bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۹۲۳۳۴

خطر بیخ گوش نتانیاهو؛ پیروزی ترامپ مایه دردسر نخست وزیر اسرائیل

خطر بیخ گوش نتانیاهو؛ پیروزی ترامپ مایه دردسر نخست وزیر اسرائیل

«دستیاران و افراد نزدیک به ترامپ معتقدند که اگر این رئیس‌جمهور سابق آمریکا مجددا به کاخ سفید بازگردد، با سرعت بالایی برای خاتمه جنگ‌ها در اوکراین و خاورمیانه اقداماتی انجام خواهد داد. همچنین او قرار است با افزایش تعرفه‌ها، متحدان آمریکا را مجبور به تخصیص بودجه بیشتر بر دفاع کند و در عین حال خواستار حفظ فشار علیه چین است.»

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳

رسانه انگلیسی گزارش داد اگر «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده پیروز شود، احتمالا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را برای اجرای توافق آتش‌بس غزه تحت فشار خواهد گذاشت. 

به گزارش ایسنا، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در تاریخ پنجم نوامبر (۱۵ آبان) میان «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه و «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات برگزار خواهد شد و نتیجه آن می‌تواند بر مسائل متعددی در حوزه سیاست خارجه آمریکا از جمله جنگ غزه و تداوم ناآرامی‌ها در غرب آسیا تاثیرگذار باشد. 

روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی با اشاره به جنگ غزه و ادامه روند این جنگ و گسترش آن در غرب آسیا می‌نویسد: «دستیاران و افراد نزدیک به ترامپ معتقدند که اگر این رئیس‌جمهور سابق آمریکا مجددا به کاخ سفید بازگردد، با سرعت بالایی برای خاتمه جنگ‌ها در اوکراین و خاورمیانه اقداماتی انجام خواهد داد. همچنین او قرار است با افزایش تعرفه‌ها، متحدان آمریکا را مجبور به تخصیص بودجه بیشتر بر دفاع کند و در عین حال خواستار حفظ فشار علیه چین است.» 

این روزنامه انگلیسی با استناد به منابعی نزدیک به «دونالد ترامپ» در این گزارش تاکید می‌کند: «درحالیکه نخست‌وزیر اسرائیل ظاهرا از ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید حمایت می‌کند اما ثبات روابط آن‌ها مشخص نیست. همچنین اگر ترامپ متوجه شود که زمان توافق و مذاکرات فرا رسیده است، نخست‌وزیر نتانیاهو را در این خصوص تحت فشار خواهد گذاشت.» 

«ریچارد گرنل» جمهوری‌خواه و متحد نزدیک به ترامپ که انتظار می‌رود پس از پیروزی این رئیس‌جمهور سابق در انتخابات، یک مقام کلیدی دریافت کند، می‌گوید: «ترامپ می‌تواند اسرائیل را از نتانیاهو به ۲ مسیر مختلف تقسیم کند. او می‌تواند از تصمیمات نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد و در عین حال حمایت‌های آمریکا از اسرائیل را حفظ کند.» 

او معتقد است که اگر ترامپ در انتخابات هفته آینده پیروز شود، می‌تواند نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را برای مذاکره آتش‌بس و تسهیل بازگشت اسرای صهیونیستی به خانه‌هایشان، سریعا به واشنگتن دعوت کند و تحت چنین شرایطی، «توافق صلح احتمالا به امضا خواهد رسید». 

«فایننشال تایمز» همچنین می‌افزاید با این حال و در چنین موقعیتی، پاسخ نتانیاهو به این برنامه مشخص نیست و نمی‌توان پیش‌بینی کرد که آیا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تسلیم فشار ترامپ خواهد شد یا خیر. همچنین شاید ترامپ تمایلی نسبت به یک توافق سه‌جانبه قابل‌توجه با مشارکت «اسرائیل، عربستان سعودی و ایالات متحده» نشان دهد و هدف آن را «صلح بلندمدت منطقه‌ای» بداند.

از آغاز بمباران‌های مرگبار رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین حامیان مالی، سیاسی و تسلیحاتی این رژیم باقی مانده است و در ظاهر دم از آتش‌بس می‌زند، اما در عمل، کاری برای توقف خشونت‌ها و وادار کردن تل‌آویو برای خاتمه جنگ صورت نمی‌دهد. 

همچنین در سایه حمایت‌های کورکورانه واشنگتن، رژیم صهیونیستی جنایاتش را به لبنان هم کشانده و هزاران نفر را به خاک و خون کشیده است. مقاومت لبنان در حمایت از ملت فلسطین، وارد میدان شده است و تاکید دارد تا زمانی که جنگ غزه متوقف نشود، از حمله به اهداف صهیونیست‌ها دست نمی‌کشد. 

استراتژی «بازدارندگی حداکثری» ترامپ علیه چین

این رسانه انگلیسی در قسمت دیگری از این گزارش ضمن استناد به اظهارات متحدان رئیس‌جمهور سابق آمریکا و با اشاره به پیروزی احتمالی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر، بازگشت دوباره او به کاخ سفید و چشم‌انداز روابط آتی آمریکا و چین تحت چنین شرایطی می‌نویسد: «ترامپ استراتژی بازدارندگی حداکثری را اتخاذ خواهد کرد تا چین را از هرگونه حمله به تایوان منصرف کند.» 

سناتور «بیل هاگرتی» که در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ به عنوان سفیر ایالات متحده در ژاپن فعالیت می‌کرد، گفت: «شی جین‌پینگ می‌داند که اگر اقدام تهاجمی انجام دهد، دونالد ترامپ با اقداماتش پیامدهای جدی ایجاد خواهد کرد.»

پکن اصرار می‌ورزد که مسئله تایوان یک مساله «داخلی» است و از دولت‌های خارجی خواسته که در این موضوع دخالت نکنند. مقامات چینی بارها از واشنگتن به دلیل حمایت از جزیره تایوان، انعقاد قراردادهای دفاعی و ارسال تسلیحات به این جزیره انتقاد کرده‌اند. 

همزمان با اینکه دولت ایالات متحده روابط غیررسمی با تایوان دارد و به این جزیره تسلیحاتی را ارسال می‌کند، تنش‌ها میان آمریکا و چین بر سر تایوان بالا گرفته است زیرا پکن، جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و هرگونه دخالت کشورهای غربی را در این مساله «نقض حاکمیت» خود تلقی می‌کند. 

«فایننشال تایمز» در پایان می‌نویسد: «اگرچه سیاست ترامپ درخصوص چین با سیاست‌های رئیس‌جمهور بایدن همسو است اما ترامپ نسبت به تحریم‌های بیشتر تهدید می‌کند و امیدوار است کشورهای اروپایی در این تحریم‌ها، واشنگتن را یاری کنند.»

bato-adv
bato-adv
bato-adv