مهدی محمدی در نشست رونمایی از کتاب «نقشه نقش بر آب» با اشاره به اینکه نوع برخورد مقام معظم رهبری با این جریان به نوعی نقشهخوانی به شمار میرود، گفت: در این کتاب میتوانیم به روشنی این موضوع را ببینیم که ماجرای فتنه از کجا و چگونه شکل گرفته است.
به گزارش مهر، نشست رونمایی از کتاب«نقشه نقش بر آب» شامل مجموعه سخنرانیهای مقام معظم رهبری با موضوع فتنه 88 عصر روز شنبه 19 شهریوردر محل فرهنگسرای ملل با حضور محمد حسین صفارهرندی، موسی حقانی و مهدی محمدی برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدی که اجرای این برنامه را نیز بر عهده داشت، در سخنانی با اشاره به اینکه شنیدن چگونگی ایجاد فتنه 88 و به پایان رسیدن آن از زبان مقام معظم رهبری موضوع تازه و بسیار با اهمیتی است، بیان کرد: ایده این کتاب برمیگردد به ابتدای وقوع فتنه 88 و این موضوع که فتنه 88 یک پدیده حساس و مهم در کشور است که تاکنون پیشبینی نشده بود.
وی ادامه داد: ورود مقام معظم رهبری به صحنههای انتخابات در سال 88 هم حاکی از ویژه بودن آن داشت. تذکرات ایشان نیز در این دوره نشان میدهد که چراغهای سبز و قرمز روشنشده در این مسیر و نیز توصیف برخی الگوها که قرار بود با آن مواجه شویم، پیشاپیش در ذهن و فکر ایشان وجود داشته است.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه نوع برخورد مقام معظم رهبری با این جریان به نوعی نقشهخوانی به شمار میرود، افزود: این نقشه و ایجاد آن به سال 1384 بازمیگردد و این موضوع که در کشور گروهی به این نتیجه رسیدند که باید مجموعهای از اصلاحات تدوین شود.
وی همچنین با اشاره به موضوع این کتاب افزود: جمعآوری این نوع از آثار میتواند چند وجه داشته باشد. یکی اینکه مجموعه سخنرانیها پشت سر هم بیاید و در نهایت با مقدمه و فهرستی همراه شود و دوم اینکه موضوع هنر رهبر معظم انقلاب در شناخت جریان فتنه به صورت مجموعهای از مفاهیم کلیدی مطرح شود که «نقشه نقش برآب» به این شکل جمعآوری شده است.
محمدی در ادامه افزود: در کتاب میتوانیم به روشنی این موضوع را ببینیم که ماجرای فتنه از کجا و چگونه شکل گرفته است و چرا به این نام از آن یاد شد و از سوی دیگر مفهوم بصیرت هم در این کتاب به صورت دستهبندی شده به کار رفته است تا در خلال مرور آن بتوانیم در آینده نیز از سوابق و نظرات ایشان در موضوعات مشابه بهره ببریم.
وی همچنین افزود: این کتاب در زمانی منتشر میشود که مجموعه سخنان مقام معظم رهبری به صورت یک مانیفست مدیریتی برای ما کارکرد دارد و به نوعی میتوان آن را یک کارگاه مدیریت بحران برای کسانی دانست که در فضای سیاسی کشور به نوعی سرگردان شدهاند.
ماجرای فتنه 88؛ جنگ احزاب نظام اسلامی
موسی حقانی پژوهشگر تاریح معاصر نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در سخنان خود با اشاره به واکاوی واقعه فتنه سال 88 گفت: الان دو سال و اندی از ماجرای فتنه سال 88 گذشته است و این کتاب به نظر من با اندکی تاخیر منتشر شده است.
وی ادامه داد: در ارتباط با این کتاب انتظار داشتیم که همراه با متن بیانات مستنداتی نیز همراه با آن ارائه شود تا مخاطبان اثر به روشنی مصداق عینی سخنان موجود در کتاب را مشاهده کنند و ببینند که جنگ احزاب سال 88 و تحرکات ضد انقلاب در آن چگونه ایجاد شد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد کتاب در فهرست بندی خیلی جزئی است که موجب سردرگمی خواننده نیز میشود. از سوی دیگر کتاب درباره ساختار خود نیز هیچ توضیحی نمیدهد و این وظیفه را بر عهده خود خواننده قرار داده است اما با این وجود اگر کمی در خواندنش حوصله کنیم مدیریت رهبر انقلاب در آن به نمایش درخواهد آمد.
مردم سالاری دینی از مشروطه به بعد منحرف شد
حقانی در ادامه با اشاره به محتوای کتاب گفت: هدف از فتنه، جمعکردن جمهوری اسلامی، حقیقت دین و شعارهای دینی بود و ما از این ماجرا غفلت کردیم. پس در نگاه به فتنه باید فراتر از یک جریان معمولی آن را دید وارتباط آن را با فتنه سال 78 نیز از یاد نبرد. در جریان مشروطه هم ما مردمسالاری دینی را تقاضا کردیم اما در رابطه با آن مغلطه شد و در مقاطعی رهبران و حتی مراجع نجف هم نتوانستند این موضوع را تحلیل کنند و از آن دوره به بعد بود که جریان مردمسالاری در ایران سعی داشت خودش را با اسلام فقاهتی جمع نکند و نوعی قرائت سوسیالیستی از اسلام ارائه دهد که حتی در این راه در مقاطعی شاهد راهاندازی حزب هم در کشور بودیم.
وی تاکید کرد: به اعتفاد من جریان انحرافی و جریانات بعد از آن هم از این موضوع بیتاثیر نخواهند بود اما انقلاب اسلامی نشان داده است که دائما در حال دور کردن ناخالصیها از درون خود است و لذا اگر در این رابطه به ماجرای فتنه 88 دقت نکنیم این موضوع مارا به فتنههای دیگر میرساند.