bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۷۸۹۰
نصر الله برزنی در گفتگو با فرارو بررسی کرد

تاثیر تغییر نرخ های سود سپرده بر بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: « مصوبه جدید بانکداران در خصوص نرخ های جدید سودهای سپرده نه تنها به ضرر بازار سرمایه نیست. بلکه به نفع آن هم هست. زیرا حال دیگر سقفی برای این سود ها در نظر گرفته شده و شاهد افزایش بی رویه آنان نیستیم.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۰۳ دی ۱۳۹۳
فرارو- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: « مصوبه جدید بانکداران در خصوص نرخ های جدید سودهای سپرده نه تنها به ضرر بازار سرمایه نیست. بلکه به نفع آن هم هست. زیرا حال دیگر سقفی برای این سود ها در نظر گرفته شده و شاهد افزایش بی رویه آنان نیستیم.»

افزایش نرخ سود سپرده توسط برخی از بانک ها در ماه های اخیر توانست مقدار زیادی از نقدینگی را به سمت بانک ها روانه کند. نوعی رقابت در میان بانک ها برای جذب بیشتر مشتری.

همین اتفاق وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی را بر آن داشت تا برای حمایت از دیگر بازارهای موازی و به خصوص بازار سرمایه وارد عمل شوند و اندکی این نرخ های سود را دستکاری کنند. به این امید که با کاهش نرخ سود بانک ها سرمایه گذاران به انتقال نقدینگی به سوی بازار سرمایه ترغیب شوند. بر این اساس تصمیم گرفته شد که نرخ سود سپرده های بانکی به 10 الی 22 درصد کاهش باید. 

با این حال خبرها حاکی از آن بود که برخی بانک ها و موسسه های اعتباری از این دستور تخلف کرده و حتی نرخ هایشان را به 30 درصد هم رسانده اند.

همین امر باعث شد تا به مرور صدای اعتراض بانکی ها بلند شود. این گلایه های فراوان به جایی رسید تا جلسه ای ویژه با حضور مدیران عامل بانک ها و همچنین رئیس بانک مرکزی به منظور سرو سامان دادن به وضعیت نا مناسب نرخ های سود بانکی تشکیل شود. 

 دومین توافق میان بانکداران حاصل شد و نرخ سود برای دو گروه از سپرده‌های مدت‌دار، به میزان 2 درصد افزایش پیدا کرد. 

بر اساس این بخش نامه نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار 9 ماه تا یک سال به 20 درصد و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار 6 ماه تا نه ماه به 18 درصد افزایش یافت.

همچنین نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار یک ساله همانند گذشته 22درصد، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار سه ماه تا شش ماه همچنان 14 درصد و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی بدون تغییر 10 درصد باقی ماند. 

گفتنی است که بانک مرکزی به بانکی ها هشدار داده است در صورت عدم اجرای نرخ های سود توافقی با هفت روش با متخلفان برخورد خواهد کرد. بر اساس این گزارش واکنش بانک مرکزی ر برابر متخلفان دیگر به صورت ارشاد نیست بلکه برخورد شدید و قاطع است.

افزایش نرخ های سپرده تحت کنترل درآمد/ سرمایه ها به بورس بازمی گردند
نصرالله برزنی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت و گو با فرارو گفت: «یکی از عواملی که در گذشته به عنوان دلیل رکود بازار و کاهش شاخص ها عنوان می شد افزایش بی رویه نرخ سود سپرده ها بود. این نرخ های بی منطق انگیزه سرمایه گذار را برای سرمایه گذاری در بازار کاهش می داد.»

وی افزود: «در گذشته تلاش بر این بود تا بخشی از منابع از بازار سرمایه خارج شده و به سمت سیستم بانکی و سپرده برده شود.»

وی با بیان آنکه تخلف برخی از بانک ها در اعلام نرخ سود ضربه ای به بازار سرمایه بود گفت: «گزارش هایی داشتیم مبنی بر این که نرخ سود سپرده ها تا 30 درصد هم رسید. همین امر آتش رقابت دیرینه دو بازار سرمایه و پول را بیشتر می کرد.»

برزنی ادامه داد: «سپرده های کوتاه مدت و پس اندازهای روزشمار هم در مواردی با نرخ های بالای 25 درصد معامله می شدند.»

وی با اشاره به مصوبه جدید بانکداران ادامه داد: «حال سقفی برای این نرخ ها تعیین شده که قطعا می تواند تاثیر مثبتی بر روی بازار داشته باشد.»

وی توضیح داد: «همان طور که در روز دوشنبه با اعلام این خبر بازار بورس مثبت شذ و تقاضا برای سرمایه گذاری در این بازار بیشتر.»

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا افزایش نرخ سود سپره می تواند سرمایه را به سمت بازار ببرد، گفت: «بحث افزایش دو درصدی نرخ سود سپرده برای بورس مطرح نیست بلکه بحث این است که سود سپرده از30 درصد به 22 درصد رسیده است. تعیین سقفی معین برای این سود تاثیر کاهنده بر روی حرکت نقدینگی از بازار سرمایه به بازار پول خواهد گذاشت.»

وی افزود: «این نرخ 22 درصددر گذشته هم وجود داشته است. فکر می کنم با این اقدام جلوی افزایش رقابت غیر منطقی و جنگ نرخ ها گرفته شده و الان حرکت پول و نقدینگی به طرف بازار سرمایه است تا بازار پول.»

برزنی در پاسخ به این سوال که این تصمیم چه تاثیری بر وضعیت بانک های حاضر در بازار سهام دارد گفت: «بانک ها وقتی با نرخ های بالا سپرده گیری کنند قیمت تمام شده پولشان افزایش پیدا می کند و بر روی درآمدشان اثر عکس می گذارد. حال با از بین رفتن رقابت، بانک ها با خیال راحت می توانند سپرده گیری کنند.  زمانی که سوده سپرده ها به 30 درصد  رسید مشخص نبود که بانک ها باید با چه نرخی به متقاضیان تسهیلات دهد. پس این اتفاق قطعا بر روی سودآوری بانک ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
با این حربه ها نمیتوانید مجددا ما را فریب دهید زیرا مار گزیده از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
نرخ سود بانكي صفر هم شود مردم پولشان را دربورس سرمايه گذاري نميكنند. خيالتان راحت. ميتوان زمين يا ساختمان يا مغازه خريد و چند سال بعد 2 برابر آن را فروخت.
ناشناس
Australia
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۳
درود !
سپاس گزاران ، گول خوردند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۳
با کنترل دستوری سود نمی توان سرمایه های سپرده گزاران را به بازار سرمایه باز گرداند.باید بررسی گردد بانکی که 30 در صد در شرایط رکود فعلی به سپرده گزاران سود میدهد در چه زمینه ای سپرده های مردم را سرمایه گزاری میکند که سودی بمراتب بالا تر از نرخ سود عاید آن میشود.حتما این بانک ها در تولید سرمایه گزاری نمی کنند.اگر بانک مرکزی بتواند جلوی این سرمایه گزاری بانک ها را در زمینه غیر تولیدی و اکثرا دلالی بگیرد قطعا دیگر این بانک ها نمی توانند سود بالا به سپرده گزاران بدهند و سپرده ها جذب بازار سرمایه میشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۳
حالا كه سود بانكي آمد پايين لطفا مشخص كنيد چه زماني قرار است سود وام ها كاهش پيدا كند.
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Turkiye
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۳
در همان خیال باش تا زمانی که ارزش پول ایران افزایش نیابد و نرخ ارزهای خارجی بویژ دلار کاهش نیابد بازار سرمایه یعنی بورس رونق نخواهد یافت اگر بانک مرکزی و دولت می خواهند بورس رونق بگیرد باید ارزش دلار کاهش یابد تنها راه نجات بورس افزایش ارزش ریال ایران با بگفته بعضی ها افزایش ارزش پول ملی می باشد
bato-adv
bato-adv