کمیته مستقل بررسی قحطی (FRC) در هشداری نادر اعلام کرد که به اقدامی فوری، نه در چند هفته بلکه در چند روز، از سوی همه فعالانی که در درگیری شرکت دارند، یا نفوذی برای کنترل آن دارند برای رسیدگی و رفع این وضعیت فاجعه بار نیاز هست.
کمیتهای متشکل از کارشناسان امنیت غذایی جهان درباره «احتمال قوی» بروز قریب الوقوع قحطی در شمال غزه، همزمان با ادامه محاصره این منطقه توسط رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، گاردین نوشت: کمیته مستقل بررسی قحطی (FRC) در هشداری نادر اعلام کرد که «به اقدامی فوری، نه در چند هفته بلکه در چند روز، از سوی همه فعالانی که در درگیری شرکت دارند، یا نفوذی برای کنترل آن دارند برای رسیدگی و رفع این وضعیت فاجعه بار نیاز هست.
این هشدار چند روز قبل از پایان مهلت آمریکا برای رژیم اسرائیل برای بهبود وضعیت کمکهای انساندوستانه در غزه مطرح شده است. سازمان ملل تقریبا یک سال پیش اعلام کرد که این منطقه به دلیل حملات رژیم اسرائیل «غیرقابل سکونت» شده است.
آمریکا مدعی است ادامه کمکهایش به رژیم صهیونیستی مشروط به توجه این رژیم به ضرب الاجل واشنگتن درباره بهبود وضعیت کمکهای انساندوستانه به غزه است.
دولت جو بایدن پیشتر ادعا کرده بود که از رژیم اسرائیل خواسته است امکان انتقال کمکهای بیشتری را ارائه دهد. با این حال وی از اعمال فشار برای این درخواست خود خودداری کرده و حتی به آنچه که نهادهای وابسته به دولتش گفتهاند بیتوجه بوده است. سازمانهای وابسته به دولت آمریکا تایید کردهاند که اسرائیل عمدا مانع انتقال دارو و غذا به غزه میشود. به موجب قوانین آمریکا انتقال سلاحها به کشورهایی که مانع انتقال کمکهای تحت حمایت آمریکا میشوند، قطع میشود.
دفتر هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل، برآورد کرده که بین ۷۵ تا ۹۵ هزار نفر همچنین در شمال غزه بسر میبرند.
کمیته بررسی قحطی عنوان کرده که «گرسنگی، سوء تغذیه و مرگ و میر بیش از حد به دلیل سوء تغذیه و بیماری ها» موضوعی است که «بشدت در شمال غزه در حال افزایش است».
این دیده بان جهانی اعلام کرده که احتمالا تاکنون «از آستانه قحطی عبور شده یا در آینده نزدیک عبور خواهد شد.»
با وجود چنین هشداری، فلسطینیها و گروههای مدافع حقوق بشر و حتی برخی از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی اذعان میکنند که این رژیم طرح موسوم به «برنامه ژنرال ها» را پیاده میکند که شامل «تسلیم یا گرسنگی» با هدف پاکسازی شمال غزه از جمعیت آن است.
رژیم صهیونیستی مدعیست چنین طرحی را اجرا نمیکند. اما به تازگی یک مقام نظامی صهیونیست به خبرنگاران گفت «قصد نداریم» به فلسطینیها اجازه بازگشت به خانههای خود در شمال غزه را بدهیم.
گاردین افزود: صدها فلسطینی در حملات اسرائیل به بیمارستانها، مدارس و خانههایی که به آوارگان در این منطقه پناه دادهاند، کشته شدهاند که بسیاری از آنها قادر به فرار نبودهاند.
به گفته مقامات بهداشت محلی، بیش از ۴۳ هزار فلسطینی در عملیات رژیم اسرائیل در غزه به شهادت رسیده اند، هرچند که به گفته کارشناسان، آمار واقعی احتمالاً بسیار بیشتر است. گفته میشود هزاران نفر زیر آوار مدفون هستند و دهها هزار نفر دیگر زخمی شده اند.
بررسی آمار کشتهها بهطور مستقل امکانپذیر نیست، زیرا رژیم اسرائیل به خبرنگاران خارجی اجازه ورود نمیدهد، اما بر اساس تحلیل سازمان ملل از مرگهای تایید شده که در روز جمعه منتشر شد، نزدیک به ۷۰ درصد از افرادی که در جنگ غزه جان خود را از دست داده اند، زن و کودک هستند.
خبرگزاری فلسطینی وفا گزارش داد که در ساعات پایانی روز جمعه و ساعات اولیه روز شنبه، دست کم ۱۴ غیرنظامی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسیدند. بر اثر بمباران چادرهای اسکان آوارگان در خان یونس، در جنوب غزه، توسط جنگندههای اسرائیلی دستکم ۹ نفر شهید شدند.
بر اساس دادههای سازمان ملل متحد، مقدار کمکهایی که وارد غزه میشوند امسال به پایینترین سطح خود رسیده است و سازمان ملل بارها رژیم اسرائیل را به تعویق یا ممانعت در تلاشها برای کمکرسانی به ویژه در شمال غزه متهم کرده است.