bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۵۵۲۱

هشدار به واردكنندگان محصولات قرآني از چين

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۰

در آستانه فرارسيدن «بهار قرآن»، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن كريم به شركت‌ها و واردكنندگان تابلوهاي قرآني با اغلاط فراوان از چين هشدار داد و همچنين توصيه‌هاي جدي به مردم براي خريد قرآن كريم و محصولات قرآني ارائه كرد.

به گزارش «جام جم»، احمد حاجي‌شريف كه به همراه 2 معاون ديگر سازمان دارالقرآن روز گذشته به جمع خبرنگاران آمده بود، در پاسخ به پرسش «جام‌جم» مبني بر سرانجام ورود قرآن‌هاي چيني به بازار گفت: علاوه بر قرآن‌هايي كه با اغلاط چاپي فراوان از اين كشور وارد شده‌اند برخي شركت‌ها مبادرت به واردات تابلوها و محصولات قرآني كرده‌اند كه متاسفانه آنها هم مملو از غلط‌هاي فاحش است.

تشريح اغلاط برخي تابلوها

او درباره تابلويي كه تصوير آن را مشاهده مي‌كنيد، گفت: در سوره «يس» آيه «تنزيل العزيز الرحيم» به غلط «تنزيل العزالرحيم» منتشر شده است يا ما شيعيان معتقديم كه «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم» جزئي از سوره است اما در تابلوي شماره 2 هم «چهارقل» بدون ذكر بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم درج گرديده است. حاجي شريف ادامه داد: در اين تابلوها حتي سوره حمد را هم با غلط چاپ كرده‌اند و من همين جا به همه واردكنندگان و شركت‌هايي كه ناآگاهانه محصولات قرآني از چين وارد مي‌كنند هشدار مي‌دهم كه متحمل خسارت‌هاي فراواني خواهند شد.

تصويب ممنوعيت ورود محصولات قرآني

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن كريم تاكيد كرد: ما به هيچ عنوان مجوز انتشار اين قرآن‌ها و محصولات را نخواهيم داد و با همكاري دوستان در وزارت ارشاد بزودي ممنوعيت ورود اين محصولات از چين را تصويب خواهيم كرد.

او گفت: من فيلم توليد اين محصولات اعم از قرآن‌هاي مكتوب و تابلوها را ديده‌ام و متاسفانه به هيچ عنوان حرمت‌ها و ملزوماتي كه ما مسلمانان براي دست زدن به قرآن و ديگر موارد مشابه قائل هستيم در توليد اين آثار رعايت نمي‌شود.

حاجي‌شريف تاكيد كرد: ما ادعا مي‌كنيم كه ام‌القراي جهان اسلام هستيم پس خودمان بايد محصولات قرآني را صادر كنيم و خوشبختانه امروز آستان قدس رضوي، سازمان تبليغات اسلامي و سازمان اوقاف چاپخانه‌هاي تخصصي قرآن و كتاب‌هاي ديني دارند كه در جهان كم‌نظير است.

واسطه‌گري لبناني‌ها در چاپ قرآن
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن كريم همچنين به نكته ديگري هم اشاره كرد و گفت: براساس تحقيقات ما برخي از دوستان قرارداد چاپ قرآن را با كشور لبنان مي‌بندند اما خود لبناني‌ها كار چاپ را به چاپخانه‌هايي در چين و ايتاليا مي‌سپارند و بدون نظارت و حساسيت‌هايي كه مسلمانان دارند چاپ مي‌كنند و تحويل ناشر ايراني مي‌دهند.

مردم قرآن گران نخرند
حاجي شريف در ادامه سخنانش و با توجه به نزديك شدن به ماه رمضان توصيه‌هايي هم به مردم و ناشران داشت و گفت: در گذشته ناشران قرآن را با كيفيت خوب چاپ مي‌كردند و آن را بركت كارشان مي‌دانستند اما امروز با گسترش چاپ و نشر در كشور متاسفانه شاهد برخي سودجويي‌ها در اين زمينه هستيم.

او با انتقاد از فقدان نظارت مناسب بر قيمت قرآن ادامه داد: ما انتظار داريم قرآني كه چاپ آن 3 هزار تومان هزينه داشته است حداكثر 4 هزار تومان عرضه شود ولي برخي ناشران پشت جلد مثلا مي‌نويسند: «هديه اين قرآن بيش از 15 هزار تومان نيست» مردم گول اين مطالب را نخورند.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن كريم همچنين توصيه ديگري هم به ناشران داشت و گفت: يكي از نكات مهم در چاپ قرآن صحافي است چون قرآن كتاب داستان و رمان نيست كه يك يا 2 بار خوانده شود و ممكن است در طول روز در يك مسجد يا حسينيه بارها اين قرآن مورد استفاده مردم قرار گيرد پس بايد حتما دوخته شود و نبايد با سهل‌انگاري و يك ته چسب ساده كار صحافي را انجام داد.
bato-adv
bato-adv