عضو حزب اعتدال و توسعه ضمن بیان اینکه «در حوزه مبارزه با فساد در جلسهای که با رئیسجمهور شرکت کردم، مطلع شدم کارگروههایی تشکیل شده و تلاش بر این است تا خیلی از امور سیستمی شود؛ بدین ترتیب، دسترسی افراد سوءاستفادهگر و مفسد کوتاه خواهد شد»، گفت: «اگر منافع مردم اولویت سه قوه باشد، قطعاً مردم متوجه خواهند شد و این اعتمادسازی انجام میشود، اما اگر خدایی نکرده هر کدام از قوا قصد داشته باشند که سر مردم را شیره بمالند، مردم بهراحتی متوجه میشوند.»
رمضانعلی سبحانیفر، عضو حزب اعتدال و توسعه، با اشاره به مهمترین اولویتی که دولت باید در شرایط کنونی به آن بپردازد، بیان کرد: از نگاه بنده اکنون کشور در شرایط بسیار حساسی هم از لحاظ مسائل خارجی و هم از لحاظ مسائل داخلی قرار گرفته است. در بعد خارجی پیرامون خود شاهد تغییرات و تحولاتی هستیم که معلوم نیست چه سرنوشتی برای منطقه رقم خواهد زد. از سوی دیگر باتوجه به نتیجه انتخابات آمریکا و روی کار آمدن ترامپ، پیچیدگی شرایط مضاعف میشود.
به گزارش ایسنا، عضو حزب اعتدال و توسعه در ادامه با اشاره به برخی مسائل داخلی که به زعم وی با آن مواجه هستیم اظهار کرد: در بعد اقتصادی مشکلات معیشتی گریبان گیر زندگی مردم شده است. بخشی از جامعه درگیر فقر و بیکاری هستند. عوامل خارجی نیز بر روی این مسائل داخلی اثرگذار است. این وضعیت میتواند بر روی تصمیم گیریهای خارجیها نیز اثرگذار باشد. از نگاه بنده راه حل برون رفت از این شرایط که دولتمردان و تمام مسئولان باید به عنوان یک اولویت به آن توجه داشته باشند، اول این است که بایستی یک نگاه مشترک پیرامون اوضاع و احوال حاکم شکل بگیرد. همه مسئولان و دلسوزان نظام باید به یک نگاه مشترک برسند. لازمه ایجاد این نگاه مشترک نیز این بوده که هدف اصلی را منافع ملی در نظر بگیرند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: منافع ملی نظام و حفظ نظام باید هدف اصلی و اولویت اول تمام مسئولان باشد. حداقل برای یک مقطع منافع گروهی و جناحی را کنار بگذاریم. این نگاه میتواند به ایجاد وفاق در بین مسئولان کمک کند. نباید اجازه داد که خدایی نکرده نفاق جای وفاق را در بین مسئولان بگیرد. این وفاق میتواند ما را به هدف مشترک که حفظ منافع ملی کشور است، برساند. بایستی هم دولت و هم سایر قوا اعم از مقننه و قضاییه با مردم برای برگشت اعتماد آنان صادقانه حرف بزنند. باید هر سه قوه منافع مردم را در نظر بگیرند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر منافع مردم اولویت سه قوه باشد، قطعا مردم متوجه خواهند شد و این اعتماد سازی انجام میشود. برگشت مردم به سمت مسئولان افزایش پیدا خواهد کرد و همکاری و همدلی مردم با مسئولان بیشتر میشود. اما اگر خدایی نکرده هر کدام از قوا قصد داشته باشند که سر مردم را شیره بمالند، مردم به راحتی متوجه میشوند. با فضای مجازی که امروز در اختیار مردم قرار دارد، به سادهترین شکل اطلاعات به دست مردم خواهد رسید. عدم صداقت مسئولان با مردم منجر به سلب اعتماد آنان بیش از گذشته خواهد شد.
وی افزود: مسئولان سه قوه اگر با مردم رو راست و صادق بوده و مشکلات را با مردم درمیان بگذارند، منجر به همبستگی و همراهی مردم برای پیشبرد اهداف نظام خواهد شد. از این طریق میتوان مردم را به صحنه بازگرداند و از ظرفیت مردمی برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کرد. قطعا هر کجا که مردم در صحنه بودند، گزندی به نظام و منافع کشور وارد نشده است. هر کجا که مردم در مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی همراهی داشته و اختیارات در دست مردم بود در آنجا پیشرفت و توسعه رقم خورده است. اما هر کجا که مردم را به حساب نیاوردیم، ضرر کردیم. به نظر بنده تا به امروز آن طور که باید به مردم توجه نکرده و به مردم اعتماد و اطمینان نکردیم.
این عضو حزب اعتدال و توسعه، خاطر نشان کرد: اگر به دهه اول انقلاب توجه داشته باشیم، میبینیم که با اعتماد و اطمینانی که به مردم کردیم و امور را به مردم واگذار کردیم به چه موفقیتهای چشمیگری دست یافتیم. ما با تکیه بر مردم توانستیم در جنگ هشت سالهای که حداقل ۲۰ کشور در آن نقش داشتند، پیروز شویم و حتی نتوانستند به یک وجب از خاک کشور دست پیدا کنند. این پیروزی کار مردم بود، کار مسئولان نبود. از پشتیبانی تا حضور در صحنه این مردم بودند که نقش آفرین بودند. امروز نیز بنده معتقد هستم که باید مردم را به حساب بیاوریم. باید به مردم اعتماد و اطمینان کرده و به خواست مردم پاسخ دهیم. نباید اجازه داد که اقلیت بر اکثریت حکومت کنند. نباید یک اقلیتی خود را آقای دیگران بدانند.
وی در ادامه بیان کرد: با همدلی و وفاق است که ما میتوانیم از شرایط کنونی عبور کنیم. تاکید بنده این است که نگاه خود را به عرصه بین المللی نیز تغییر دهیم. نباید همه را دشمن خود ببینیم. باید با وفاق و تعامل با کشورهای همسایه و سایر کشورها به سمت حل چالشهای بین المللی گام برداریم. البته باید به نحوی این تعامل و گفتوگو را پیش برد که از کشور ما سوءاستفاده صورت نگیرد. باید تلاش کنیم تا اعتماد و اطمینان به ایران در عرصه بین المللی ارتقاء پیدا کند. با بهبود روابط بین المللی شاهد افزایش سرمایه گذاری خارجی در کشور خواهیم بود. از سوی دیگر ارزش و اعتبار مردم ما در بین سایر کشورها نیز ارتقاء پیدا خواهد کرد.
سبحانی فر در ادامه بیان کرد: متاسفانه امروز در خیلی از کشورها احترام و توجه کافی به پاس ایرانی نمیشود. بهبود روابط با جامعه جهانی آثار مثبتی را برای کشور به همراه دارد. رئیس جمهور بحث وفاق ملی را مطرح کردند. قاعدتا منظور از وفاق ملی آقای پزشکیان رسیدن به نگاه مشترک در حل امور کشور با وحدت و همدلی است. رئیس جمهور برای اینکه اثبات کند این وفاق و همدلی میتواند در حل مسائل موثر باشد، از ابزارهای دیگری نیز برای رسیدن به این وفاق استفاده کرده است. برخیها فکر میکنند منظور از وفاق آقای پزشکیان، شرکت سهامی است که افراد از گروهها و جناحهای مختلف در بخشهای اجرایی مشغول به کار شوند.
وی در ادامه بیان کرد: از نگاه بنده این وفاق نیست. اگر افراد از گروههای مختلف که در این جایگاههای اجرایی قرار میگیرند، به مسائل جناحی و حزبی خود نگاه کنند منجر به نفاق خواهد شد. اما رئیس جمهور به کارگیری افراد از جناحهای مختلف سیاسی را یک ابزار برای ایجاد وفاق میداند. افرادی که از جناحهای مختلف به کار گرفته شدهاند، باید به منافع ملی بیاندیشند. این امر منجر به ایجاد وفاق خواهد شد. رئیس جمهور تا به امروز در گامهای ابتدایی برای ایجاد این وفاق و همدلی موفق بوده است. اما لازم است ظرف شش ماه آینده ارزیابی از عملکرد نیروها صورت بگیرد تا روشن شود که آیا نیروهای به کار گرفته شده در جهت منافع ملی گام برداشتهاند یا نگاه حزبی و جناحی به مسائل داشتهاند.
وی افزود: نکته دومی که از موفقیتهای رئیس جمهور تا به امروز به شمار میرود، صداقتی است که شخص آقای رئیس جمهور دارند. بنده شناخت کافی از آقای پزشکیان دارم. هشت سال همکار ایشان در مجلس بودم. رئیس جمهور تا به امروز با مردم صادق بوده است. هر چه نیز میگذرد، صداقت رئیس جمهور نیز پابرجا است و این امر در جهت اعتماد سازی در بین مردم میتواند خیلی موثر باشد. رئیس جمهور تا به امروز تلاش کرده تا به شعارهای انتخاباتی خود عمل کند. آقای پزشکیان تا به امروز در تحقق چندین شعار انتخاباتی خود به موفقیتهایی دست یافته است. به عنوان مثال قانون عفاف و حجاب را که مطرح کرد به این شکل و صورت قابل اجرا نیست، کنار گذاشت.
سبحانی فر خاطر نشان کرد: در بحث رفع فلیترینگ نیز به موفقیتهایی دست یافته است. البته بخش اثرگذار فیلترینگ بر کسب و کار مردم همچنان باقی مانده است که باید تلاش کنیم تا آن نیز برطرف شود. مگر اکنون با رفع فلیترینگ دو پلتفرم خارجی چه اتفاقی در کشور رخ داد که همچنان عدهای در خصوص رفع فیلتر سایر پلتفرمها نگران هستند. ان شاءالله با یک همدلی این امر نیز به طور کامل محقق خواهد شد. امیدار هستیم رئیس جمهور با همدلی بیشتر و وفاقی که از ابتدا مطرح کردند، بتواند سایر مشکلات را برطرف کند.
وی در پایان بیان کرد: با اطلاعی که بنده دارم اکنون رئیس جمهور در دولت برای حل مسائل معیشتی، آموزشی و توسعهای بسیار زمان میگذارد. رئیس جمهور از زمانی که در مجلس بود، معتقد بود که ما باید اصلاح و تغییر را از مدارس خود شروع کنیم. رئیس جمهور تا به امروز بیش از ۱۰ جلسه در شورای عالی آموزش و پرورش حضور پیدا کرده است. با این همت میتوان تغییرات و تحولات را از پایه یعنی از بخش آموزشی رقم زد. ان شاءالله اگر همه کمک کنند جامعه از این وضعیت رهایی پیدا خواهد کرد. در حوزه مبارزه با فساد نیز در جلسهای که با رئیس جمهور شرکت کردم، مطلع شدم کارگروههایی تشکیل شده و تلاش بر این است تا خیلی از امور سیستمی شود. بدین ترتیب دسترسی افراد سوءاستفاده گر و مفسد کوتاه خواهد شد.