در میان میوه و سبزیجاتی که مدام مورد استفاده قرار میگیرند، برخی میزان بیشتری از آفت کشها را به خود جذب کرده و خطرناکتر هستند.
میوهها و سبزیجات اجزای کلیدی یک رژیم غذایی سالم هستند، پس باید از سلامت این گروه از مواد غذایی مطمئن شد، یعنی میوه و سبزیجاتی که تهیه میکنیم بایستی عاری از هر نوع آلودگی و آفت کشها باشد.
به گزارش چند ثانیه، طبق گزارشات EWG، امسال ۷۵ درصد از کل محصولات تازه نمونه برداری شده دارای بقایای آفت کشهای بالقوه مضر هستند که این میزان در برخی از محصولات بیشتر است.
به گفته مرکز جهانی کنترل و پیشگیری از بیماری، برخی آفت کشها در مطالعات انسانی با مشکلاتی از جمله سقط جنین، نقایص مادرزادی، و ناتوانیهای یادگیری یا رشد در کودکان مرتبط هستند، بنابراین توجه به این مسئله، اهمیت ویژهای دارد.
در میان میوه و سبزیجاتی که مدام مورد استفاده قرار میگیرند، برخی میزان بیشتری از آفت کشها را به خود جذب کرده و خطرناکتر هستند که توت فرنگی در میان آنها، رتبه اول را به خود اختصاص داده است. توت فرنگی و اسفناج دو جایگاه اول فهرست امسال را به خود اختصاص دادند و به ترتیب در رتبههای ۱ و ۲ قرار گرفتند؛ و انگور از رتبه ۸ لیست در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۴ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
با لیست ۱۲ میوه و سبزی دارای بیشترین میزان آفت کش در سال جاری آشنا میشوید که به شرح زیر است:
- توت فرنگی
- اسفناج
- کلم
- انگور
- هلو
- گلابی
- شلیل
- سیب
- فلفل دلمهای و تند
- گیلاس
- بلوبری
- لوبیا سبز
بهترین راه حل، شستشوی صحیح این دسته از مواد غذایی است که با رعایت نکات زیر، تا حد قابل توجهی میتوانید از پاسکازی آنها از آلودگی مطمئن شوید.
محصول را چند دقیقهای داخل آب سرد و نمک حل شده در سینک نگه دارید.
با استفاده از یک حوله کاغذی تمیز، تمام کثیفیها و… را از محصولات پاک کنید. برخی از افراد برای انجام این مرحله از یک برس تمیز که مخصوص تمیز کردن میوه و سبزیجات است استفاده میکنند.