bato-adv
کد خبر: ۱۱۴۵۳۱

ارتباط کمبود ویتامین C و E با سندروم متابولیک دراقشار کم درآمد

با افزایش امید به زندگی، بیماریهای مرتبط با کهولت سن مبدل به یکی از نگرانیهای اجتماعی شده است. مطالعات نشان داده اند که کهولت سن با افزایش بیماریهای سندرم متابولیک همراه است.
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۷ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۱
با افزایش امید به زندگی، بیماریهای مرتبط با کهولت سن مبدل به یکی از نگرانیهای اجتماعی شده است. مطالعات نشان داده اند که کهولت سن با افزایش بیماریهای سندرم متابولیک همراه است.

نتایج بدست آمده در مطالعات اپیدمیولوژیک در دانشگاه تافتس نشان داد، سندروم متابولیک _ شرایطی که خطر پیشرفت بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد، در اقشار کم در آمد جامعه و کسانی که رژیم غذایی فقیر از ریزمغذیها را دارند شایع می باشد. 

در این مطالعه اخیر که بر روی 225 زن و 127 مرد 65 ساله و مسن تر در سطوح کم درآمد جامعه انجام شد، ارتباط بین سندرم متابولیک و ریزمغذی هایی مانند فولات، روی و ویتامین های C، B12 و E  مورد بررسی قرار گرفت.  نتیجه بدست آمده نشان داد 40 درصد از این افراد، سندرم متابولیک داشتند که نسبت زنان به مردان 81 به 19 درصد بود.
 
رژیم های غذایی در این جمعیت کم درآمد جامعه، غنی از کربوهیدارت و سدیم و فقیر از چربیهای مفید و منابع خوب پروتئین بود. نتایج این مطالعه حاکی از آنست که غذای اصلی بیشتر این افراد برنج، سیب زمینی، شکر و نان سفید است. مصرف غذاهای پرکالری ولی فاقد مواد مغذی ضروری باعث شده در حدود 55 درصد از زنان و 33 درصد از مردان نیز چاق باشند و البته در عین چاقی از سوءتغذیه ریزمغذیها نیز رنج ببرند. در ضمن کمبود ویتامین C نیز در این افراد مشاهده شده که بیشتربه علت کمبود مصرف میوه جات و سبزیجات تازه است.
 
بررسی های خونی در این مطالعه نشان داد که تعداد قابل توجهی از این شرکت کنندگان به مقدار کافی از این ریزمغذیها استفاده نمی کنند. در ضمن بعد از تطبیق سن و جنس، ارتباط معناداری بین سندرم متابولیک و دو ریز مغذی یعنی ویتامین C و ویتامین E مشاهده شد. نتایج بدست آمده همچنین حاکی از آنست که کمبود مصرف مواد مغذی مانند گوشت مرغ و سبزیجات، این افراد را بیشتر مستعد سندرم متابولیک کرده است. در این افراد کمبود ویتامین E مشاهده نشد ولی اگر میزان ویتامین E این افراد بالاتر نیز باشد، می تواند آنها را در برابر سندرم متابولیک محافظت کند.
 
نکته عملی: به دلیل اینکه افراد کم درآمد، از مواد غذایی پرکالری و کم فایده که ارزانتر هستند، استفاده می کنند، چاقی در آنها بیشتر دیده می شود. چاقی و البته کمبود ریزمغذی ها باعث شیوع بیشتر سندرم متابولیک دراین افراد می شود. لذا باید تمهیداتی اندیشیدید تا سبد غذایی این خانوارها تغییر یابد تا بتوان از بروز اینگونه بیماری ها پیشگیری کرد.

منبع: رژیم درمانی نوین
bato-adv
مجله خواندنی ها