مواد غذایی مختلفی در تقویت حافظه نقش دارند . از ماهی تا گردو و مواد دیگر اما ادویه خاصی برای این منظور توصیه به مصرف میشود.
برای افزایش تمرکز، هوش و حافظه، تغذیه نقش بسیار مهمی دارد. تحقیقات اخیر نشان میدهد که برخی مواد غذایی و عادات غذایی میتواند به بهبود عملکرد مغز کمک کنند. در ادامه به بررسی این مواد غذایی و تأثیرات آنها بر حافظه و تمرکز به نقل از آیدا نجفی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز میپردازیم.
به گزارش همشهری آنلاین؛ برای تقویت حافظه توصیه میشود هفتهای دو بار ماهی در برنامه غذایی گنجانده شود. ماهیهایی مانند سالمون و ساردین حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ است که برای سلامت مغز ضروری است. این چربیها به بهبود حافظه و جلوگیری از زوال عقل کمک میکند. در صورت نبود امکان، با مشورت پزشک گاهی از مکمل های امگا۳ استفاده کنید.
روزانه از سبزیها و میوه های تازه و آجیل در برنامه غذایی استفاده کنید، سبزیهایی مانند کلم بروکلی، اسفناج و بادام سرشار از ویتامین E و فولات است که به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک میکند. همچنین میوه هایی که حاوی آنتیاکسیدانها است، مانند انواع توتها، به ویژه زغالاخته، به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود ارتباطات عصبی کمک میکند.
بهتر است قهوه را هم در برنامه روزانه خود بگنجانیم. چرا که کافئین و آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه میتواند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماریهای عصبی را کاهش دهد.
توصیه میشود چای را با شکلات تلخ میل کنید! چرا که شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانها است که به بهبود جریان خون به مغز و تقویت حافظه کمک میکند.
«کورکومین» موجود در زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد که میتواند به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک میکند.
دقت کنید که روزانه مصرف آب کافی داشته باشید. مصرف آب کافی برای حفظ عملکرد مغز بسیار مهم است، زیرا مغز از ۸۰ درصد آب تشکیل شده است.
تغذیه مناسب میتواند تأثیر قابل توجهی بر حافظه و تمرکز داشته باشد. با گنجاندن مواد غذایی مفید در رژیم غذایی و رعایت سبک زندگی سالم، میتوان به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرد.