bato-adv
bato-adv

۵ تفاوت برجسته بین برنامه‌های اقتصادی ترامپ و هریس

۵ تفاوت برجسته بین برنامه‌های اقتصادی ترامپ و هریس

کاهش مالیات شامل افراد پُر درآمد و شرکت‌های بزرگ، یکی از برنامه‌های اقتصادی دونالد ترامپ است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۳

تفاوت برجسته بین برنامه‌های اقتصادی نامزد‌های اصلی انتخابات آمریکا می‌تواند در آرای رای‌دهندگان در انتخابات فردای این کشور تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

به گزارش فارس، در واپسین ساعات باقیمانده به برگزاری رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا کامالا هریس، نامزد دموکرات و دونالد ترامپ جمهوری‌خواه به رقابت تنگاتنگ خود برای رسیدن به کاخ سفید ادامه می‌دهند. در زیر برجسته‌ترین تفاوت‌ها در بعد اقتصادی برنامه‌های ترامپ و رقیبش هریس در طول مبارزات انتخاباتی را به طور خلاصه روشن می‌کنیم. به طور کلی، برنامه ترامپ منعکس‌کننده چشم‌اندازی برای تحریک اقتصاد آمریکا از طریق کاهش مالیات‌ها و تشویق صنایع ملی است و بر سیاست‌های سنتی جمهوری‌خواهان متمرکز است.

ترامپ در اقتصاد به دنبال:

۱- کاهش مالیات شامل افراد پردرآمد و شرکت‌های بزرگ

۲- پایبندی به سیاست‌های «اول آمریکا» است که صنایع داخلی این کشور را تقویت کند. این سیاست‌ها شامل حذف مالیات بردرآمد تأمین اجتماعی و معافیت مالیات بر اضافه‌کاری است که می‌تواند تریلیون‌ها دلار به کسری بودجه در دهه آینده اضافه کند.

۳- اعمال تعرفه بر واردات خارجی باهدف تقویت صنایع آمریکا و کاهش وابستگی به تجارت جهانی انتظار می‌رود این سیاست‌ها بدهی ملی آمریکا را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد و برآورد‌ها حاکی از هزینه‌ای بالغ بر ۴ تریلیون دلار در دهه آینده است. در صورت اجرای برنامه ترامپ، انتظار می‌رود تورم افزایش یابد و فدرال رزرو تمایل کمتری به کاهش سریع نرخ بهره داشته باشد.

اما برنامه اقتصادی هریس بر رسیدگی به شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی در آمریکا از طریق افزایش مخارج و هزینه‌های عمومی و تأمین حمایت اجتماعی تمرکز دارد.

این در راستای یک رویکرد مترقی‌تر است که در آن:

۱- بر افزایش هزینه‌های اجتماعی تمرکز می‌کند.

۲- بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها تمرکز می‌کند.

۳- هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را افزایش خواهد داد.

۴- برنامه‌هایی برای افزایش مالیات بر شرکت‌ها و افراد با درآمد بالا دارد که می‌تواند حدود ۴.۳ تریلیون دلار درآمد ایجاد کند.

۵- افزایش اعتبار مالیاتی کودکان و افزایش حمایت از آموزش، باهدف کاهش شکاف‌های اجتماعی و افزایش حمایت از طبقه متوسط.

«ترامپ تهدیدی برای اقتصاد است»، این را ستاد انتخاباتی هریس شنبه گذشته به مدیران ارشد تجاری در آمریکا هشدار داده است. به گفته ستاد انتخاباتی هریس، ترامپ نسبت به دموکراسی و حاکمیت قانون بی‌تفاوت است و همین امر رشد اقتصادی آمریکا را تهدید می‌کند.

کارزار ترامپ، اما این موضع را رد کرده و به رای دهندگان در آمریکا گفته در صورت پیروزی نامزد جمهوری‌خواه در انتخاباتی که روز سه‌شنبه این هفته پنجم نوامبر برگزار می‌شود، قیمت‌ها کاهش خواهند یافت و رشد اقتصادی، قوی‌تر از همیشه خواهد بود.

رئیس‌جمهور سابق که به‌عنوان یک میلیاردر نام خود را در املاک و مستغلات بر سر زبان‌ها انداخته، خواستار افزایش تعرفه‌ها برای آوردن کارخانه‌های بیشتر به ایالات متحده و کاهش مالیات بر ثروتمندان و شرکت‌ها شده و ادعا کرده که این امر منجر به سرمایه‌گذاری بیشتر می‌شود.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سخنرانی خود خطاب به ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در میشیگان با بیان اینکه ایالات متحده بهتر از همیشه خواهد بود، افزود: ما به فاجعه اقتصادی هریس پایان می‌دهیم و معجزه اقتصادی ترامپ را کلید می‌زنیم.

اما روزنامه اکونومیست که از لندن به‌روزرسانی می‌شود شنبه گذشته نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی فعلی خود وعده‌های جسورانه‌ای داده که باعث ایجاد ترس در سطوح داخلی و خارجی شده، از جمله تعهد به اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی، استفاده از ارتش علیه آنچه او «دیوانه‌های چپ» خواند که رهبری حزب دموکرات را بر عهده دارند و حتی حملات موشکی به باند‌های مواد مخدر که نمونه آن است.

این روزنامه افزود: اگرچه دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ شاهد بدترین سناریو‌های مورد انتظار دموکرات‌ها نبوده، اما بازگشت به دوره دوم به او این اختیار را می‌دهد که سیاست‌هایش را به طور مؤثرتر اجرا کند که «تهدیدی جدی برای نهاد‌های دموکراتیک آمریکا و روابط بین‌الملل» است.

اکونومیست تأکید می‌کند که سیاست‌های اقتصادی پیشنهادی ترامپ در مبارزات انتخاباتی فعلی‌اش بلندپروازانه است، اما تأثیرات آنها می‌تواند فاجعه‌بار باشد، زیرا او متعهد شده که تعرفه‌های گمرکی را به ۲۰ درصد برای همه واردات و ۶۰ درصد بر واردات از چین افزایش دهد.

برآورد‌های منتشر شده توسط بانک جی پی مورگان چیس نیز نشان می‌دهد که اجرای تعرفه‌های پیشنهادی منجر به کاهش رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا بین ۰.۳ تا ۰.۵ درصد در سال اول خواهد شد و تورم این کشور نیز احتمالاً ۱.۵-۲٪ افزایش می‌یابد.

آدام پوسن از مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون در مصاحبه‌ای با اکونومیست اشاره می‌کند: «کاهش جریان کالا‌ها و جلوگیری از ورود نیروی کار مهاجر به آمریکا ناگزیر به تورم بالاتر و شاید رکود تورمی منجر می‌شود».

علاوه بر این، برنامه‌های ترامپ شامل کاهش قابل‌توجه مالیات، با معافیت‌های مالیاتی در پاداش‌ها، اضافه‌کاری و پرداخت‌های تأمین اجتماعی است که ترس از اختلال در بازار را افزایش می‌دهد.

این کارشناس به اکونومویست گفته است: برنامه‌های ترامپ برای اخراج میلیون‌ها مهاجر تهدیدی مستقیم برای بسیاری از بخش‌های اقتصادی مانند کشاورزی، ساخت‌وساز و ... در آمریکا است که به‌شدت به نیروی کار مهاجر متکی هستند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv