«ما گزارش بسیار نگران کنندهای از حمله هوایی به مرکز مراقبتهای سلامتی شیخ رضوان در شمال غزه دریافت کرده ایم. این مرکز در حالی که والدین فرزندان خود را برای واکسیناسیون فلج اطفال به این مرکز میبرند مورد حمله قرار گرفت. شش نفر از جمله چهار کودک مجروح شدند. این حادثه در منطقهای رخ داده است که با «توقف بشردوستانه درگیریها برای ادامه واکسیناسیون موافقت شده است.»
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز شنبه در پیامی در شبکه ایکس اعلام کرد که حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک مرکز سلامتی در غزه منجر به زخمی شدن ۴ کودک شد.
به گزارش ایرنا، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نوشت: ما گزارش بسیار نگران کنندهای از حمله هوایی به مرکز مراقبتهای سلامتی شیخ رضوان در شمال غزه دریافت کرده ایم. این مرکز در حالی که والدین فرزندان خود را برای واکسیناسیون فلج اطفال به این مرکز میبرند مورد حمله قرار گرفت. شش نفر از جمله چهار کودک مجروح شدند.
وی خاطرنشان کرد این حادثه در منطقهای رخ داده است که با «توقف بشردوستانه درگیریها برای ادامه واکسیناسیون موافقت شده است.»
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: «این حمله در خلال توقف بشردوستانه درگیری ها، حرمت حفاظت از سلامت کودکان را به خطر میاندازد و ممکن است والدین را از آوردن فرزندان خود برای واکسیناسیون منصرف کند. باید به مکثهای حیاتی بشردوستانه در منطقه احترام گذاشته شود و آتش بس فوری برقرار شود.
پیش از این آنروا اعلام کرد که تزریق واکسن فلج اطفال در غزه «بسیار حیاتی» است، اما تا زمانی که آتشبس پایدار و همهجانبه برقرار نشود، «مرگ و رنج» کودکان ادامه خواهد داشت.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تاکید کرد که آتشبس پایدار و همهجانبه باید در غزه برقرار شود.
پیش از این رسانهها گزارش دادند که یکی از کلینیکهای واکسیناسیون فلج اطفال در شهر غزه با بمب صوتی پهپاد اسرائیلی هدف قرار گرفت.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هشدار داد که تصمیم رژیم اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت آنروا میتواند به مرگ کودکان بیشتری منجر شود و در صورت اجرای کامل، نوعی مجازات دسته جمعی برای مردم غزه است.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در واکنش به قانون تصویب شده از سوی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی، تاکید کرد: قانون [رژیم] اسرائیل علیه آنروا غیرقابل قبول است.
گوترش با بیان اینکه قانون رژیم صهیونیستی علیه آنروا میتواند عواقب مخربی برای آوارگان فلسطینی داشته باشد، اظهار کرد: هیچ جایگزینی برای این آژانس وجود ندارد و ادامه فعالیت آن لازم و ضروری است.
کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز پیشتر در بیانیه مشترکی اقدام کنست در تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را محکوم کردند.
در بیانیه مشترک کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا با اشاره به اینکه آنروا نماینده سازمان ملل است، آمده است: مأموریت رسیدگی به امور میلیونها پناهنده فلسطینی در منطقه از طرف مجمع عمومی سازمان ملل بر عهده آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی گذاشته شده است.