bato-adv
bato-adv

محلبی خرمالو؛ دسر جذاب و خوشمزه یلدایی

محلبی خرمالو؛ دسر جذاب و خوشمزه یلدایی

محلبی خرمالو نوعی دسر دو رنگ خوشمزه و لطیف است ک از ترکیب یک لایه محلبی با لایه‌ای از خرمالو تهیه می‌شود.

فراروـ محلبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که اصالت آن عربی است؛ اما در کشور ترکیه رواج بیشتری دارد و آن را بیشتر به نام دسر ترکیه‌ای می‌شناسند. پایه اصلی محلبی که به نام پودینگ شیر هم شناخته می‌شود، نشاسته و آرد و شیر است و با روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود. یکی از ویژگی‌های این دسر لطیف و خوشمزه این است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با صرف زمان خیلی کم آماده سرو می‌شود. این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، بسیار لطیف و گوارا است و به خصوص برای کودکان یک میان وعده عالی محسوب می‌شود. محلبی خرمالو نوعی دسر دورنگ میوه‌ای است که از ترکیب مواد اصلی محلبی با میوه خرمالو تهیه می‌شود و دسری بسیار لطیف، خوشمزه و خوشرنگ برای شب یلدا است. اگر دوست دارید برای پذیرایی در شب یلدا یک دسر خوشمز و شیک را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه محلبی خرمالو همراه ما باشید.

مواد لازم

شیر: نیم لیتر
شکر: نصف پیمانه
آرد گندم: نصف پیمانه
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
کره: ۲۰ گرم
گلاب: ۱ قاشق مرباخوری
مواد لازم برای لایه دوم
خرمالو شیرین و رسیده: ۳ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
آب سرد: نصف فنجان
خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

محلبی خرمالو؛ دسر جذاب و خوشمزه یلدایی

برای درست کردن این محلبی خوشمزه ابتدا آرد و شکر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و شیر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد و شکر کامل حل شود و آرد گلوله نباشد. حالا قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا کم‌کم مواد به غلظت برسد. وقتی مواد شروع به غلیظ شدن کرد، کره و گلاب را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر مواد را با حرارت کم هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. بعد از اینکه مواد کمی از حرارت افتاد، خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است، به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا خامه با مواد کاملا حل شود. محلبی آماده را داخل ظرف دسر یا لیوان مخصوص دسر بریزید به طوری که تا نیمه ظرف پر شود. ظرف دسر را داخل یخچال بگذارید و ۲ ساعت زمان بدهید تا ببندد و سفت شود. در این فاصله پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و ۵ دقیقه کنار بگذارید تا حالت اسفنجی شود. خرمالو را پوست کنید و گوشت خرمالو را داخل دستگاه غذاساز بریزید. خامه صبحانه و پودر ژلاتین اسفنجی شده را به خرمالو اضافه کنید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا مواد کاملا با هم میکس شوند. حالا مایه آماده را روی لایه قبلی محلبی که خودش را گرفته و بسته است، بریزید و دوباره ظرف دسر را داخل یخچال بگذارید تا لایه رویی هم ببندد. در این مرحله محلبی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ این محلبی را می‌توانید با هر میوه‌ای که دوست دارید مثل پرتقال، موز، توت فرنگی و... تهیه کنید.

ـ خرمالو ازجمله میوه‌های خوشمزه و محبوب پاییزی است که همزمان با سرد شدن هوا به بازار می‌آید. خرمالو طبع گرم و‌تر دارد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین‌های گروه A، B و C است؛ همچنین دارای مواد معدنی گوناگون مانند منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و فیبر کافی است. خرمالو یک ملین طبیعی و تقویت کننده معده و دستگاه گوارش است؛ همچنین برای رفع کم خونی، کاهش چربی خون، پاک‌سازی کبد و درمان یبوست موثر است و به سلامت قلب و جلوگیری از سرطان کمک می‌کند. برای تهیه دسر خرمالو بهتر است از خرمالو‌های کاملا رسیده استفاده کنید. خرمالویی که برای این دسر تهیه می‌کنید، نباید گس و نارس باشد. خرمالو‌ها از نظر میزان شیرینی متفاوت هستند، اگر خرمالوی شما شیرین نبود، کمی شکر هم به دستور اضافه کنید.

ـ ژلاتین ماده‌ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می‌شود که در بخش‌هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن‌ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه‌داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv