آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کرد که تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در پارلمان رژیم صهیونیستی غیرقابلقبول است و عواقب بدی برای آوارگان فلسطینی دارد.
دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کرد که تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در رژیم صهیونیستی غیرقابل قبول است.
به گزارش مهر به نقل از رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کرد که تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در پارلمان رژیم صهیونیستی غیرقابلقبول است و عواقب بدی برای آوارگان فلسطینی دارد.
ساعاتی پیش پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) رأی به ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی فلسطین داد.
روزنامه «جروزالم پست» به نقل از منبعی در دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که انتظار میرود دو قانون برای توقف فعالیتهای آژانس آنروا تصویب شود. همزمان هفت کشور نگرانی خود را از تصمیم این رژیم برای ممنوعیت این آژانس اعلام کردهاند.
این منبع صهیونیستی توضیح داد که قوانین جدید شامل ممنوعیت فعالیت آنروا در قدس شرقی، غزه و کرانه باختری است.
آژانس آنروا نیز در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی، این اقدام کنست رژیم صهیونیستی برای ممنوع کردن فعالیت این آژانس را به شدت محکوم کرد.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز برای توجیه ممنوع شدن فعالیت آنروا در سرزمینهای اشغالی ادعا کرد: باید کارمندان آنروا که در فعالیتهای تروریستی علیه اسرائیل مشارکت داشتند، مجازات کرد.
این اقدامات پس از آن صورت میگیرد که کمیته امور خارجی و امنیت کنیست رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۳ اکتبر لایحهای را برای منع فعالیت آنروا تصویب کرد، که این امر راه را برای رأیگیری دوم و سوم در صحن عمومی کنیست و تبدیل شدن آن به قانون هموار میکند.
روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز پیشتر گزارش داده بود که کمیته امور خارجی و امنیت کنست، لایحهای را که توسط دو عضو کنست، دان ایلوز (از حزب لیکود) و یولیا مالینوفسکی (از حزب اسرائیل بیتنا) ارائه شده بود، تصویب کرده است.
بر اساس این لایحه، توافقنامه سال ۱۹۶۷ که به آنروا اجازه فعالیت در اراضی اشغالی میداد، لغو میشود و در نتیجه، تمامی فعالیتهای این آژانس متوقف شده و هر گونه ارتباط مسئولان صهیونیستی با کارمندان آنروا ممنوع خواهد شد.
در همین حال، هفت کشور از جمله فرانسه، آلمان، بریتانیا، کانادا، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی نگرانی عمیق خود را از ممنوعیت احتمالی فعالیتهای آنروا توسط رژیم صهیونیستی اعلام کرده و اعلام کردند که این آژانس خدمات انسانی و ضروری را برای بقای آوارگان فلسطینی در غزه، قدس شرقی، کرانه باختری و سراسر منطقه فراهم میکند.