bato-adv
bato-adv

طرز تهیه دسر کدو حلوایی دورنگ؛ دسر شیک مخصوص شب یلدا

طرز تهیه دسر کدو حلوایی دورنگ؛ دسر شیک مخصوص شب یلدا

دسر کدو حلوایی دو رنگ نوعی دسر بسیار خوشمزه و مجلسی است که روش تهیه آسانی دارد و برای شب یلدا مناسب است.

فراروـ دسر‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین خوراکی‌ها در سراسر جهان هستند. با نزدیک شدن به شب یلدا خانم‌های کدبانو و باسلیقه دوست دارند دسر‌های زیبا و رنگی و مجلسی را برای پذیرایی در این شب درست کنند. کدو حلوایی یکی از نماد‌های شب یلدا است که معمولا در این شب به صورت پخته و یا به عنوان دسر سرو می‌شود و بسیار مقوی و پر خاصیت است.

به گزارش بخش آشپزی فرارو، با کدو حلوایی می‌توانید انواع و اقسام دسر‌ها و خوراکی‌های خوشمزه را تهیه کنید. دسری که می‌خواهیم در این مطلب آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، نوی دسر قالبی دو رنگ با کدو حلوایی است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد و بسیار خوشمزه و مجلسی است. این دسر با ظاهر شیک و زیبایی که دارد، برای پذیرایی در شب یلدا یک انتخاب مناسب است. اگر دوست دارید دسر کدوحلوایی دو رنگ خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش دسر دو رنگ کدو حلوایی همراه ما باشید.

مواد لازم

کدو حلوایی متوسط: ۱ عدد
خامه صبحانه: ۱ پاکت
شکر: یک چهارم لیوان
پودر ژلاتین: ۳ قاشق غذاخوری
آب سرد: یک چهارم لیوان
گردوی خرد شده: یک چهارم لیوان
چوب دارچین: ۱ عدد
هل: ۴ عدد

طرز تهیه

طرز تهیه دسر دورنگ کدو حلوایی؛ دسر شیک مخصوص شب یلدا

برای درست کردن این دسر دورنگ خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را پوست و خرد کنید. کدو‌های خرد شده را همراه با هل، چوب دارچین، شکر و نصف لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کدو حلوایی کاملا بپزد و له شود. در این فاصله پودر ژلاتین را با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید و کنار بگذارید تا حالت اسفنجی پیدا کند. بعد از اینکه کدو حلوایی پخت، چوب دارچین و هل را از قابلمه خارج کنید و کدوی پخته را با گوشتکوب برقی بزنید تا کاملا له و پوره شود. حالا پودر ژلاتین را به کدو اضافه کنید و روی حرارت کم اجاق گاز هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. در آخر گردو خرد شده را هم اضافه کنید.

مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. نیمی از مواد را داخل قالب مورد نظر بریزید و قالب را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر نیم‌بند شود و خودش را بگیرد. بقیه دسر را با خامه شل و به دمای محیط رسیده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا بقیه مایه دسر را داخل قالب و روی لایه قبلی بریزید و دوباره قالب را به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد و خودش را بگیرد. بد از این مدت زمان می‌توانید دسر را داخل ظرف مخصوص سرو برگردانید و میل کنید، نوش جان. 

نکات مهم

ـ برای اینکه لایه اولی دسر زودتر ببندد می‌توانید قالب را داخل فریزر بگذارید. باقی مانده مایه دسر اگر روی حرارت کم یا بخار آب جوش باشد، نمی‌بندد و شل باقی می‌ماند. اگر رنگ کدو حلوایی شما خیلی قرمز است از یک پاکت کامل خامه صبحانه استفاده کنید و اگر رنگ کدو حلوایی نارنجی کم‌رنگ است، ۱۰۰ گرم خامه صبحانه کافی است.

ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغز‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است. 

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:

۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است. 

۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.

۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.

۴ ـ کدو‌هایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.

۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد.

۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

ـ ژلاتین ماده‌ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می‌شود که در بخش‌هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن‌ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه‌داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv