قالیباف در پاسخ به پرسش دانشجویی که نسبت به تأخیر در پاسخ به دشمن انتقاد داشت، گفت: دولت در تصمیمات نظامی تنها یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی است و ستادکل نیروهای مسلح هم وظایفی دارد. در نهایت نیز تصمیمگیری نهایی بعد از شورای عالی امنیت ملی در اختیار فرماندهی کل قوا است که حضرت آقا در نمازجمعه نصر در این خصوص فرمودند نه تعلل میکنیم و نه شتاب زده عمل خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی نفوذ را دلیل اصلی حادثه پیجرها در لبنان عنوان و اظهار کرد: امروز رژیم صهیونیستی از جهت راهبردی و نظامی در جنگ ترکیبی شکست خورده است.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در اولین نشست میداندار در سال تحصیلی جدید که با حضور دانشجویان بسیجی دانشگاههای سراسر کشور و با محوریت پرسش و پاسخ در حوزه «برنامهریزی و طراحی کنشگری ملی» در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان (لانه جاسوسی) برگزار شد، گفت: دغدغه ما باید مقاومت باشد، به آن ایمان داریم و موضوع مقاومت را جزو موضوعات نخست کشور میدانیم.
وی افزود: امروز به صورت عینی و ملموس همه ابعاد مفهوم جبهه ظلم و جبهه باطل به معنای استکبار، ارتجاع و صهیونیسم روشن است.
قالیباف با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جوان پیشرو، متدین، انقلابی، مؤمن و خلاق باید شناخت دقیقی نسبت به مسیرش داشته باشد، افزود: جبهه مقاومت صرفا جنوب لبنان نیست و صرفا شلیک موشک نیست، بلکه موشک یکی از ابزارهای مقاومت است.
قالیباف ادامه داد: در کنار بُرد تأثیرگذاری ۲ هزار کیلومتری موشکهایمان به بُرد اقتصادی نیز نیاز داریم اما متأسفانه اندازه بُرد موضوعات اقتصادی هم اندازه موشکهایمان نیست. حال اینکه باید این موضوعات منطبق یک اندازه شوند.
وی اضافه کرد: با این نگاه اگر موضوع مقاومت موضوع نخست هر کسی نباشد یعنی نمیخواهد در جبهه حق قرار بگیرد و حتی اگر قرار هم بگیرد معلوم است مرد میدان نیست که هزینه آن را بدهد زیرا جبهه حق هزینه دارد و باید هزینه آن را پرداخت.
قالیباف در پاسخ به یکی از دانشجویان در خصوص حمایت مجلس از فلسطین و مقاومت، بیان کرد: مجلس در یک دهه گذشته بهویژه در سالهای اخیر نسبت به سایر دستگاهها در حوزه مسأله فلسطین پیشرو بوده است؛ البته قبول دارم که همه ما در حوزه فلسطین، جبهه مقاومت و حرکتهایی که باید انجام شود میتوانستیم بهتر عمل کنیم اما در این بین مجلس وضعیت بهتری نسبت به بقیه دستگاهها چه در قانونگذاری برای خود و چه در قانونگذاری برای سایر دستگاهها دارد و در این خصوص برای ۱۸ دستگاه تکالیفی معین کرده است.
قالیباف در پاسخ به پرسش دانشجویی که نسبت به تأخیر در پاسخ به دشمن انتقاد داشت، گفت: دولت در تصمیمات نظامی تنها یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی است و ستادکل نیروهای مسلح هم وظایفی دارد. در نهایت نیز تصمیمگیری نهایی بعد از شورای عالی امنیت ملی در اختیار فرماندهی کل قوا است که حضرت آقا در نمازجمعه نصر در این خصوص فرمودند نه تعلل میکنیم و نه شتاب زده عمل خواهیم کرد.
رئیس مجلس با اشاره به برخی نقاط ضعف موجود در این خصوص گفت: در جریان عیادتی که از مجروحان حادثه بیروت داشتم دیدم که افراد زیادی با پیجرها آسیب دیدهاند که دلیل آن نفوذ بوده است.
وی به عملیات وعده صادق ۱ اشاره و اظهار کرد: بعد از نخستین عملیات «وعده صادق» به جز بررسی نوع تجهیزات، نقاط قوت و ضعف خود را نیز تجزیه و تحلیل کردیم تا اشکالات را برطرف کنیم؛ دوستان هوافضا که امروز مظلومانه مورد عتاب قرار میگیرند، در این حوزه تلاش مجاهدانهای داشتند و سوگند یاد میکنم خواب به چشمان آنها نیامد تا ضعفها را برطرف کنند.
قالیباف افزود: نتیجه این شد که در عملیات «وعده صادق ۲» موشکهای هایپرسونیک در همان موج اول به رادار اصلی دشمن اصابت کرد و بعد از آن سایر موشکها به هدف نشست و اینگونه شد که ۸۵ درصد آنها درست عمل کرد.
وی دستیابی به چنین نتیجه را حاصل مباحث طراحی، تکنیکی و تاکتیکی در یک بازه زمانی دانست که نباید به آن نگاه سطحی داشت و افزود: مجاهدان عرصه هوافضا هرگز خسته نمیشوند و از زمانی که عملیات انجام شده و ما راحت نشستهایم، این افراد در خط اول این میدان هنوز هستند و حتی مرخصی نگرفتهاند تا به منازل خود مراجعه کرده و استراحت کنند؛ لذا نباید با صحبت هایمان اجازه دهیم خستگی در تن آنها بماند.
رئیس مجلس با اشاره به شهادت سیدحسن نصرالله گفت: جای شخصیتی همچون سیدحسن نصرالله که از ۳۰ سالگی چنین مسئولیتی داشته و امروز با بیش از ۳۰ سال تجربه در این عرصه آن هم با این درایت، عقلانیت و شجاعت به این راحتی پر نمیشود. او در لبنان مورد احترام همه گروهها و اقشار بود و امروز در جمع ما نیست.
وی افزود: امروز رژیم صهیونیستی از جهت راهبردی و نظامی در جنگ ترکیبی شکست خورده است؛ این را بدون تعارف و بدون شعارزدگی میگویم. فلسفه وجودی رژیم صهیونیستی این بود که طی ۷۵ سال اشغال بگوید این سرزمین پایدارترین و امنترین سرزمین دنیا است و بر همین اساس همه دنیا را در آن جمع کرد.
به گفته قالیباف رژیم صهیونیستی راهبرد قطعی خود در دکترین نظامی را این میدانست که همواره خارج از سرزمین خود با دشمنانش بجنگد، بر همین اساس دیوار حائلی برای خود درست کرده بود و میگفت هیچکس قدرت عبور از اینجا را ندارد، ارتشی تشکیل داده بود که هیچکس نتواند آن را شکست دهد، گنبد آهنینی ساخته بودکه یک پرتابه هم وارد سرزمینش نشود و اقتصادی هم برای خود ساخته بود و همه این کارها را برای بقای خود میکرد.
وی با اشاره به تصوراتی که رژیم صهیونیستی برای تصرف چند روزه غزه و آزادسازی گروگانهای خود داشت، گفت: در این شرایط حماس در سالگرد عملیات «طوفان الاقصی» تعمدا ۲۰ موشک به قلب تل آویو شلیک میکند.
قالیباف افزود: امروز اوج ذلت صهیونیستها را دیدید که هواپیمای F۱۵ خود را با تریلی منتقل کردند که به دست کسی نیفتد و آن را نزنند. به تعداد اسرا و تلفات رژیم صهیونیستی پیش از عملیات طوفان الاقصی بنگرید که تعداد آن بعد از این عملیات و طی همین یک سال چقدر افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: حدود ۱۵ سال قبل آنها تنها جنازه یکی از سربازان خود را با ۶۰۰ اسیر تبادل میکردند، اما امروز در این حوزه شکست خوردهاند و حتی بیش از یک ماه است که با ۵ لشگر به جنوب لبنان حمله کرده تا آن را تصرف کنند، اما هنوز نتوانسته است.
رئیس مجلس در ادامه موفقیتهای سطحی اسرائیل را صرفا در حوزه نفوذ اطلاعاتی دانست و افزود: این هم به دلیل ضعفی است که ما داشتهایم. امروز نیز این رژیم از آنجایی که فلسفه وجودی و بقای خود را در خطر میبیند، صرفا در حال استفاده از قدرت هوایی است که آن هم به تنهایی قدرت نبوده و در حالی است که رزمندگانی که مقابل آنها ایستادهاند سلاح چندانی ندارند.
وی در ادامه با بیان اینکه اسرائیل ادعا میکند قادر است هر هدفی را بزند اما باز هم موفق نشده است، گفت: آنها با استفاده از اطلاعات و تکنولوژی اقدام به نسلکشی مردم و ترور رهبران میکنند. با فهم و درکی که دارم میگویم سلاحها و مهمات خاصی که پیش از این از سوی آمریکا در اختیار اسرائیل قرار گرفته برای وقوع چنین جنایاتی بود که امروز شاهد آن هستیم و آنها میخواستند که اسرائیل چنین جنایاتی داشته باشد که البته همه آن به دلیل تسلط اطلاعاتی از طریق نفوذ است.
قالیباف خاطرنشان کرد: حزب الله هم اکنون در حوزه جنگزدهها خود را پیدا کرده و در حال ساماندهی آنها است و اکنون به حمایتهای سیاسی ما نیاز دارد.
رئیس مجلس با اشاره بهضرورت کمکهای معنوی به جبهه مقاومت با یادآوری دوران دفاع مقدس بیات کرد: اوایل دفاع مقدس و ماههای اول سال ۶۰ همه ما نگران بودیم چون سابقه نظامیگری نداشتیم و بعداز حضور در جبهه بود که رزمنده شدیم و مسئولیت گرفتیم. روزی خدمت امام(ره) رفتیم و دیداری داشتیم که ایشان در همان دیدار فرمودند «ای کاش من هم یک پاسدار بودم». آخرین جمله ایشان در آن دیدار این بود که ما چه دشمن را بکشیم و چه خودمان کشته شویم، در هر صورت فوض عظیم و توفیق شهادت داریم لذا چه بهتر که به فیض شهادت نائل شویم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ما وظیفه خود را انجام میدهیم و میدانیم که سنت الهی این بر پایه پیروزی جبهه حق است، گفت: زمانی با شهید هنیه صحبت میکردم و در غزه فشار زیادی وجود داشت؛ برخی از آیات سوره احزاب را برای ایشان خواندم و گفتم خداوند میخواهد صف مؤمنان و منافقان را جدا کند و برای همین تا پای جان ما را می برد. ایشان که حافظ قرآن بود با حزن و لحن زیبایی آیات سوره احزاب را تلاوت کرد و گفت آقای قالیباف برای همین است که تا کنون ایستادگی کرده و با خدا معامله کردهایم. خداوند در آیات سوره صف نیز از بهترین تجارت گفته که همانا معامله با خداست.
قالیباف افزود: ما نیز باید ایستادگی و مقاومت کرده و جز کسانی نباشیم که تردید به دل خود راه میدهند؛ ما میایستیم، مقاومت میکنیم و پیروزی نیز از آن ما است و خداوند نیز طبق وعده خود به ما پیروزی میدهد. البته این اطمینان به معنای راکد بودن نیست بلکه طبق فرمایش رهبری تک تک ما وظیفه داریم و هر کس هر توانی دارد باید از آن استفاده کند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید تردید کرد که امروز مقاومت به فضلالهی جای خود را در دنیا باز کرده است، خاطرنشان کرد: تردید نکنید که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که همواره به دنبال صدور انقلاب بود امروز این کار را انجام داده تا جایی که تا کنون شاهد چنین وحدتی در امت اسلامی نبودیم که سنی و شیعه در کنار هم مبارزه کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امروزشیعه برای سنی جان میدهد و برادر اهل سنت برای مقابله با صهیونیسم و استکبار، با توجه به آرمان های امام(ره) گام برداشته و جان میدهد. ما سختی میکشیم اما در نهایت موفقیت در دنیا و آخرت به فضل الهی شامل حال ما خواهد شد.