کد خبر: ۸۵۰۰۶۵
در گفتگوی فرارو با «فریدون مجلسی» و «جبار کوچکی نژاد» بررسی شد:

با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم یا غیرمستقیم؟

با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم یا غیرمستقیم؟

فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین ایران، معتقد است ما در موقعیت بسیار حساسی قرار داریم و در این موقعیت حساس به مذاکره مستقیم نیاز داریم. جبار کوچکی نژاد، نماینده اصولگرای مجلس، می‌گوید مردم آن‌هایی را که بخواهند دستاورد‌های ملت را معامله کنند، نمی‌بخشند. ما گزینه مذاکره غیرمستقیم را داریم به شرط آن که هزینه بیش از حد ندهیم.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۴

فرارو- بحث مذاکرات ایران و آمریکا که از سال ۱۴۰۳ و به ویژه با سرکار آمدن دولت چهاردهم بار‌ها مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود، اکنون در سال ۱۴۰۴ نیز همچنان یک سوژه مهم در حوزه سیاست خارجی است و مذاکره یا عدم مذاکره ایران و آمریکا نیز موافقان و مخالفانی دارد.

به گزارش فرارو، دونالد ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» تأکید کرده است که ایالات متحده قصد نابودی ایران را ندارد و گزارش‌های منتشرشده در این زمینه را «به شدت اغراق‌آمیز» خواند. او نوشت ترجیح می‌دهد یک توافقنامه صلح هسته‌ای معتبر با ایران امضا شود که به این کشور اجازه دهد به‌صورت مسالمت‌آمیز رشد و پیشرفت کند. ترامپ همچنین خواستار آغاز فوری مذاکرات برای این توافق شده و نوشته است که پس از امضای آن، «یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای» برگزار شود.

 این اظهارات ترامپ در شرایطی مطرح می‌شود که او پیشتر اعلام کرده بود ایران آماده مذاکرات مستقیم است. این در حالی است که تیم سیاست خارجی ایران بر مذاکرات غیرمستقیم تاکید کرده‌اند. «فریدون مجلسی»، کارشناس ارشد سیاست خارجی و تحلیلگر روابط بین الملل و «جبار کوچکی نژاد»، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با فرارو به پرسش‌هایی در خصوص مذاکره مستقیم و غیر مستقیم با آمریکا پاسخ داده و دیدگاه‌های خود را در این خصوص، مطرح کرده‌اند:

اکنون زمان مذاکره مستقیم و حل مشکلات دیرینه است

با امریکا مستقیم مذاکره کنیم یا غیرمستقیم؟فریدون مجلسی به فرارو گفت: «اساسا چیزی به عنوان مذاکره غیرمستقیم به چه معناست؟ مذاکره یعنی طرفین پشت یک میز می‌نشینند و صحبت می‌کنند و به نتیجه می‌رسند. این روش که طرفین بخواهند بدون حضور مستقیم درباره یک موضوع مهم به نتیجه برسند، منطقی نیست. ما در موقعیت بسیار حساسی قرار داریم و در این موقعیت حساس به مذاکره مستقیم نیاز داریم. ما نمی‌توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که تا زمانی که موقعیت خود را در دنیا تثبیت نکرده و توسعه ندهیم، نمی‌توانیم درون مرز‌های کشور نیز به سمت توسعه حرکت کنیم. اشخاصی که درکی از شرایط موجود سیاست خارجی کشور ندارند، بر طبل عدم مذاکره می‌کوبند و حتی از شرایطی که رهبری برای مذاکره عادلانه و پایدار تعیین کرده‌اند، فراتر می‌روند و می‌گویند اصلا نیازی به مذاکره نیست. آیا این‌ها، بعدها مسئولیت سخنان خود را می‌پذیرند؟»

وی در خصوص فشار‌های ترامپ بر ایران برای اعمال مذاکره مستقیم با ایران گفت: «هم اکنون نیز ایران تحت فشار است و امتیازات زیادی را داده یا از دست داده است. صد‌ها میلیارد دلار کشور در جریان این وضعیت از بین رفته است. آیا بسته شدن مسیر‌های تجاری ایران، مشکلات ناشی از تحریم‌ها و مشکلات در فروش نفت، به ایران خسارت وارد نکرده است؟ حتی بخشی از درگیری‌های منطقه‌ای و درگیری‌ها با شبه نظامیان منطقه‌ای که از سوی آمریکا و اسرائیل، طی ماه‌های اخیر رخ داد، با هدف ضربه زدن به ایران انجام شد. همه این‌ها چه تاثیری بر وضعیت مردم ما داشت؟ مگر نه این که ناپایداری سیاست خارجی و تنش‌های این حوزه بر اقتصاد کشور تاثیر دارد؛ تا جایی که قیمت دلار به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است؟ افکار عمومی نیز به سمت تسریع مذاکره و حرکت به سمت مذاکره مستقیم گرایش دارد. علت نوع واکنش مردم نسبت به آخرین انتخابات ریاست جمهوری در کشور نیز کاملا مشخص بود. مردم به آقای پزشکیان رأی دادند با این امید که گشایشی در حوزه‌های اقتصادی و سیاست خارجی تجربه کنند. مردم رأی دادند که با افکار آن‌هایی که می‌گفتند نیازی به روابط خارجی نداریم و مردم می‌توانند با لنگ پوشیدن و خوردن یک تکه نان به مبارزه ادامه دهند، مخالفت کنند. مردم ما به دنبال آرامش و ثبات سیاسی و اقتصادی هستند و تمایلی به درگیری با دیگر کشور‌های جهان ندارند.»

این دیپلمات پیشین ایران در ادامه گفت: «از دید من مذاکره غیرمستقیم اصلا اسم اشتباهی است. چیزی به نام مذاکره غیرمستقیم نداریم. این نوع دیپلماسی را باید «چانه زنی» نام بگذاریم. ما اکنون نیاز به مذاکره مستقیم داریم؛ نه چانه زنی و وقت هدر دادن. برخی تندرو‌ها اصلا متوجه تبعات انزوا، عدم مذاکره یا حصارکشی در روابط نیستند. باید به این نکته توجه کنیم که در جهان دیپلماسی، برقراری ارتباط یا عدم ارتباط با دیگر کشورها، مراحلی دارد. در گام نخست، کشوری که با کشور دوم به مشکل برخورد کرده به تذکر نرم دیپلماتیک اکتفا می‌کند، گام دوم اخطار جدی است. گام سوم، هشدار دادن درباره تبعات بی توجهی‌های سیاسی است و در گام چهارم، تهدید‌ها آغاز می‌شود. ولی وقتی تهدید‌ها به جایی نرسد و روابط به سمت خطرناک حرکت کند، در گام پنجم اولتیماتوم‌هایی از جمله اعلان جنگ و گزینه نظامی روی میز قرار می‌گیرد. چرا ما باید خود را در معرض چنین وضعیتی قرار دهیم؟ چرا صورت مسئله را پاک کرده یا نادیده می‌گیریم؟ حل صورت مسئله، به حل مشکلات کشور، کمک زیادی می‌کند.»

وی افزود: «مسئله این است که با دست خودمان، نباید کشور را در موضع ضعف کامل و تهدید شوندگی قرار دهیم. اگر می‌خواهیم تهدید نشویم یا تحت فشار قرار نگیریم، باید مذاکره کنیم. مذاکره به معنای تسلیم نیست؛ بلکه به معنای رو به رو شدن با کشور مقابل و دستیابی به فرصت‌ها و کاهش یا به حداقل رساندن تهدید‌ها است. چرا برای تصمیم گیری در این زمینه تا این حد تعلل می‌کنیم؟ آیا منتظریم که اوضاع سیاسی کشور پیچیده‌تر شود و خطر جنگ تشدید شود؟ با اتکا به همه این دلایل است که معتقدم اکنون زمان مذاکره مستقیم و رو به رو شدن با مشکلی است که مدت هاست در انتظار حل شدن مانده است.»

مردم آنهایی را که دستاورد‌های ملت را معامله کنند، نمی‌بخشند

با امریکا مستقیم مذاکره کنیم یا غیرمستقیم؟جبار کوچکی نژاد به فرارو گفت: «در رابطه با بحث آمریکا به عنوان رأس دنیای غرب و مذاکره با این کشور، مذاکرات مُدام انجام می‌شود؛ قبلا هم انجام شده و باز هم انجام می‌شود. به جز رژیم صهیونیستی که رژیم غیرقانونی اسرائیل هم نامیده می‌شود، ما با سایر کشور‌های جهان باب گفت‌و‌گو را باز گذاشته‌ایم. ما هیچ مانعی نداریم؛ اما این که روش‌های مذاکرات، قالب مذاکرات یا خواست‌های مذاکرات چه باشد، نکاتی است که مقام معظم رهبری تعیین می‌کنند. وقتی مقام معظم رهبری می‌گویند: «مذاکره مستقیم، نه.» این گفته ایشان یک حکم شرعی و یک حکم حکومتی است. ما مذاکره مستقیم نداریم. بلکه می‌توانند غیرمستقیم بیایند و صحبت‌های خود را مطرح کنند. ترامپ تهدید‌های زیادی علیه ایران مطرح کرده است، اما در بسیاری از موارد این تهدید‌ها اثرگذار نشد و علیرغم این که ادعا شد مسئولان از این تهدید‌ها احساس نگرانی خواهند کرد، اما دیدیم که اینطور نشد و مسئولان مشغول انجام وظایف خود هستند.»

وی افزود: «اگر قرار باشد مذاکرات مستقیم در دستور کار قرار گیرد، باید مراحلی طی شده و به تایید رهبری برسد. درواقع باید شورای امنیت ملی به عنوان نهادی تصمیم گیر در حوزه‌های امنیتی و سیاسی، چنین پیشنهادی مطرح کند و سپس مقام معظم رهبری مورد تایید قرار دهند؛ در غیر این صورت سخن و فرمان فعلی رهبری یعنی عدم مذاکره مستقیم ملاک است. اما یک نکته مهم درباره مذاکرات این است که باید همانطور که در میدان فرماندهان نظامی و انتظامی ما ایستادگی می‌کنند و مانور‌های سنگین و مشترکی با چین و روسیه در عمان و خلیج فارس انجام داده و اقتدار خود را به نمایش گذاشتند، در مذاکرات نیز محکم بایستیم و اجازه ندهیم دشمن به حقوق ما تعرض کند. همین رفتار، مانع از این می‌شود که دشمن به خود اجازه دهد بحث درگیری نظامی را مطرح کند.»

این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه گفت: «نباید فراموش کنیم که دشمن، دشمن است. ایالات متحده دشمن ۴۶ ساله ما است. حتی قبل از انقلاب هم، آمریکا نسبت به مردم ما خصومت داشت؛ اما حکومت با آمریکا سازش داشت. به هر حال آمریکا یک دشمن کارآزموده است که رسانه‌های جمعی، تحریم ها، جنگ مستقیم، تعرفه‌ها و ... را در دست دارد و بار‌ها هم از این ابزار‌ها علیه کشور‌های مختلف استفاده کرده است. در نتیجه باید دقت بسیار روی پیشنهادات ترامپ انجام شود. آمریکا به هیچ کشوری برای اصلاحات و بازسازی نرفته و هر کجا که رفته تخریب و کشتار به جا گذاشته است. ترامپ هم به دنبال تاراج است نه عمران و آبادانی. آن‌ها که در تیم مذاکره حضور دارند، باید دقت کنند. مردم آن‌هایی را که بخواهند دستاورد‌های ملت را معامله کنند، نمی‌بخشند. ما گزینه مذاکره غیرمستقیم را داریم؛ به شرط آن که هزینه بیش از حد ندهیم.»

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره ایی صورت نمی گیرد ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
بعد از پهن کردن سفره دور زدن تحریم واسه بعضی ها ,حالا یه سفره هم باز کنید واسه واسطه های مذاکره!!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
برای رسیدن به نتیجه بهتر مذاکرات مستقیم بهتره زیرا هم سرعت دارد و هم نگران تغییر اطلاعات توسط واسطه نیستیم
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
آمریکا جز زبان زور چیزی نمی فهمد پس احمق نباشید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
چرا از سوریه و یمن و لبنان خارج شدیم ؟؟
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ایران باید مذاکره مستقیم کند غیر از این اشتباه است...
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره غیرمستقیم یعنی پیغام پسغام . یه چیزی طرف به واسطه میگه اون بعد از مدتها میاد به شما انتقال میده . جوابش رو کلی لفت میدی به واسطه میگی بره انتقال . شرایط رسیده به آخر خط . یا مذاکره و حصول نتیجه رخ میده یا درگیری نظامی . جنگی هم رخ بده طرف ما تنها آمریکا نیست بلکه کل ناتو و اسراییل هم تو صف مهاجمین هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
منزوی کردن ایران دستاورد چه افرادی بوده است!
حسین شریعتمداری
Malaysia
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
زمان برد ولی موفق شدیم بالاخره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
فقط مذاکره مستقیم برید تو دل دشمن تکلیف رو یکسره کنید . این داستان فقط به نفع روسیه و چین و کشورهای عربی منطقه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره غیر مستقیم یعنی عدم توجه به منافع ملی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ترمز کن...!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
برای چی مذاکره ؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره غیر مستقیم یعنی قدرت چانه زنی بسیار ضعیف تر و‌کمتر !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
صحبت مستقیم یا غیر مستقیم ؟ تحلیل رو ولش کن
بستگی به زور سنبه داره
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
“ میز مذاکره مستقیم ”

در حلقه خصم ، کوره راهی
در رفع محاصره نداریم !
در معرض تیربار دشمن
رویینه به تن، زره نداریم ؛!
در قلعهِ بسته، کورسویی
از روزن پنجره نداریم ؛
تا “سیزدهم” به سبزه ، بختی
ما ، در زدنِ گره نداریم !؟
با این همه درب بسته ، جایی
جز میز مذاکره نداریم !

“ کیشو”۷ فروردین۱۴۰۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
عقل سلیم می گوید یا مذاکره مستقیم کنیم یا مذاکره نکنیم.
مذاکره غیر مستقیم عین اشتباه است. فقط اعتبار به کشور واسطه می دهیم و آن هم قطعا منافع خود را در نظر می گیرد.
مرتضی مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره برا چی؟برجام اجرا کنن.چک بی محل آمریکا رو اول نقد کنید بعد دنبال دادن امتیاز برید.واقعا آدم حیران میمونه از این حجم از خوش باوری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
برجام طفلی بود که مرده به دنیا اومد...هیچ کدوم از اهداف محقق نشد
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ایران و افغانستان و عراق و ليبى و یمن خوشبختن مردمشون مثِ مردمِ ونزوئلا صبح تا شب بشکن میزنن و آواز ميخونن ... البته مرداشونا ... خانماشون منتظرن لايحه حجاب ابلاغ بشه بعدش شادى كنن . البته به شرطى كه خانما خفقون بگیرن آواز نخونن ... انشالله تحریمائم شکسته بشن با دُمب ِ آقاشون گردو بشکنن ... سکه ام الحمدلله گرون شده آقاها نمیتونن زناشونو طلاق بدن ... مردمِ ويتنام قبلنا سوسياليست و خوشبخت بودن با امریکا جنگیدن ... بعدنا گولِ امریکارو خوردن درشونو رو اقتصادِ دنيا باز كردن ... خدا لعنتشون كنه كه مقاومت نكردن ... صدميليارد دلار محصول صادر كردن به امريكا ، متأسفانه به رشدِ ٨ درصدى رسيده ن ... ويتنامِ خاک بر سر ... اسمِ خودشونو ببرِ آسیا گذاشته ن ... بيان از مرحوم يوزِ ايرانى ياد بگیرن ...اسمشم پیروز بود ، نه شکست !!!!!!!
محمدرضا
Malaysia
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
تو فرصت کردی یه چند تا کامنت بذار زیر هر مطلبی
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
دفعه قبل كه مذاکره تون مستقیم بود چه شد؟...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
یک شمشیر بالای سرت به گیرند وبگویند بیا آشتی کنیم با شرایط شمشیر به دست کدام عاقل می پذیرد ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
خب نپذير، گزينه بعدي رو انتخاب كن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مستقیم و علنی با حضور رسانه ها باشه بهتره
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ايرانيا تاجراى ِ مغولو گروگان گرفتن کُشتن . چنگیزم عصبانی شد به ایران حمله کرد ... تو حمله مغول به ایران یه یارو مغوله عطارو اسیر کرد ... مُریداش اومدن بخرنش آزادش کنن ... خودش موافقت نکرد ... گفت قیمتِ من این نیست قيمتو ببر بالاتر ... مغوله ام فکر کرد احتکارش کنه برا قیمتِ بيشتر ... عطار موند تو انبارِ مغوله تا رسیدن به یه گلّه خر ... عطار گفت قیمتِ من قیمت این خره س ، منو بفروش يه خر بخر ... مغوله عصبانی شد ، شمشیر کشید شهیدش کرد ... اونوقتا خر ارزون بود ... الان قيمتِ خر رفته بالا ، قيمتِ شترم شده ديه چن نفر !!!!!!
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
بیچاره یاسمین مقبلی ... از امریکا بره فضا نمیتونه برگرده امریکا ... بايد برگرده آلمان چون ایرانیه ... خوش به حال ماسک ... از آفریقا اومده !!!!!
رزمنده هشت سال دفاع مقدس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
آقای کوچک زاده ، لطفا اگر سوادت قد میده مقداری به تاریخ رجوع کن تا بدانی که آمریکا به ما زیاد ضربه زده یا روسیه برادر شما .ضمنا لطفا از مردم هزینه نکنید اگر میخواهید نظر مردم را بدانید از رفراندوم نترسید موضوع را به همه پرسی بذارید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
نمیشه اینجوری . این بازی دیگه قدیمی شده ...
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
سلام
شما را بخدا کاری کنید که جنگ نشود
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
فقط مستقیم و شفاف . غیر مستقیم منافع کشور واسط هم دخیل میشه و خوب نیست
عبدالله
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
بنده بعنوان ایرانی الأصل پیرو مذهب رسمی که طرفدار هیچ دولتی نیستم، نمیگم جنگ نموده یا صلح کنید؛ لٰکن صداقت و مردانگی نمائید. اگر امریکا غلط کند بحول و قوّة الٰهي پای متجاوز به مملکت امام زمان عج را میشکنم. وگر مصالحه کردید ٠ تا ١٠٠ مذاکرات باید علنی، زنده و رویارو باشد؛ تحت اشراف و در مقر سازمان ملل متحده. و السلام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
من فقط اینو میدونم که برای اجاره مغازه هم میگم اول خودم باید ملک رو ببینم . اگر خواستم میام با مالک صحبت میکنم.
غیر مستقیم رو نمی فهمم
حسین شریعتمداری
Malaysia
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره کنید من خودم رو از روی پل طبیعت ميندازم کف اتوبان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
چه خوب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره غیر مستقیم مثل این می مانند که دوبچه بام قهر کرده باشند این به دوستش بگوید افلانی این کار کرد و آن یکی بگوید آن این کار کرد پس مذاکره مستقیمرودروبا هم گفتگو میکند و نتیجه حاصل میشود...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ما تعیین نمی کنیم
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره مستقیم همون طور که رئیس جمهور عزیز و وزیر خارجه تاکید کردن، منتفی هست.
ناشناس
Canada
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
هنوز متوجه نشدیم که هدف تحریم قطع فیزیکی صادرات نفت ایران و روسیه و ونزویلا نیست بلکه تحمیل هزینه های سنگین تخفیف و حمل و بیمه و تهاتر و تبدیل دلار به یوان و هزینه های دلالان و کشتی به کشتی کردن و از همه مهمتر تزریق فساد در فضای بسته اطلاعاتی دور زدن تحریمها در قراردادها و اقتصاد کشور هست که اگر به وضع معیشت مردم و ارزش پول ریال دقت کنید کاملا حاصل شده. اصولا افزایش تبلیغ تحریم از سوی ترامپ یعنی هزینه بیشتر برای دور زدن تحریم و کاهش درامد ایران بدون اینکه کمبود نفتی در دنیا و غرب بوجود بیاید. چینی ها هم با تعرفه و فرار سرمایه سهم خودشون از این خان نعمت را می گیرند
رضا جلیلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ببینید مذاکره غیرمستقیم یعنی پای اعراب و روسیه و اتحادیه اروپا به مذاکرات باز بشه و هر کدوم هم برای منافع خودشون از ایران امتیاز می خواهند، ولی اگر ما با خود آمریکایی ها معامله کنیم دیگه کسی این وسط از اب گل الود ماهی نمی گیره!!!قطعا وقتی طرف حساب مون روبرومون نشسته باشه دیگه مثل برجام هی پیغام و پسغام برای هم نمی فرستیم که الان هشت ساله بخاطر همین واسطه ها تحریم هستیم!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مستقیم درسته. غیر مستقیم باید باج داد به یکی دیگر کشور
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
چرا از جانب خودتان برای مردم حرف میزنید من به دنبال جنگم نه صلح
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
ایران باید مذاکره مستقیم کند غیر از این اشتباه است...
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
آمریکا جز زبان زور چیزی نمی فهمد پس احمق نباشید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
چرا از سوریه و یمن و لبنان خارج شدیم ؟؟
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
برای رسیدن به نتیجه بهتر مذاکرات مستقیم بهتره زیرا هم سرعت دارد و هم نگران تغییر اطلاعات توسط واسطه نیستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
بعد از پهن کردن سفره دور زدن تحریم واسه بعضی ها ,حالا یه سفره هم باز کنید واسه واسطه های مذاکره!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
مذاکره ایی صورت نمی گیرد ....
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین