معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز تایید کرد که مقامات مسکو آمادگی دارند تا به پیشنهادهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که در انتخابات پیروز شد، برای حل و فصل اوضاع اوکراین گوش فرا دهند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه با تایید آمادگی مسکو برای شنیدن پیشنهادات مشخص دونالد ترامپ درباره اوکراین، هشدار داد: خطر قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا در صورت مصادره داراییهای مسدود شده روسیه و در صورت تشدید اوضاع در اوکراین همچنان وجود دارد.
به گزارش تسنیم به نقل از «اینترفکس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز تایید کرد که مقامات مسکو آمادگی دارند تا به پیشنهادهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که در انتخابات پیروز شد، برای حل و فصل اوضاع اوکراین گوش فرا دهند.
او در مصاحبه با این خبرگزاری گفت. «بدون تردید گزینه دوم، یعنی گوش دادن به پیشنهادات ارائه شده در این خصوص کاملا درست است.»
این دیپلمات یادآور شد که مسکو رویکردی بسیار دقیق، محتاط و مسئولانه نسبت به نظریات کشورهای مختلف در این رابطه اتخاذ میکند. ریابکوف گفت: اگر سیگنالهایی از سوی واشنگتن در مورد ایدههایی برای حرکت به سوی حل و فصل و عدم کمک به کییف برای شکست استراتژیک روسیه وجود داشته باشد، طرف روسی هر کاری که ممکن است برای تجزیه و تحلیل و ارائه پاسخ دقیق به آنها انجام خواهد داد.
معاون وزیر خارجه در عین حال تاکید کرد که با وجود اظهارات و اعلامیههای مختلفی از سوی ایالات متحده در مورد مناقشه اوکراین، اقدام عملی لازم است. این دیپلمات افزود: به همین دلیل ارزیابیها در مسکو پس از تصمیمات مشخص از سوی دولت آینده آمریکا صورت خواهد گرفت. به گفته ریابکوف، برخی از وعدههای ترامپ در مورد حل و فصل سریع وضعیت اوکراین، شعارهایی برای جلب توجه در طول مبارزات انتخاباتی بود.
او در پایان گفت که هیچ راه حل سادهای برای مشکلات مرتبط با این درگیری وجود ندارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد که خطر قطع روابط دیپلماتیک با ایالات متحده در صورت مصادره داراییهای مسدود شده روسیه و در صورت تشدید اوضاع در اوکراین همچنان وجود دارد.
سرگئی ریابکوف یادآور شد: همانطور که گفتم ما خودمان هرگز از این قبیل اقدامات تند و تحریک آمیز انجام نمیدهیم، اما احتمال این اقدام را میپذیرم اگر به قول خودشان غرب در تلاش برای «اعمال فشار بیشتر بر ما»، آخرین نجابت خود را کنار گذاشته و دست به هر کاری بزند، این به معنای خودکار بودن در تصمیم گیری نیست. گزینه شکست را میتوان بدون آنکه از قبل تعیین کرد که این بررسی در چنین شرایطی چگونه به پایان خواهد رسید، در نظر گرفت. حرف من این است.»
ریابکوف در پاسخ به این سوال که آیا تهدید به قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا در حال حاضر وجود دارد یا خیر، گفت: البته اگر آنها به چیزی مشابه آنچه گفتم روی آوردند، این امر ممکن است. وی تاکید کرد که فدراسیون روسیه "ممکن است چنین اقدامی را به عنوان یک گزینه" برای پاسخگویی به اقدام ایالات متحده در مصادره داراییهای روسیه نیز در نظر بگیرد.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سوال که چه اقدامات دیگری میتواند منجر به این وضعیت شود، گفت: اقدامات تندی که متعاقباً به وخامت اوضاع در خط تماس درگیری منجر شود. برخی موضوعات وجود دارد که گروه غربی همچنان به بحث در مورد آنها ادامه میدهد. برخی در داخل گروه غربی این کار را با ذوق انجام میدهند، برخی با ترس و نگرانی خاص و درک میکنند که چنین تصمیماتی چگونه میتواند برای آنها تمام شود. البته بررسی بایدها و نبایدها همچنان ادامه دارد.»
پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته بود که مسکو آماده است تا به ایدههای منطقی غرب درباره مناقشه اوکراین گوش دهد، اگر چنین ایدههایی مطرح شوند. لاوروف تاکید کرد: مسکو آماده است برای یک گفتگوی صادقانه با ایالات متحده، اگر چنین ابتکاری پس از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه در انتخابات، مطرح شود. وی یادآوری کرد که مسکو آغازگر قطع روابط با واشنگتن نبوده و پیشنهاد ازسرگیری آنها نیز نباید از سوی روسیه ارائه شود.
وزیر خارجه تأکید کرد که اگر دعوت به مذاکرات بدون پیششرطهای یکجانبه انجام شود، روسیه نیز آماده مذاکره خواهد بود، زیرا هرگز از گفتگو رویگردان نبوده و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بارها این موضوع را یادآوری کرده است.