کراست پرتقالی نوعی دسر خوشمزه و شیک فصل زمستان است که از ترکیب خمیر مخصوص تارت با کرم پرتقال تهیه میشود.
فراروـ کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادیها بزنید با دنیای متنوعی از کیکهای میوهای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبهرو میشوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است. کراست نوعی شیرینی شیرینی شبیه به تارت است که بافت تردی دارد و میان آن با موادی کرم مانند پر میشود. کراست پرتقالی یک کیک و دسر بسیار خوشمزه و مجلسی است که شما میتوانید آن را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، پس اگر به دنبال درست کردن کیک و شیرینیهای خوشمزه در منزل هستید، در ادامه این مطلب با آموزش کراست پرتقالی همراه ما باشید.
آرد سفید شیرینی: ۳۰۰ گرم
کره سرد: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۲ دد
روغن مایع: ۵۰ گرم
شکر: ۱۱۰ گرم
بکینگپودر: ۱۰ گرم
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم سفید
شیر: ۳۰۰ گرم
رنده پوست پرتقال: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۴ قاشق سوپخوری
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
ماست یونانی: ۲ قاشق سوپخوری
مواد لازم برای کرم پرتقالی
آب پرتقال: ۳۰۰ گرم
نشاسته ذرت: ۲ قاشق سوپخوری
شکر: ۳ قاشق سوپخوری
کره: ۲۰ گرم
برای درست کردن این کراست خوشمزه ابتدا باید خمیر را درست کنید. کره سرد را همراه با تخم مرغ، وانیل و شکر، آرد، روغن مایع و بکینگپودر را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دست مواد را هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر جمع شود. خمیر را به قسمت تقسیم کنید. قسمت بیشتر را داخل قالب ۲۳ سانتی متری کمربندی پهن کنید و با انگشت خمیر را به سمت دیوارهها بکشید و روی دیواره قالب خمیر را بالا بیاورید تا دیواره قالب هم با خمیر پوشیده شود و با چنگال روی خمیر را سوراخ کنید. بقیه خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و در یخچال بگذارید. در مرحله بعد باید کرم سفید را درست کنید. شیر، شکر، رنده پوست پرتقال و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا به غلظت برسد و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و ماست و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا کرم را داخل قالب و روی خمیر بریزید و کنار بگذارید تا کرم پرتقالی را درست کنید.
برای درست کردن کرم پرتقالی ابتدا آب پرتقال، نشاسته و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت بردارید و کره را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود، و وقتی از حرارت افتاد، روی لایه کرم سفید بریزید، طوری که با هم مخلوط شوند. در مرحله آخر خمیری را که داخل یخچال گذاشته بودید، روی یک کیسه نایلونی بگذارید و با وردنه به اندازه دور قالب باز کنید. حالا کیسه را بلند کنید و به صورت برعکس روی قالب قرار بدهید و خمیر را روی لایه کرم بیندازید و کیسه را کنار بگذارید. با انگشت لبههای خمیر را به دیواره و لبه خمیر زیرین فیکس کنید و قالب را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده است، به مدت ۳۰ دقیقه قرار بدهید تا کراست بپزد. بعد از این مدت زمان صبر کنید کراست خنک شود، سپس روی قالب را سلفون بکشید و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیفتد، سپس کراست را از قالب خارج کنید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ نکته مهمی که در مورد آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا بیشتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیشتر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد شود.
ـ برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
ـ دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
ـ در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در طرحها و شکلهای مختلف موجود است.