یک مطالعه جدید نشان داده است که پر کردن بشقاب خود با غذاهایی مانند همبرگر و بیکن میتواند خطر ابتلا به کاهش عملکرد شناختی و زوال عقل را افزایش دهد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که پر کردن بشقاب خود با غذاهایی مانند همبرگر و بیکن میتواند خطر ابتلا به کاهش عملکرد شناختی و زوال عقل را افزایش دهد.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ مطالعات پیشین نشان دادهاند که خوردن مقدار زیاد گوشت قرمز، بهویژه نوع فرآوریشده آن، فقط برای قلب مضر نیست، بلکه میتواند تأثیرات منفی بر سلامت مغز نیز داشته باشد.
مطالعه جدید شامل تقریباً ۱۳۴,۰۰۰ بزرگسال بود که عادات غذایی و سلامت آنها برای مدت زمان تا ۴۳ سال پیگیری شد.
نتایج این مطالعه چیست؟
خوردن بیشتر از یک وعده گوشت قرمز در روز (معادل حدود ۸۵ گرم) با افزایش ۱۶ درصدی خطر کاهش عملکرد شناختی همراه بود.
- همچنین، مصرف بیش از یکچهارم وعده گوشت قرمز فرآوریشده (مانند بیکن، سوسیس یا هاتداگ) احتمال ابتلا به زوال عقل را ۱۳ درصد و خطر کاهش عملکرد شناختی را ۱۴ درصد افزایش داد.
تأثیر مصرف گوشت قرمز بر مغز چگونه است؟
مغز افراد بهنظر میرسد که با هر وعده اضافی گوشت قرمز سریعتر پیر میشود.
محققان همچنین دریافتند که جایگزینی یک وعده گوشت قرمز در روز با مغزها یا حبوبات، میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.
چرا گوشت قرمز میتواند به سلامت مغز آسیب برساند؟
محققان معتقدند که مصرف گوشت قرمز میتواند از طریق تأثیر بر باکتریهای مضر روده، به سلامت مغز آسیب بزند. اما برای درک دقیقتر این مکانیسم به تحقیقات بیشتری نیاز است.
پس مصرف زیاد گوشت قرمز، بهویژه انواع فرآوریشده، نه تنها برای قلب مضر است، بلکه میتواند سرعت پیری مغز را افزایش داده و خطر ابتلا به زوال عقل را نیز بالا ببرد. برعکس، انتخابهای غذایی سالم مانند مغزها و حبوبات میتواند به کاهش خطر ابتلا به این اختلالات کمک کند.