سو فوجیموتو، معمار ژاپنی متولد ۱۹۷۱ به سازهها و طبیعت علاقه دارد. او که دوران کودکی خود را در آغوش طبیعت گذرانده، رویکردی محترمانه و مشتاقانه برای نزدیک کردن طبیعت به انسانها دارد.
سو فوجیموتو، معمار ژاپنی متولد ۱۹۷۱ به سازهها و طبیعت علاقه دارد. او که دوران کودکی خود را در آغوش طبیعت گذرانده، رویکردی محترمانه و مشتاقانه برای نزدیک کردن طبیعت به انسانها دارد. پس عجیب نیست اگر ببینید او در پروژههای مختلف خود، جنبههای یک درخت را در معماری خود به نمایش گذاشته است. توجه دقیق او به استفاده از مصالح و انتخاب رنگ، به سازههای او روح بخشیدهاند.
به گزارش فرادید، پیشرفت و سفر او در سراسر جهان، نمایانگر ماهیت چندسویهی تفکر و تلاشهای پرشور او هستند. او معمار جوانی است که به رابطه بین طبیعت و سازه و همچنین پروژههایش اهمیت میدهد.
گانما، چین، ۲۰۰۵
این خانه با نمای سیاه و معماری خمشی از سازههای فوجیموتو است. استفاده از هر گوشه و منحنی محوطه با پتانسیل ساخت اتاقی با فعالیت هدفمند در این پروژه قابلمشاهده است. نقشه زمین شبیه یک گل در مرحله شکوفایی کامل است، به این شکل که هر خم یا لبه به مرکز میرسد. شکل و هندسه پروژه و نمای بیرونی آن به رنگ مشکی مات با باقی خانههای اطراف فرق دارد. هر خم طوری طراحی شده که کاربر را درگیر یک فعالیت داخلی کند.
توکیو، ژاپن، ۲۰۱۰
ترکیب باشکوه موزهها و کتابخانهها به پل جدیدی بین کتابها و سازه تبدیل شد. ساختار اصلی قابلتوجه بود و طوری طراحی شده بود که قابلیت افزودن الحاقاتی به اصل سازه وجود داشته باشد. سازه اصلی را سو فوجیموتو طراحی کرده بود. یک عاشق کتاب همیشه درباره زندگی در دنیای کتاب خیالپردازی میکند. داشتن این خیالپردازی و خلق ساختاری به شکل قفسه کتاب، رویایی است که به واقعیت تبدیل شده است. خواندن فعالیتی است که کاملاً به عنصر نور وابسته است. با در نظر گرفتن این موضوع، فوجیموتو برای نمایش نور در این فعالیت، میزها را مقابل پنجرههای کف تا سقف قرار داده تا نور به طور کامل به فضای داخلی نفوذ کند و کاربران در فضای بسته بتوانند با طبیعت بیرون ارتباط برقرار کنند.
کوماماتو، ژاپن، سال ۲۰۰۶
یک پیوند استثنایی بین مصالح این پروژه وجود دارد. فوجیموتو فراتر یک فضای قابلسکونت یکپارچه ایجاد کرده است. این خانه که با پوشش گیاهی و مصالح احاطه شده، نمونهای از یک خانه درختی مدرن است.
توکیو، ژاپن، ۲۰۱۱
ابتکار معمار برای نزدیکتر کردن معماری به طبیعت در این خانه نیز قابلمشاهده است. یک خانه ییلاقی در یک جامعه مسکونی با نمای شفاف و بازی سطوح، اقدامی شجاعانه و خلاقانه است. معمار با خیالپردازی زندگی بالای یک درخت و بازی روی شاخههای مختلف آن، این رویا را به واقعیتی به شکل یک فضای زندگی قابلسکونت تبدیل کرده است.
لندن، ۲۰۱۳
طراحی یک سازه برای گالری سِرپِنتایت (Serpentine) افتخار است. گرفتن سفارش از عمارت کلاهفرنگی سالانه سرپنتاین خود یک دستاورد است. فوجیموتو حین طراحی این عمارت کلاهفرنگی، عمیقاً گروه کاربر و تعامل آنها با فضا را در نظر گرفته است. او منظره را با غرفه ادغام کرد تا به آسمان برسد. بالا رفتن تدریجی کاربر، او را همزمان با آسمان و زمین متصل میکند.
مونتپِلییِر، فرانسه، ۲۰۱۹
یک سازهی شاخهدار سفید وسط شهر منتظر گسترش شاخ و برگش است. این سازه از یک درخت الهام گرفته شده. این سازه با محیط خود آمیخته اما هالهاش آن را متمایز کرده است. این سازه نمایانگر ارزش اختلاط با جامعه و در عین حال داشتن یک سبک منحصر به فرد است. پیشآمدگیهای سازه طول و عرضهای مختلفی دارند که منحصر به فرد بودن یک درخت شاخهدار را نشان میدهند.
توکیو، ژاپن، ۲۰۱۶
یک پروژه شهری باید عناصر تعامل و مشارکت داشته باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، فوجیموتو فضاهای اجارهای را در ژاپن طراحی کرده است. این فرم مانند یک قلعه سلسله مراتبی شکل گرفته، جایی که بستری برای تبادل افکار و احساسات ایجاد شده است. انسانها به طور طبیعی طوری تکامل یافتند تا در جامعه زندگی کنند، نه در تنهایی. این در خون ماست که با همسایگان خود ارتباط برقرار کنیم و در عین حال فضای خصوصی زندگیمان را ایمن نگه داریم.
هوکایدو، ژاپن، ۲۰۰۶
این پروژه خوابگاه گروهی سقف شیبدار زاویهدار دارد. فوجیموتو این سازه را در دو قسمت طراحی کرده که هر کدام ۹ اتاقک دارند. گذرگاه اتصال مرکزی، دو مکعب را به هم متصل میکند. از الگوی شبکهای برای تقسیم هوشمندانه فضا به قسمتهای مساوی استفاده شده است. سقف شیبدار زاویهدار با نورگیر سقفی، نور طبیعی را با فضای خالی اضافه در دیوارها وارد میکند. ایجاد فضاهای تعاملی در وسط و استفاده از گوشهها برای فضاهای خصوصی به چیدمان کف داخل شکل داده است.
توکیو، ژاپن، ۲۰۱۰
فوجیموتو بازی سطوح را در این پروژه به نمایش گذاشته و مناظر را از طریق دریچهها تعریف کرده است. انتخاب پر جنب و جوش رنگ و بازی با درجه چرخش، به هر اتاق منظرهای استثنایی داده است.
کرامباک، استرالیا، ۲۰۱۴
این ابتکار در اتریش برای تقویت گردشگری محلی انجام شد. گردشگری شامل حمل و نقل میشود. فوجیموتو فراتر از این ویژگیهای مرسوم عمل کرد و این ساختار را نه تنها برای جلب توجه بلکه برای تحقق هدف نیز ایجاد کرد.
پاریس، فرانسه، ۲۰۱۴
نخستین پروژه در پاریس؛ فوجیموتو همیشه در تمام پروژهها تلاش میکند بین سازه و طبیعت ارتباط برقرار کند. این پروژه گواه اینست که چیدمانی که در فضای عمومی باشد و با زندگی روزمره مردم تداخل داشته باشد باید با محیط اطراف ارتباط داشته باشد. این سازه با طبیعت ترکیب شده و فضایی برای عبور و تجربه بازی نور و سایه دارد.
کاگاوا، ژاپن، ۲۰۱۶
این ساختار مشبک فلزی سفید در کرانه یک پهنه آبی، فرمی پویا دارد. فوجیموتو در این مکان عمومی جذاب برای مردم محلی و گردشگران یک ویژگی مرتبط با طبیعت را در پروژه گنجانده تا آن رابطه متعادل را ایجاد کند.
هونگ کونگ، ۲۰۱۶
نخستین پروژه معمار در هونگ کونگ توجه زیادی را به خود جلب کرد. این پروژه به طور کامل حول مصالح و فضای بازی میچرخد. راز جذابیت این سازه در انتخاب دقیق و متفکرانه و قرار دادن مصالحی نهفته که کاربر را درگیر و محدود نگه میدارد. اینجا نیز معمار با طبیعت بازی کرده تا به سازه روح ببخشد.
میلانو، ایتالیا، ۲۰۱۶
در معماری، نور به سازه جان میدهد. کاوش در صنعت مد، آزمایش باارزشی است که فوجیموتو آن را انجام داد. نور جنگل، به عنوان تم چیدمان صحنه با استفاده از آینه برای تشدید حس با تکرار اجرا شد. استفاده از آینه یک انتخاب عمدی بود. فوجیموتو، به راحتی به مخاطب این امکان را میدهد که در یک نگاه زوایای مختلف مدل را ببیند. این رویداد میانرشتهای بین دو رشته، نمونهای درخشان از ماهیت تعاملی معماری با فضاها بود.
هانگژو، چین، ۲۰۲۰
بازسازی هتل دهه هفتادی و تغییر ظاهر آن با استفاده جسورانه از بتن اکسپوز انجام شد. این ابتکار عمل توسط فوجیموتو برای نزدیک شدن سازه به طبیعت با قرار گرفتن در معرض نور، افزودن رنگ سبز و بازی سطوح طبیعی در این پروژه قابلمشاهده است. انتخاب مصالح برای فضای داخلی، جلوهای خاص به آن داده است. تور اضافه هنر و آشپزی به مهمانان کمک میکند از فضا لذت ببرند و استراحت کنند.