bato-adv
bato-adv

ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می‌دهد

ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می‌دهد

محققان متوجه شده اند اسپری کردن یکی از مواد موجود در ضد آفتاب روی برنج، آن را در برابر گرما مقاوم‌تر می‌کند و کیفیت مواد مغذی آن را بهبود می‌بخشد.

برنج خوراک اصلی میلیارد‌ها انسان روی زمین است، اما کشت آن به دلیل تغییرات آب وهوایی دچار چالش شده است. افزایش دما و موج‌های گرمایی روی محصول سالانه آن تاثیر گذاشته است؛ بنابراین محققان به دنبال روشی بودند تا گیاه برنج را در مقابل شرایط نامساعد مقاوم‌تر کنند.

به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ‌انجینرینگ، گروهی از محققان در دانشگاه نانکای چین یک راه حل جالب یافته اند. آنها متوجه شدند اسپری کردن نانوذرات اکسید روی به گیاهان برنج قابلیت آنها برای مقاومت در برابر گرما را بیشتر می‌کند. در تحقیق آنها آمده است: ما نشان دادیم محلول پاشی نانوذرات اکسید روی (ZnO NP) به میزان قابل توجهی محصول این دانه و کیفیت مواد مغذی آن طی بازه‌های وقوع موج گرما را ارتقا می‌دهد.

موج گرما یک تهدید جدید برای تولید برنج است و خسارت زیادی به محصول می‌زند و حتی گاهی آن را به طور کامل از بین می‌برد.

اما تحقیق اخیر نشان می‌دهد محلول پاشی نانو ذرات اکسید روی روشی بهتر از انتقال روی به گیاهان است، زیرا این ذرات می‌توانند به حفره‌های داخل برگ‌های گیاه نفوذ کنند. جالب آنکه نانوذرات روی یکی از موادی هستند که به طور معمول در ضد آفتاب‌ها به کار می‌روند.

طی پژوهش محققان گیاهان برنج را در معرض موج گرمای شبیه سازی شده، قرار دادند. پژوهشگران برای شبیه سازی گرمای شدید هوا، گیاهان را به مدت ۶ روز در معرض موج گرمای ۳۷ درجه سانتیگراد قرار دادند.

محققان برای انتقال کارآمد روی به گیاهان از نانوذراتی استفاده کردند که قطر آنها از ۱۰۰ نانومتر کمتر است. محلول روی نیمی از گیاهان اسپری شد و نیم دیگر فقط آب دریافت کردند.

هنگام برداشت محققان متوجه شدند محصول گیاه برنجی که محلول نانوذرات اکسید روی را دریافت کرد، ۲۲.۱ درصد بیشتر از محصول گروه کنترل بود که فقط به آبیاری شده بود.

همچنین تحقیقات بیشتر نشان داد این نوع برنج مواد مغذی بیشتری نیز داشتند.

برچسب ها: برنج نانو ذرات
bato-adv
bato-adv
bato-adv