خوراکیهای ترش مزه، دستهای از خوراکیها هستند که در تمام نقاط جهان، طرفداران بسیاری دارند. البته ممکن است که برخی از افراد از خوراکیهایی که مزه ترش دارند خوششان نیاید. این خوراکی ها، خواص خاص خودشان را دارند، اما زیاده روی در مصرف آنها میتواند مشکل ساز باشد.
انسان، میتواند پنج مزه را احساس کند. این مزهها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکیهایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوبترین خوراکیها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده میشود.
به گزارش بیتوته، مزه ترش بیشتر به دلیل وجود اسیدهای خوراکی ایجاد میشود. اسیدها، به طور کلی مواد محلولی هستند که دارای یونهای هیدرونیم هستند که هر چه غلظت این یون بیشتر شود، اسید قویتر شده و خاصیت خورندگی بیشتری پیدا میکند.
اسیدهای خوراکی، گروهی از اسیدهای ضعیف هستند که خورندگی آنها ناچیز است و قابل مصرف هستند. نکته جالب در مورد اسید ها، این است که اسید معده موجود در انسان، هیدرو کلریک اسید است که خورندگی نسبتا بالایی دارد و یک اسید قوی به شمار میرود. خوراکیهایی که مزه ترش دارند، خواص زیادی نیز دارند، اما مصرف آنها میتواند مضراتی نیز داشته باشد.
میوه لیموترش، به عنوان نمادی برای خوراکیهای ترش مزه شناخته میشود. یکی از محبوبترین خوراکیهای ترش مزه، لواشک است که طرفداران بسیار زیادی دارد. منشأ لواشکهای ترش، میوههای ترش مزه هستند.
استفاده از میوههای ترش مزه، در بعضی از حیوانات نیز دیده میشود. مواد غذایی که ترش مزه هستند، حاوی مقداری اسید میباشند که میتواند به هضم غذا بعد از خوردن آن کمک کند. بعضی از حیوانات به این دسته از میوهها برای هضم کامل غذای خود نیاز دارند.
میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکیها در حدی ترش هستند که هر کسی میتواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است.
میوههای مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکیهای ترش دیگر، از این میوهها استفاده میشود.
بدن انسان، به خوراکیهای ترش و اسیدهای خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، مصرف بیش از حد آن میتواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد.
سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکیهای ترش مزه است
خوراکیهای ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها میتواند به فرایندهای مفید در بدن کمک کند. در ادامه، به معرفی و بررسی برخی خواص خوراکیهای ترش مزه خواهیم پرداخت.
کبد، به عنوان مظلومترین عضو بدن شناخته میشود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکیهای ترش مزه، باعث سم زدایی کبد میشود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی میکند.
کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یونها نقش دارد. مصرف خوراکیهای ترش مزه، میتواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.
مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... میتواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا میکند و در نتیجه، به مصرف چربیهای ذخیره شده در بدن روی میآورد.
استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیمهای غذایی لاغری مشاهده میشود و میتواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.
خوراکیهای ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکیهای ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، میتواند به گوارش مواد غذایی کمک کند.
سرکه، به عنوان یکی از ترشترین مایعات که توسط انسان مصرف میشود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشورهای شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد میشود.
در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده میکنند.
بسیاری از خوراکیهای ترش، دارای آنتی اکسیدانهای فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که میتوانند باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد شوند.
رادیکالهای آزاد، در برخی از واکنشهای مربوط به بدن ایجاد میشوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافتهای بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلولهای بدن شوند.
سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود میکند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و میتواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد.
پوکی استخوان را میتوان اصلیترین ضرر مصرف زیاد خوراکیهای ترش مزه دانست
خوراکیهای ترش مزه، با وجود خواصی که دارند، مصرف بیش از حد آنها میتواند مضراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه، برخی از مضرات مصرف خوراکیهای ترش مزه را معرفی و بررسی میکنیم.
یکی از مضرات مصرف بیش از حد خوراکیهای ترش، اثرات مخرب آنها بر روی کلسیم است. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی بدن است که باعث استحکام و ساخت ماده زمینهای استخوان میشود.
هنگامی که میزان اسیدیتهی خون در اثر مصرف خوراکیهای ترش بالا میرود، بدن برای حفظ هم ایستایی، ناچار است که مواد قلیایی مانند کلسیم را از بافت استخوانها جدا کند و وارد جریان خون کند. در نتیجه، از میزان ماده زمینهای استخوان کم میشود و ممکن است پوکی استخوان به وجود بیاید.
مصرف بیش از حد خوراکیهای ترش مزه، میتواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای مثال، افرادی که خوراکیهای ترش زیادی مصرف میکنند، ممکن است که دچار زخم معده شوند. هنگامی که شیره معده، بیش از آستانه تحمل خودش حالت اسیدی پیدا کند، دیواره معده آسیب میبیند و ممکن است زخم معده ایجاد شود.
خوراکیهای ترش مزه، حرارت بدن را کاهش میدهند و همچنین باعث کاهش مقدار آب بدن میشوند، مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه خوراکیهای ترش مزه، باعث پیری زودرس در اثر رطوبت غریزی پایین بدن و حرارت کم میشود.
یکی از مضرات مصرف خوراکیهای ترش مزه، پدیده کم خونی است. هنگامی که مصرف خوراکیهای ترش بیش از اندازه باشد، آهن مورد نیاز بدن جذب نخواهد شد. فقر آهن، موجب کم خونی میشود؛ زیرا آهن یکی از مهمترین مواد برای ساخته شدن گلبولهای قرمز است.
خوراکیهای ترش مزه، طرفداران بسیار زیادی دارند و بسیاری از افراد هنگامی که آنها را میبینند، کنترل خودشان را از دست میدهند. مصرف بیش از اندازه هر چیزی میتواند برای بدن مضر باشد. در نتیجه از مصرف بیش از اندازه خوراکیهای ترش مزه خودداری کنید.