bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۹۶۷۲

پایین‌ترین شکاف نرخ رسمی و آزاد دلار ثبت شد

با افزایش نرخ رسمی دلار در هفته گذشته و کاهش قیمت این اسکناس سبز در بازار آزاد، شکاف نرخ رسمی و غیررسمی این واحد پولی به 316 تومان رسید که براین اساس پایین ترین شکاف این نرخ به ثبت رسید.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۴
با افزایش نرخ رسمی دلار در هفته گذشته و کاهش قیمت این اسکناس سبز در بازار آزاد، شکاف نرخ رسمی و غیررسمی این واحد پولی به 316 تومان رسید که براین اساس پایین ترین شکاف این نرخ به ثبت رسید.

به گزارش ایرنا، قیمت ها در سومین هفته تیرماه در بازار ارز راه نزول را در پیش گرفتند و رکوردهای کاهشی جدیدی را ثبت کردند به نحوی که از پنج روز کاری هفته گذشته، قیمت دلار در 4 روز به صورت متوالی کاهش یافت. شاخص بازار ارز پس از آنکه شنبه روی قیمت 3320 تومان همانند روز پنجشنبه 11 تیر باقی ماند، از روز یکشنبه روند کاهشی خود را آغاز کرد.
 
در دومین روز هفته، دلار با 10 تومان کاهش نسبت به روز شنبه به قیمت 3310 تومان رسید. روز دوشنبه دلار کاهش بیشتری را نسبت به روز یکشنبه تجربه کرد و با 25 تومان کاهش از کانال 3300 تومان خارج شد و به قیمت 3285 تومان رسید البته ناگفته نماند که کاهش 25 تومانی دلار بیشترین نوسان کاهشی این ارز از تاریخ 15 فروردین بود.
 
در چهارمین روز هفته، دلار به مسیر کاهشی خود ادامه داد و با 15 تومان افت به قیمت 3270 تومان رسید، آخرین باری که قیمت دلار روی این نقطه قیمتی قرار گرفته بود، به تاریخ 15 فروردین ماه بازمی گشت که این ارز پس از بیانیه لوزان به این محدوده قیمتی رسیده بود.
 
اکثر فعالان بازار ارز افزایش خوش بینی معامله گران نسبت به نتایج مذاکرات هسته ای در جریان را عامل اصلی افت قیمت ها عنوان کرده اند.
 
اما روند کاهشی نرخ ارز پس از تعطیلی روز چهارشنبه در آخرین روز هفته گذشته نیز ادامه یافت به نحوی که فعالان پاساژ افشار و سبزه میدان روز پنجشنبه شاخص بازار ارز را با 10 تومان کاهش نسبت به سه شنبه به قیمت3260 تومان رساندند تا کمترین نرخ فروش این ارز در سال 94 به ثبت برسد.
 
در حالی که کاهش روز سه شنبه، بیشتر ناشی از افزایش خوش بینی ها به نتایج مذاکرات و بالا رفتن حجم عرضه بود، کاهش روز پنجشنبه بیشتر به کاهش حجم معاملات نسبت داده شد. به گفته فعالان روز پنجشنبه، فضای بازار کاملا انتظاری بود و تحت تاثیر آن معاملات چندانی در بازار صورت نمی گرفت.
 
تحولات بازار رسمی دلار
در همین حال بازار رسمی دلار نیز در هفته گذشته از تحولات خالی نبود و در حالی که نرخ رسمی دلار در روز شنبه هفته گذشته 29399 ریال قیمت خورده بود این واحد پولی در روز یکشنبه تغییر قیمتی نداشت و با همان نرخ 29399 ریال توسط بانک مرکزی عرضه شد.
 
اما این اسکناس سبز در روز دوشنبه 29,440 ریال و روز سه شنبه با یک ریال کاهش 29,439 ریال قیمت خورد.
 
در نهایت بانک مرکزی نرخ دلار آمریکا را روز پنجشنبه هفته گذشته پس از تعطیلی روز چهارشنبه با یک ریال افت 29,438 ریال تعیین کرد.
 
هرچند نرخ دلار در هفته گذشته در بازار رسمی و غیررسمی با نوسان همراه بود اما در نهایت قیمت آن به دلیل افت قیمت دلار در بازار غیررسمی و رشد آن در بازار رسمی به کمترین میزان رسیده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
از اقای سیف و بانک مرکزی تقاضا داریم همانند گذشته اجازه ندهند نرخ ارز پایین بیاید این به ضرر اقشار زحمتکشی صادر کنندگان پسته و خشکبار ست حالا مردم خودمان بهایش را می دهند و کیلویی 60 هزار تومان برای گردو پسته و... می پردازند چه ایرادی دارد باید یاد بگیرند.

یا به ضرر دیگر صادر کنندگان است که افزایش قیمت دلار موجب شده بجای عرضه کالایشان به داخل ان را صادر کنند و پول های درست و حسابی کسب کنند حالا مردم باید ان کالا ار به علت صادر شدن چند برابر بخرند چه ایرادی دارد باید یاد بگیرند.

عده ای می گویند در این 4 ساله که دلار گران بوده هیچ پیشرفتی در حوزه تولید نبوده و حتی برعکس شده و بسیاری از تولید کنندگان مجبور به تهیه ماشین الات و مواد اولیه گران شده اند و مردم هم ضرر کرده اند امار ها هم کاملا گویاست درست ولی فراموش نکنیم که هنوز زود است 4 سال زمانی نیست اگر 50 سال قیمت دلار را باید نگه دارید صادارات مان درست می شود و مردم هم استفاده میکنند نمی دانم چرا ما ایرانی ها انقدر عجول هستیم باید صبر داشت.

در ضمن قشر زحمت کشی هم هستند که کلی دلار ذخیره کرده اند روی انها را هم زمین نیندازید.

تشکر پیشاپیش از گران کردن و بالا نگه داتشن نرخ ارز.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
تا زمامی که دولت و سیف برنامه و هدف اصلیشان جلوگیری از بالا رفتن ارزش ریال است و جلوگیری از کاهش قیمت دلار بعد توافق رفع تحریمها هیچ سودی برای مردم ندارد...و گرانی و فشار بر مردم ادامه خواهد داشت...
بیست وسی عوض میشه
United Arab Emirates
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
ما اینقدر صادرات نفتی واقعی نداریم که برای صادر کردنشون حدود 80 میلیون نفر رو تحت فشار بذاریم. میعانات نفتی، گاز، محصولات پتروشیمی و ... صادرات غیرنفتی نیستند و ارزش ریال تاثیر چندانی روی قیمت تمام شده شان نداره (در برابر هزینه های ارزی) بعلاوه اینکه حجم صادرا تشون تا حد زیادی براساس قراردادهای سرمایه گذاری تضمین شده است.
صادرات غیرنفتی واقعی که نرخ ریال تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده آنها و تعیین قیمت ارزی شان میشه همان کالاهای سنتی هستند نظیر فرش، پسته و ... وگرنه ما که ازنظر تنوع، کیفیت و ظرفیت تولید محصولات عمده دیگری بخصوص محصولات صنعتی نداریم که بخواهیم در رقابت با محصولات با کیفیت غربی یا ارزان چینی صادر کنیم. حتی زمینه صنعتیش رو هم فعلا نداریم.
از طرف دیگه بالا بودن نرخ ارز یعنی گران بودن قیمت و هزینه ورود تکنولوژی، خدمات، مواد خام یا نیمه ساخته... و درنتیجه گران شدن هرچه بیشتر محصول تولید شده که نقض غرض است. حتی برای کالاهای سنتی مثل فرش هم که گفته میشه نخ و بعضی دیگر از مواد آن از خارج وارد میشه همینطور خواهد شد. به دنبال اون هم بالاتر رفتن نرخ نورم و به دنبال اون افزایش سود (نزول) بانکی و کلا ایجاد یه چرخه تشدید کننده که خودش پیوسته ضعف اقتصادی رو به طور متناوب تشدید می کنه.
پائین آوردن نرخ پول ملی وقتی مفیده که قبلا سرمایه گذاری و زمینه سازی های لازم انجام شده و حجم، کیفیت و ظرفیت تولید بالائی برای صادرات آماده شده باشه که درنهایت تراز مثبت ایجاد کنه. 
وقتی مثلا 90-80% مبادلات تجاری واردات باشه و تنها 20-10% صادرات (صادرات غیرنفتی واقعی) باشه - که همین هم نیست - نتیجه اش همین میشه که تابحال بوده. یعنی ناتوانی در رقابت.

نکته مهم اینکه آقایان مسئولین این مسائل رو می دونند (یا بهشون گفته میشه) ولی اینکه چرا در وضعیت اقتصادی فعلی اصرار بر بالا نگه داشتن قیمت ارز دارند فقط کافیه توجه کنیم که:
اون چند صد میلیارد دلاری که برده و خورده شد، چه بصورت پول نقد یا واردات و ... هضم و دفع که نشده اند. یا به صورت املاک و سهام و غیره در داخل و خارج کشور مخفی شده اند یا بصورت پول نقد در حساب های بانکی. (حالا آقایون هی میگند پول ها چنین و چنان شده، آقا دزده همکاری نمی کنه!!!، شما اگر بگیر بودید برای سازمان های اطلاعاتی تان پیدا کردن رد پول ها و برگردوند شون کار ساده ای هستش)

*** حالا تصور کنید اگر دلار 3هزار و چند صد تومانی بخواد بشه 1000 تومن که این آقایان (و خانم ها) درجا 2/3 ارزش پول شون رو از دست میدند. پس اجازه نمی نمیدند. بهانه لازم دارند تا قیمت ارز رو همچنان بالا نگه دارند و بهانه شون هم حمایت از تولی داخلی است که تقریبا وجود خارجی نداره. 
به عبارت ساده برای این مسئولین:
بالا رفتن ارزش پول ملی (و درنتیجه قدرت خرید مردم) = پائین آمدن ارزش دارائی های شخصی خودشان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
باید بشه 2650 چون صادرات ما به شدت به واردات ما وابسته است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
اگر کسانی که میلیاردها دلار در خارج انبار کرده اند بگذارند دلار به زیر 2500 خواهد رسید
انتشار یافته: ۵