bato-adv
bato-adv

نیمکت‌های به شدت لرزان

نیمکت‌های به شدت لرزان

در نیم‌فصل نخست بیست‌و‌چهارمین دوره لیگ برتر، تغییرات زیادی روی نیمکت تیم‌های حاضر در مسابقات انجام شده و فوتبال‌دوستان شاهد ۸ مرتبه تغییر سرمربی بوده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۱۷ دی ۱۴۰۳

تیم‌های سپاهان، استقلال، مس رفسنجان، هوادار، شمس‌آذر و پرسپولیس جزء باشگاه‌هایی‌اند که بنا به دلایل مختلف در ابتدا و میانه راه سرمربی خود را تغییر دادند و تیم تازه لیگ برتری شده خیبر خرم‌آباد در دوره جاری لیگ کشورمان ۲ مرتبه نفر نخست کادرفنی‌اش را عوض کرده است. بررسی آمار نشان می‌دهد امسال جزء فصولی بوده که تغییرات زیادی روی نیمکت باشگاه‌ها انجام شده است. البته در سال‌های اخیر نیم‌فصل نخست لیگ هجدهم با ۱۱ تغییر در ۹ تیم بیشترین رکورد جابه‌جایی مربیان را داشته است.

‌۸ تغییر در ۷ تیم‌
باشگاه خیبر در دوره جاری لیگ برتر نخستین تیمی بود که سرمربی‌اش یعنی محمدرضا مهاجری را بعد از کسب یک برد، ۲ تساوی و ۲ شکست تغییر داد و هدایتش را به مارکو اورلیو سپرد که پیش از این دستیار مهاجری بود. البته حضور سرمربی برزیلی هم روی نیمکت خیبر دوام زیادی نداشت و او بعد از کسب یک امتیاز از ۳ بازی از این تیم جدا شد و سعید دقیقی به عنوان سرمربی جدید خیبر انتخاب شد. جواد نکونام و محرم نویدکیا هم بعد از برگزاری دیدار‌های هفته‌های ششم و هفتم استعفای خود را تقدیم مدیران کردند و بعد از چند هفته هدایت استقلال و مس رفسنجان با سرمربی موقت، پیستو موسیمانه و مسعود شجاعی روی نیمکت این دو تیم نشستند.

پیش از آغاز هفته نهم، مدیران شمس‌آذر، مهاجری را به عنوان سرمربی جدید خود برگزیدند و ژوزه مورایس علی‌رغم کسب نتایج قابل قبول در لیگ برتر به خاطر مخالفت شدید هواداران سپاهان استعفا داد و پاتریس کارترون فرانسوی هدایت زردپوشان اصفهانی را برعهده گرفت. همچنین سید‌مهدی رحمتی و گاریدو از هفته چهاردهم لیگ کشورمان دیگر روی نیمکت باشگاه‌های هوادار و پرسپولیس ننشستند و روانخواه به عنوان سرمربی بنفش‌پوشان تهرانی انتخاب شد و هواداران قرمز‌های پایتخت منتظر دوران عبور از سرمربی موقت و حضور یک سرمربی جدید باکیفیت و گره‌گشا هستند.

 لیگ بیست‌و‌سوم: ۸ تغییر‌
نخستین سرمربی اخراجی بیست‌و‌سومین دوره لیگ برتر، علیرضا منصوریان بود که بعد از ۳ شکست در ۳ دیدار ابتدایی فصل جای خود را ابتدا به مربی موقت و سپس به ایگناسیو مارتینز اسپانیایی داد. مدیران باشگاه پیکان بعد از کسب ۸ امتیاز در ۱۰ بازی اعتمادشان را از رسول خطیبی سلب کردند و رضا عنایتی به عنوان سرمربی جدید خودروسازان معرفی شد. مهدی رحمتی و محمود فکری بعد از شکست‌های سنگین نساجی و هوادار در هفته سیزدهم جای خود را به لوکاس آلکاراس و مسعود شجاعی دادند. همچنین در تعطیلات زمستانی نیمکت تیم‌های صنعت نفت، پرسپولیس، مس رفسنجان و فولاد دچار تغییر شد و سهراب بختیاری‌زاده، اوسمار ویرا، محرم نویدکیا و احمد آل‌نعمه جایگزین عبدالله ویسی، یحیی گل‌محمدی، ساکت الهامی و مارتینز شدند. به این ترتیب لیگ سال قبل تا نیم‌فصل ۸ تغییر سرمربی را شاهد بود.

‌لیگ بیست‌و‌دوم: ۴ تغییر‌
فوتبال‌دوستان در نیم‌فصل نخست لیگ بیست‌و‌دوم تغییرات کمی روی نیمکت باشگاه‌ها دیدند. رضا پرکاس بعد از کسب ۴ امتیاز در ۶ بازی جای خود را به فیروز کریمی داد و کریمی در پایان هفته یازدهم از سرمربیگری صنعت نفت استعفا داد و ادسون تاوارس هدایت آبادانی‌ها را برعهده گرفت. قربان بردیف به دلیل پیشنهاد باشگاه سوچی روسیه از هدایت تراکتور استعفا داد و پاکو خمز جایگزین پیرمرد با تجربه عشق‌آبادی شد. لیگ برتر ایران پیش از آغاز هفته سیزدهم شاهد یک استعفا دیگر بود و محمدرضا مهاجری بعد از باخت ۴ بر یک مقابل فولاد خوزستان جای خود را به ابراهیم اشکش داد. به این ترتیب تا نیم‌فصل تنها ۴ سرمربی از تیم‌های خود کنار رفتند.

‌لیگ بیست‌و‌یکم: ۵ تغییر‌
شهر خودرو در بیست‌و‌یکمین دوره لیگ برتر کارش را با محمدرضا مهاجری آغاز کرد، اما بعد از پایان هفته دوم به دلیل مشکلات شدید تیم مشهدی، او از حضور در این تیم صرف‌نظر کرد و اکبر میثاقیان جایگزینش شد. نتایج ضعیف فیروز کریمی و عبدالله ویسی باعث شد در پایان هفته چهارم تیم‌های تراکتور و فولاد خوزستان تغییراتی روی نیمکت خود اعمال کنند و ساماندهی امور فنی خود را به زوونیمیر سولدو و جواد نکونام بسپارند. شکست ۲ بر یک شهر خودرو مقابل گل‌گهر باعث شد میثاقیان با آمار یک تساوی و ۶ شکست اخراج شود و داود سید عباسی سکان کشتی در حال غرق شهر خودرو را در دستانش گیرد. همچنین در پایان هفته پانزدهم، محمود فکری جای فراز کمالوند را روی نیمکت نفت مسجدسلیمان گرفت تا نیمکت‌های لیگ برتری در این دوره شاهد ۵ جابه‌جایی تا نیم‌فصل باشند.

‌لیگ بیستم: ۸ تغییر‌
علیرضا منصوریان در هفته پنجم فصل بیستم قربانی کم‌اعتماد بودن زنوزی به سرمربیانش شد و با آمار یک برد، ۳ تساوی و یک شکست از تیم تراکتور اخراج شد و در ۱۰ بازی مسعود شجاعی نقش بازیکن‌مربی را برای تبریزی‌ها ایفا کرد. منصوریان تنها سرمربی اخراج‌شده هفته پنجم نبود و وحید بیاتلو بعد از ناتوانی در حفظ رضایت مدیران ماشین‌سازی صندلی‌اش را به سعید اخباری داد. پیش از آغاز هفته دوازدهم، سرمربی نساجی تغییر یافت و مجید جلالی جایگزین وحید فاضلی شد. همچنین مدیران باشگاه ذوب‌آهن علی‌رغم بازی‌های چشم‌نواز تیم تحت هدایت رحمان رضایی به دلیل نتایج ضعیف با این سرمربی قطع همکاری کردند و در نقل و انتقالات زمستانی مجتبی حسینی وظیفه دور کردن گاندو‌ها از منطقه سقوط را برعهده گرفت. حسینی تنها سرمربی‌ای نبود که در پنجره دوم نقل و انتقالاتی هدایت تیمی جدید را قبول کرد بلکه این اتفاق برای داریوش یزدی، رسول خطیبی، مهدی پاشازاده و محمود خرمزی با هدایت باشگاه‌های نفت مسجدسلیمان، تراکتور، ماشین‌سازی و آلومینیوم در نیم‌فصل دوم، بیستمین دوره لیگ برتر اتفاق افتاد. البته نباید فراموش کرد خرمزی مربی موقت بود و در هفته هجدهم، علیرضا منصوریان بر روی نیمکت آلومینیوم اراک نشست.

‌لیگ نوزدهم: ۶ تغییر‌
در نیم‌فصل اول لیگ نوزدهم و نقل و انتقالات زمستانی‌اش فعل و انفعالات زیادی در کادر‌های فنی باشگاه اتفاق افتاد. در پایان هفته ششم، سرمربی باشگاه‌های قعرنشین گل‌گهر و شاهین یعنی وینگو بگوویچ و عبدالله ویسی برکنار شدند و مجید جلالی و میشو کریستچویچ جای آنها را گرفتند. ساکت الهامی در هفته پانزدهم جایگزین مصطفی دنیزلی شد که تراکتور تحت هدایتش در امتیازگیری موفق ظاهر نشده بود. استراماچونی بعد از پیروزی مقابل شهر خودرو به دلیل بدعهدی مدیران باشگاه استقلال قراردادش را فسخ کرد و بعد از چند هفته فرهاد مجیدی هدایت آبی‌ها را قبول کرد. همچنین فراز کمالوند و علیرضا منصوریان که هدایت تیم‌های پارس جنوبی و ذوب‌آهن را برعهده داشتند، بعد از پایان هفته پانزدهم در ابتدا جای خود را به مربیان موقت و سپس هومن افاضلی و میودراگ رادولوویچ دادند. نوزدهمین دوره لیگ برتر بعد از برگزاری دیدار‌های هفته شانزدهم برای استراحت و نقل و انتقالات زمستانی تعطیل شد و در آن روز‌ها سرمربیانی مثل یحیی گل‌محمدی، مجتبی سرآسیایی و احد شیخ لاری هدایت تیم‌های پرسپولیس، شهر خودرو و ماشین‌سازی را برعهده گرفتند، اما تا پایان دیدار‌های نیم‌فصل ۶ تغییر را روی نیمکت تیم‌ها شاهد بودیم.

‌لیگ هجدهم: ۱۱ تغییر‌
تغییرات سرمربیان دوره هجدهم لیگ برتر با جدایی خداداد عزیزی از سپیدرود آغاز شد و پس از پایان هفته‌های پنجم و ششم، مربیان ماشین‌سازی، فولاد، نفت مسجد سلیمان و تراکتور یعنی فیروز کریمی، سیروس پورموسوی، عبدالله ویسی و جان توشاک جای خود را به محمدرضا مهاجری، ایلی استن، علیرضا مرزبان و محمد تقوی دادند. در پایان هفته دوازدهم، نیمکت ذوب‌آهن، استقلال خوزستان و فولاد با جدایی امید نمازی، داریوش یزدی و استن و حضور علیرضا منصوریان، کریم بوستانی و افشین قطبی دچار تغییر شد. همچنین در نقل و انتقالات زمستانی، حسین فرکی هدایت باشگاه پیکان را برعهده گرفت و سرمربی نیم‌فصل نخست خودروسازان یعنی مجید جلالی به باشگاه نساجی رفت و جایگزین جواد نکونام شد. محمد تقوی نیز جای خود را به جورج لیکنز داد و در نیم‌فصل دوم هدایت تراکتور برعهده این پیرمرد بلژیکی بود.

 

منبع: فرهیختگان

bato-adv
bato-adv