بر اساس اندازه گیریهای انجام شده شرکت IQAir، آلودگی هوا در دهلی نو، پایتخت هند، روز دوشنبه به بیش از ۶۰ برابر حداکثر آستانهای رسید که سازمان جهانی بهداشت تعیین کرده است.
فرارو- بر اساس این اندازهگیریها، غلظت میکروذراتهای PM ۲.۵ (که به علت انتشار مستقیم در خون خطرناکترین ذرات به شمار میروند) صبح روز دوشنبه در برخی نقاط کلان شهر ۳۰ میلیون نفری دهلی نو ۹۰۷ میکروگرم در هر متر مکعب هوا اندازهگیری شد.
به گزارش فرارو، دهلی نو هر سال در زمستان با اوج آلودگی ناشی از دود سمی کارخانجات و ترافیک رو به رو میشود که در این زمان از سال آلودگیهای ناشی از سوزاندن فصلی مزارع کشاورزی نیز به آن اضافه میشود.
به روایت همشهری، وقتی شاخص آلودگی هوا بیشتر از عدد ۱۰۰ باشد هوای شهر ناسالم برای گروههای حساس محسوب میشود و بیشتر از ۳۰۰ خطرناک خواهد بود. در چند روز گذشته سطح آلودگی هوای دهلی از ۳۰۰ بیشتر شده بود، اما از صبح دوشنبه مهدود سمی بیشتر مناطق شهر را پوشاند و دید مستقیم تا ۱۰۰ متر کاهش پیدا کرد. پرواز هواپیماها و حتی برخی خطوط قطار برای مدتی متوقف شدند، اما پس از تاخیر، دوباره به کار خود ادامه دادند. بعضی از خلبانها به دلیل اینکه قادر به دیدن باند فرود نبودند به شهرهای دیگر تغیر مسیر دادند.
دهلی و شهر چاندیگار در نزدیکی آن، در فصل سرد اغلب با آلودگی هوا روبهرو میشوند، اما این باز میزان آلودگی در حدی است که مدارس تعطیل شدند و رفت وآمد خودروها و ساخت و ساز هم محدود شد.
خبرگزاری رویتر گزارش داده است که ۴۰ درصد از آلودگی هوای دهلی مربوط به سوزاندن کاه و کلش باقیمانده از برداشت برنج در اطراف شهر است. تصاویر ماهوارهای آلودگی شدید را در ۶ ایالت شناسایی کردهاند و هواشناسی هند در سه ایالت شمالی اوتار پرادش، هاریانا و راجستان تداوم مهدود را پیشبینی کرده است. برخورد با سوزاندن کاه و کلش در برخی ایالتها موثر بوده است، اما در دیگر نقاط همچنان ادامه دارد.
برخی از ثروتمندان هند هوای داخل خانههای خود را با دستگاههای تصفیه هوا، پاکسازی میکنند در مقابل برخی از مشاغل شهری مانند راندن ریکشا یا دوچرخههای مسافرکش در هر وضعیت آب و هوا ادامه دارد و آسیب زیادی به سلامت شاغلان در این حرفه میزند. یک نظرسنجی آنلاین در دهلی نشان داد که در ۸۰ درصد خانوادهها حداقل یک عضو به دلیل آلودگی هوا دچار مشکلات سلامتی شده است و در ۲۰ روز گذشته یک سوم ساکنان پایتخت هند، دارویی برای سرفه خریدهاند.
نام دهلی را شنیده ایم، اما باید بدانید دهلی و دهلی نو با یکدیگر متفاوت هستند. شهر دهلی یکی از شهرهای بزرگ کشو هند است و حدود ۱۸ میلیون نفر جمعیت دارد، اما دهلی نو قسمتی از این کلانشهر است که حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد. در سال ۱۹۱۱ این شهر بنا نهاده شد و پایتخت از کلکته به این شهر منتقل شد و دهلی نو هم اکنون پایتخت هند میباشد
دهلی بعد از نایروبی در کنیا، دومین شهر جهان است که غنیترین گونههای پرندگان را در خود جای داده است.
جالب است بدانید قبل از ورود انگلیسیها و استعمار هند توسط آنها، یک زن دهلی را اداره میکرد! از سال ۱۲۳۶ تا ۱۲۴۰ راضیه سلطان، پادشاه دهلی بود!
دهلی یکی از شلوغ ترین و پر رفت و آمدترین شهر های جهان است. شهری پر از نور و سر شار از مزه های متنوع، شهری. پر سر و صدا و سر زنده که هیچ گاه از حرکت باز نمیماند. در میان مثلث طلایی هند نام دهلی در کنار شهر های آگرا و جیپور میدرخشد. همان طور که فقر در برخی نقاط هند به وضوح دیده میشود، مکان های لوکس زیادی نیز در سطح شهر وجود دارد البته به شرطی که هوا آلوده نباشد و قابل دیدن باشد.