.

بعد از پایان برنامه چند نفر از اهالی فوتبال که البته حالا دیگر سمتی ندارند با من تماس گرفتند و مواضعم را تایید کردند ولی مدیران باشگاه تراکتور تماسی نگرفتند.

وقتی با مدیران وقت باشگاه استقلال و پرسپولیس بر سر پرونده استراماچونی و کالدرون برخورد نشد یا با مقصران پرونده مارک ویلموتس برخوردی صورت نگرفت تا خسارتی که به بیت المال وارد کرده‌اند را از جیب خود بپردازند، معلوم است که چنین تخلفاتی همچنان در فوتبال ایران رخ می‌دهد و برخی افراد اصلاً واهمه‌ای از آن ندارند، چون می‌بینند که با بقیه برخورد نشده است.

برای موفقیت تیم ملی و صعود به جام جهانی واقعاً لحظه شماری می‌کنم. امیدوارم هر دو بازی خودمان مقابل ازبکستان و قطر را هم ببریم تا دغدغه صعودمان به مراتب کمتر شود. مواضع من همیشه در مورد تیم ملی روشن است و افرادی که پیش خودشان این توهم را دارند که شاه حسینی در آستانه بازی تیم ملی چنین مبحث مهمی را مطرح کرده اند، بهتر است سابقه من را دوباره مرور کنند. فقط کسانی که دشمن تیم ملی هستند، از ناکامی این تیم ناراحت می‌شوند. مطمئن باشید موفقیت تیم ملی با اجرای عدالت هیچ منافاتی ندارد.

با توجه به اتفاق رخ داده در مورد علیرضا بیرانوند، دادستان تهران این اختیار را دارد که بلافاصله پس از بازگشت کاروان تیم ملی به تهران، او را احضار کرده و در مورد این ادعای شیرینی ۵ میلیاردی از او توضیح بخواهد. ادعای بیرانوند آثار منفی در فوتبال دارد و همه اهالی فوتبال آن را شنیدند.

حتی اگر بیرانوند این ادعا را مطرح کند که بر اساس عصبانیت چنین حرفی زده و اصلاً بحث رشوه در کار نبوده، بازهم مجرم است. جرمی به نام تشویش اذهان عمومی...

ما در فوتبال اصلاً چیزی به نام شیرینی نداریم. من بار‌ها در پرونده‌های مالی سنگین دیده‌ام که وقتی طرف نمی‌تواند از زیر بار رشوه فرار کند، مدعی شده که این پول را تحت عنوان شیرینی پرداخت کرده است ولی اصلاً چنین بحثی نداریم و کار غیرقانونی است.

در مورد ورود دادستانی باید بگویم، چون منزل بیرانوند در تهران است و باشگاه پرسپولیس نیز تعلق به شهر تهران محسوب می‌شود، دادستانی محترم پایتخت طبق قانون این اختیار را دارد که وارد شود. البته دادستانی محترم شهر تبریز هم می‌تواند با استناد به بحث تشویش اذهان عمومی وارد پرونده شده و موضوع را دنبال کند. در واقع دادستانی تهران به عنوان مدعی العموم در ماجرای ۵ میلیارد تومان کاملاً اختیار ورود دارد و دادستانی تبریز نیز از بابت نشر اکاذیب به لحاظ قانونی هیچ مشکلی جهت ورود نخواهد داشت.

جدا از اختیارات قانونی دادستانی، خود فدراسیون فوتبال هم مکلف است پرونده را به طور کامل بررسی کرده و در نهایت بیرانوند را به دستگاه قضایی معرفی کند. اگر این ۵ میلیارد پرداخت شده باشد، بحث رشوه مطرح است و اگر چنین اتفاقی رخ نداده باشد نیز باید بیرانوند را به اتهام نشر اکاذیب به دادستانی معرفی کنند.

وقتی من رییس کمیته انضباطی بودم یک پرونده رشوه به ارزش ۱۰ میلیون تومان مطرح شد و رای سنگینی هم برایش صادر کردیم. البته پرونده مربوط به لیگ آزادگان بود. این را در نظر بگیرید که ۱۰ میلیون تومان را باید با ارزش پول در سال ۸۵ محاسبه کنید که آن زمان اصلا پول کمی نبود.

یک بار در همان روز‌های آغازینی که رییس کمیته انضباطی شده و هنوز نیروهایم را پالایش نکرده بودم، دیدم که مدیرعامل یکی از باشگاه‌ها آمده و به اعضای کمیته انضباطی گرمکن اهدا می‌کند بلافاصله واکنش نشان دادم و به همکارانم گفتم ماجرا چیست؟ گفتند ایشان آمده و هدیه آورده است. سریع گفتم همه را جمع کنند و پس بدهند. به آن آقا هم گفتم دیگر چنین کاری را نکن، چون برایت گران تمام می‌شود. همان روز به تمام اعضا و کارمندان کمیته انضباطی گفتم به هیچ عنوان حق ندارند کوچک‌ترین هدیه‌ای از کسی بگیرند و اگر احتیاج به لباس ورزشی هم داشتند، به خودم بگویند تا یا از حساب شخصی خودم یا از فدراسیون به صورت قانونی برایشان تهیه کنم ولی تحت هیچ شرایطی اجازه ندارند از تیم‌ها کوچک‌ترین هدیه‌ای بگیرند.

با وجود همه این مواردی که مطرح شده، قاطعانه معتقدم تعداد افراد سالمی که در فوتبال ایران هستند به مراتب و به مراتب بیشتر از آدم‌های ناباب است.

اگر علیرضا بیرانوند با من تماس بگیرد، قطعاً او را مانند یک پدر نصیحت می‌کنم و خواهم گفت مراقب رفتارش باشد، چون واقعاً حیف است شخصیتی که به دست آورده را خدشه‌دار کند. من هیچ شماره‌ای از بیرانوند نداشته و ضمن احترام به همه فوتبالیست‌ها، اهل تماس گرفتن با این دوستان نیستم ولی هر کدام از آنها که با من تماس می‌گیرند را تا حد توانم به بهترین شکل ممکن راهنمایی می‌کنم. مطمئن باشید اگر بیرانوند به من زنگ بزند، ضرر نخواهد کرد.

بهتر بود دوستان به جای این همه شلوغ کاری، از راهکار قانونی و سیر قاعده‌مند جلو می‌رفتند. الان یک حکمی صادر شده که جنبه بدوی دارد و می‌توانند به استیناف لایحه بدهند. حتی اگر در آنجا نتیجه مد نظرشان را نگرفتند، می‌توانند به دادگاه عالی ورزش بروند ولی اینکه یک نفر بگوید ۲۰ میلیارد را نمی‌دهم و آن ۵ میلیارد تومان شیرینی را هم پس می‌گیرم اصلاً ادبیات قشنگ و کارآمدی نیست، چون اولاً هنوز حکم قطعی نشده و فعلاً قرار نیست جریمه‌ای پرداخت شود ولی اگر حکم قطعی شود، هیچکس بالاتر از قانون نیست و نمی‌تواند برای حکم قطعی شرط بگذارد.

خدا بزرگان فوتبال را رحمت کند. از ناصر حجازی و منصور پورحیدری گرفته تا همایون خان بهزادی. مرحوم حجازی همیشه به صداقت و پاکدستی معروف بود. هرگز فراموش نمی‌کنم من سال ۸۵ ایشان را در مقام ریاست کمیته انضباطی محروم کردم ولی ناصرخان بعد از پایان جلسه با خبرورزشی مصاحبه کرد و گفت: با وجود اینکه محروم شدم، اما شاه حسینی را عادل‌ترین رییس کمیته انضباطی فوتبال ایران در تمام دوران عمرم دیدم. این مصاحبه برای من یک سند افتخار محسوب می‌شود، چون با چشمان خودم دیدم آدمی که فوق العاده مشهور است و توسط من محکوم شده اینطور بر عدالتم مهر تایید زده است. 

همین جا از طریق خبرورزشی هم اعلام می‌کنم از افرادی که توسط من محکوم شدند ولی مصاحبه‌های انتقادآمیز کردند نیز گلایه‌ای ندارم، چون انتقاد در چارچوب ادب و قانون حق آنها بوده و اینکه حرفشان درست بوده است یا نه، مساله‌ای است که به وجدان خود افراد باز می‌گردد.

بر اساس مقررات کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال اصلاً چیزی به نام تعلیق محکومان نداریم و حکم تعلیق فقط در دو حالت صادر می‌شود اول اینکه طرف با این حکم مجازاتش کاملاً تعلیق شده و عملاً دیگر محکوم نباشد و شکل دوم هم این است که قسمتی از مجازات خود را سپری کرده و پس از آن تقاضای تعلیق مابقی حکم را بکند. یادمان باشد تعلیق، برائت، عفو و آزادی کلماتی هستند که در علم حقوق هر کدام معانی جداگانه‌ای دارند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv