bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۱۹۸۱
حسین راغفر در گفتگو با فرارو بررسی کرد

خطرات یک شکاف!

«نابرابری موجود در جامعه علاوه بر مشکلات اقتصادی که در اجتماع به وجود می‌آورد، می‌تواند یک معضل چند وجهی شود. به عبارتی دیگر، نابرابری اقتصادی، می‌تواند منجر به خشونت، نابسامانی اجتماعی و افزایش جرم شود. افراد با مشاهده شکاف‌ها، آستانه تحملشان پایین می‌آید و دست به اعمالی می‌زنند که آثار زیانباری برای جامعه به همراه دارد.»

تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۵
خطرات یک شکاف!
فرارو- «نابرابری موجود در جامعه علاوه بر مشکلات اقتصادی که در اجتماع به وجود می‌آورد، می‌تواند یک معضل چند وجهی شود. به عبارتی دیگر، نابرابری اقتصادی، می‌تواند منجر به خشونت، نابسامانی اجتماعی و افزایش جرم شود. افراد با مشاهده شکاف‌ها، آستانه تحملشان پایین می‌آید و دست به اعمالی می‌زنند که آثار زیانباری برای جامعه به همراه دارد.»

بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران ضریب جینی در دوسال اخیر با شیب ملایمی سیر صعودی به خودگرفته است.

به طوری که در میان شهرهای کشور بیشترین نابرابری به ترتیب در استان تهران با ضریب جینی 38%، استان گلستان با ضریب جینی 38% و استان فارس با ضریب جینی 36% وجود دارد. این در حالی است که کمترین نابرابری‌ها نیز در استان های یزد با ضریب جینی 25%، البرز، آذربایجان غربی، لرستان و ایلام نیز با ضریب 26% محقق شده است.

شکاف طبقاتی از کجا نشأت گرفته و چه پیامدهای مخربی برای جامعه به ارمغان می‌‍‎آورد؟ این پیامدها، چه تأثیری بر سبک زندگی افراد در جامعه می گذارد؟

حسین راغفر در گفت و گو با فرارو درباره علل شکل گیری شکاف طبقاتی گفت: دلایلی متعددی برای شکل گیری این معضل مطرح است که از اهم آن می توان به سه مورد اشاره داشت.

او گفت: نخست ناتوانی اقتصاد کشور در خلق شغل است. باید بپذیریم این اقتصاد در شرایط کنونی توانایی پاسخگویی به نیاز نیروی کاریی که هر ساله متقاضی شغل است را ندارد. این معضل بزرگ در به وجود آمدن شکاف طبقاتی و فقر بسیار حائز اهمیت است.

راغفر گفت: دومین عامل دستمزدهای ناکافی است و سومین عامل تورم است. اگر چه تورم در دولت یازدهم به نحوی کنترل شده است، اما در سال های 90 تا 92 با تورم لجام گسیخته‌ای مواجه بودیم که این موضوع مهم‌ترین دلیل برای رشد صعودی نابرابری‌، تولید فقر و ثروت‌ باد آورده در آن زمان شد.

این استاد دانشگاه افزود: همین نرخ بالای تورم می‌تواند بر عامل دوم یعنی میزان دستمزد و درآمد در جامعه تاثیرگذار باشد و به فقر بسیاری از خانواده‌های طبقه متوسط بیانجامد. از طرف دیگر تورم بالا منجر به تعمیق فقر در میان طبقات پایین جامعه می‌شود و قدرت خرید خانوارها را پایین می‌آورد و فقر را هم نهادینه می‌کند.

حسین راغفر در ادامه سخنان خود با توجه به تاثیرات شکاف طبقاتی در سلامت افراد جامعه  شکل گیری معضلات و آسیب های اجتماعی گفت: نابرابری موجود در جامعه علاوه بر مشکلات اقتصادی که در اجتماع به وجود می‌آورد، می‌تواند یک معضل چند وجهی شود. به عبارتی دیگر، نابرابری اقتصادی، می‌تواند منجر به خشونت، نابسامانی اجتماعی و افزایش جرم شود. افراد با مشاهده شکاف‌ها، آستانه تحملشان پایین می‌آید و دست به اعمالی می‌زنند که آثار زیانباری برای جامعه به همراه دارد.

وی افزود: خشونت‌های اجتماعی، مصرف‌گرایی به شگل گسترده و سرخوردگی اجتماعی از آثار شکاف طبقاتی است. به خصوص در میان نسل جوان که هویت خود را از الگوهای مصرفی می‌گیرند. و مادامی که انتظاراتشان در این میان برآورده نشود، احساس سرخوردگی و شکست می‌کنند و به نوعی واپس زده می‌شوند. همین عامل سلامت افراد را هدف قرار داده و موجب از هم گسیختگی اجتماع می‌شود.

این تحلیلگر اقتصادی در ادامه با تاکید بر این مساله که شکست اجتماعی، پیش زمینه ورود جوانان به محفل‌های افیونی برای ترمیم روان واپس زده خود می‌شود، گفت: حتی علاوه بر اعتیاد ما می‌توانیم شاهد نا به سامانی‌های دیگر از جمله طلاق، خودکشی و فرار مغزها و ... نیز باشیم.

حسین راغفر گفت: سیستم به طور کلان در این موضوع تاثیرگذار است و شاید نقش مهم و اصلی را دارد، گرچه نمی‌توان نقش مردم را نادیده انگاشت. زیرا مردم با الگوی مصرف‌گرایی که از طریق رسانه‌های عمومی  ترویج می‌شود، به این شکاف طبقاتی و گسترش آن دامن می‌زنند.

وی در پایان افزود: اینکه تهران به عنوان استان اول کشور با 38% درصد سرآمد این نابرابری های اقتصادی در کشور است، دلایل خاصی دارد که می توان به مهاجرت های روزافزون، وجود مراکز قدرت و توزیع ثروت در این استان اشاره کرد که به نوعی الگوهای مصرفی را تعیین کرده و عامل مهم در نابرابری و شکاف طبقاتی محسوب می‌شود.
کامران فشمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
یاد نامه فتوره چی به هاشمی می افتم.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
سن 27 سال مدرک دانشجوی دکترا هنوز بیکار ولی افرادی هستند با مدرک پایین سوار پورشه می شن که من پول خرید یه پرایدهم ندارم!!!!!!!!!!!!!!
یبیبی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
خود شکن آیینه شکستن خطاست این عین شارلاتانیسم است که بگوییم بنز سوار باعث ایجاد نابرابری اجتماعی می شود.
ali
Germany
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
من مانده ام با این تضاد رو به گسترش طبقاتی در ایران که دیگر مردم حتی نسبت به هم روی خوش هم نشان نمی دهند چه رسد که دست فتاده ای را بگیرند. همه نسبت به هم بدبین و مشکوک شدند و هرکس نداری خود را از همسایه یا فامیل متمولش می بیند و دشمنی نسبت به هم دیگر حد و اندازه ای ندارد . این ملت به قدری از انصاف و یاری از خود تهی شده که هرروز صفحات حوادث رسانه ها را که میخوانی و کشته شدن انسانهای دیگر بدست فامیل یا آشنه و غریبه آنهم با این وسعت و تیراژ باورت نمی شود که این همان ملتی است که در دوران انقلاب و جنگ از جان خودش به خاطر همسایه و دیگران می گذشت تا آسیبی به آنان نرسد. اما حالا همان ملت با تیشه ریشه خود را میزنند. به راستی خدای ناکرده اگر جنگی تحمیل شود دیگر کسی حاضر است چون همان جوانان در جنگ تحمیلی از جان خودش بگذرد و دفاع کند یا باز خواهد گفت...میدزدند می برند می خورند و فرار می کنند من چرا ندزدم یا من چرا فرار نکنم
ali
Germany
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
آب از آب تکان نخواهد خورد. 45 سال پیش در هند تحصیل می کردیم و فقر طبقاتی در هند انزمان به شکلی بود که خیلی بدتر از ایران کنونی بود اقلیتی دارا و اکثریتی فقیر و گرسنه حالا 45 سال از آن دیده های ما گذشت نه گرسنگان بر سر سر مایه داران کوبیدند و نه.... به همان شیوه التماسی از طبقه دارا به زندگی ادامه دادند و در صلح و صفا با هم کنار امدند و پول سرمایه داران هی انباشته شد و شکم گرسنگان هی کوچک و کوچکتر.....
انتشار یافته: ۵۱
بصیرت
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
اینا همش تقصیر آمریکاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
این یک گسل طبقاتی است
ناشناس
Germany
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
منه بیکار دیگه کنترل نشده ام...
حاج محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
اختلاف طبقاتی لازمه رشد و بالندگی جامعه است
باید افراد غنی در جامعه حضور داشته باشند تا افراد فقیر در صدد رقابت با آنان برآمده و به جنب و جوش بیفتند
اگر به وضعیت مردم در جامعه نگاه کنید ملاحظه خواهید فرمود که اکثر مردم از صبح تا شب با شوروشعف خاصی به اینطرف و آنطرف میدوند تا بتوانند در برابر اغنیا حرفی برای گفتن داشته باشند
برخی از مردم نیز تا آنجا پیش میروند که "کلیه" خود را میفروشند تا خرج جهیزیه دخترشان را تامین کنند و درس تاریخی به اغنیا بدهند
بنابراین شکاف و اختلاف طبقاتی را به فال نیک میگیریم و قدردان این وضعیت هستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
چقدر آی کیو هستید که به این کامنت منفی دادید
این بابا داره طنز میگه
خدایا با کیا شدیم 80 میلیون؟؟
ضد دین
United Arab Emirates
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
تو یک ضد دین هستی که با پوشش دینی و چه میدونم اصولگرایی و ... درصدد تخریب متدینین هستی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
البته کسانی که با توانائی اغنیا شده اند نه با رانت و وابستگی به شبکه قدرت و یا پول بیت المال.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
درود احسنت برشما مرد بزرگوار که چقدر شیوا وصریح حق مطلب رابیان کردید باتمام وجود ازشما سپاسگزارم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
منفی دهنده ها کامنت را جدی گرفته و متوجه طنز تلخ و پیام اصلی حاج محمدرضا نشده اند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
اين موضوع شوخي بردار نيست. به زودي همه متوجه ميشويد.
علی بصیرت پور
Finland
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
شکاف طبقاتی خیلی وقته تبدیل به گسل شده و به زودی زلزله آن را خواهیم دید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
البته بیشتر شبیه یک درّه است تا شکاف!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
"مردم با الگوی مصرف‌گرایی که از طریق رسانه‌های عمومی ترویج می‌شود، به این شکاف طبقاتی و گسترش آن دامن می‌زنند."
من دیگه حرفی ندارم
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
حالا بفرمایید چه باید کرد به خدا خودمون می دونیم چه خبره. راه حل لطفا ارائه بدید. باور کنید پیر شدیم هنوز دنبال کار هستیم و هیچ دادرسی نیست.
بیکار
United Arab Emirates
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
سن 26
لیسانس برق
بیکار
ناشناس
United States of America
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
تحقیق شما کاملا درسته این رو به این خاطر می گم که خودم همیشه به این فکر می کنم اگر روزی به خط پایان رسیدم و خواستم از بیکاری و فقر خودکشی کنم حتما حتما انتقام خودم رو از چندتا بالاشهری می گیرم و بیهوده خودم را نخواهم کشت...وای به روزی که همه به همین نتیجه برسند آن روز است که پورشه سوارها و اونهایی که در ایسنتاگرام پیج بچه پولدارها می سازند باید بروند دنبال سوراخ موش.
ناشناس
Germany
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مرگ بر سرمایه داری مرگ بر بالاشهری ها من که از هرچی پولدار است متنفرم اینها پولدار هستند اما پول مردم را دارند! این شکلی می شوند پول+دار
یعنی در واقع پول+خون مردم را خوردن+دزدی و چپاول +رانت و رشوه=پولدار
شرم بر بچه مایه های بی درد حروم خور.
ناشناس
Germany
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
کل این بچه مایه دارهای بالاشهری را باید به درک واصل کرد انتقام خودمان را خواهیم گرفت.
ناشناس
Latvia
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مردم فقیر بدانید و آگاه باشید سهم شما از ثروت در جیب بچه پولدارهای تهران و بالاشهر نشینان است اگر تورم هست اگر رانت و رشوه و فساد و پولشویی هست اگر بیکاری هست همه اش بر می گردد به سرمایه داران این بالاشهر لانه فساد است.نابود باد سرمایه داری.
ناشناس
Canada
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
همین دیروز بود یک بچه پولدار مزاحم نوامیس گفته بود از بی دردی و بیکاری مزاحم نوامیس می شوم برای تفریح!اینان نه تنها مال مردم را می خورند و ثروتمند می شوند بلکه به ناموس مردم هم دست درازی می کنند ما مردم فقیر یکبار باید برای همیشه تومار این مفسدان را بهم بپیچیم و این لانه فساد بالاشهر را به آتش بکشیم انقلاب نکردیم که پورشه سواری مد شود! انقلاب کردیم که سرمایه داری از بین برود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
تمامی امکانات و وام ها در بخش دولتی که فروش نفت را به عهده دارد و منابع کشور را در دست دارد جمع شده و خدمات مالی به ما بخش مردمی خارج از دولت راه ندارد ، و این عزیزان با همان درامد حاصل وارد بخش خصوصی واردات برنج و کالاهای اساسی و ... هم میشوند و اقتصاد تولیدی را نیز ورشکست میکنند و رقیبی برای انها نیست ،یک یارانه بود که دادند و همه چیز چند برابر شد و حالا همانرا برداشته اند و اجناس و تورم چند برابر شده ،دولت هم فشار بدون پشتوانه علمی و شرعی را برای گرفتن مالیات از بازار رکود زده اورده ، ما جوانان تحصیلکرده و بیکار مانده ایم در به در به دنبال شغل و استخدام ، در یک کلام اوضاع بد خراب شده ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
سئوالی که دارم اینست چه شد که به اینجا رسیدیم ؟ حامی مردم کیست ؟
يغما
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
اين شكاف متأسفانه بسیار عمیق ، فرصتهای شغلی ناچیز و مسکن دست نیافتنی و .... این عوامل همگی باعث میشه افراد ؛ مخصوصا جوون هـا آرمانهاشون رو دست نیافتنی و خودشون را پشت دیوار آروزها و نیازها درمانده ببینن و این اونقدر برای افراد احساس نامطلوبی را پدید میاره که دست به خودكشى ميزنن !

باید کاری کنیم که هر کسی در حد منطقی احساس کامیابی کنه ؛ نه ناکامی، ميگن سن ازدواج بالا رفته است ؛ وقتي که فرد نتونه مسکن، اشتغال و درآمدی مناسب با هزینه‌های خودش داشته باشه، چطور می‌تونه ازدواج کنه ! در صورتی که با ازدواج مسئولیتش بیشتر ميشه

خانواده‌ها باید سنجیده و منطقی به وجود بیان تا تو اونا فرزندهايى با خرد، سازگار و سازنده به دنیا بیارند ، در حال حاضر فرزندی که به دنیا مياد به دو میزبان شایسته و یک میز آراسته نیاز داره ؛ در حال حاضر نه میزبانها شایسته هستن و نه میزها آراسته‌ !

هر کدام از دستگاه‌ها به نوبه خود مسئول هستن و باید دست به دست هم بدن ؛ وزارت ارشاد باید امکان تفریح منطقی را فراهم کنه ، وزارت اقتصاد باید دنبال برنامه‌ریزی‌هایی باشه که هیچ کس زیر خط فقر و بقا نره ، مالیات از ثروتهای کلان گرفته بشه ، جامعه باید به شکل هندسی لوزی دربياد ؛ جامعه سالم، جامعيه که 90 درصد اون طبقه متوسط، 5 درصد دارا و 5 درصد ندار باشه ..

در حال حاضر جامعه ما به سمت شکل هندسی مثلث پیش میره که نوک بالای قله تو رفاه آنچنانی هستن و قاعده گسترد‌ه‌‌ای دارای حداقل امکانات هستن ؛ هر روزه، صدها کودک دیده میشه که در سطلهای زباله و بازیافت جمع یا سر چهار‌راه‌ها گدایی می‌کنن ؛ اما در عوض افرادى وجود دارن که اتومبیل میلیاردی سوار هستن، این یعنی جامعه کارکرد درست نداره

جامعه ما بيماره ؛ بيماره وجدان خوابيده و گاها نداشته ؛ بيمار جيب خودم مال خودم ! اميدوارم نگاه هـاى مسئولين درست بشه اميدوارم ﻧﮕﺎﻩ ها همیشه به‌ این صورت باشه که به دنبال علت‌ زدایی باشیم نه نشانه‌ زدایی؛ مثلا اگه تمام پلهای عابر پیاده رو خراب کنیم و کل طنابها را از بین ببریم، این کار ميشه نشانه‌زدایی و باعث نميشه تا خودکشی انجام نشه ؛ باید علت‌زدایی کرد؛ بايد بیمه همگانی واقعی بیکاری و بیمه درمانی، گسترده و واقعى بشه که هرکس به روانشناس و روانپزشک دسترسی داشته باشه ، شانس اشتغال، مسکن، تفریح، تحصیل و آموزش براى همه در حد معقول و منطقي فراهم بشه

ولي متاسفانه وضعيت فقط بدتر و بدتر ميشه و بايد انتظار اين خطر رو كشيد ..!
ناشناس
Germany
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
اینطوری که پیش میریم احتمالا تا چند سال دیگه ایران از نظر اختلاف طبقاتی شبیه کشوری مثل هندوستان بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
البته این افراد چون با نژاد ایرانی مخالفن برای همین زمینه های نابودیشون برنامه ریزی کردن
PEYMAN
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مگه میشه؟
مگه داریم؟؟؟؟
پس نقش یارانه ها چی؟؟؟؟؟
هیئت وزیران شب پرداخت یارانه ازاسترس خوابش میبرد؟؟؟؟؟
بیچاره ها حقوقهای میلیاردی میگیرن و تو فقر غوطه میخورن!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
بیکاری ? کیه بفکر باشه ....
ناشناس
Canada
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
از وقتي كه ا-ن اومد دزدي تو اين مملكت يه فرهنگ شد قبلا هم دزدي بود ولي هيچ كس نتونست بي قانوني، سبك گرفتن قانون رو مثل احمدي ثابت كنه... الان هر كسي كه بتونه دزدي ميكنه هر كسي هم كه نتونه مثل من مياد اينجا كامنت ميذاره!
ناشناس
Saudi Arabia
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
جامعه این نا برابری ها را تحمل نمی کند
مسئولین باید هشیار باشند و این وضعیت را اصلاح کنند
ناشناس
Saudi Arabia
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
جرخوردگی طبقاتی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
انشالله انتقام خود را بزودی از سرمایه داران خواهیم گرفت.
ناشناس
United States of America
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مرگ بر سرمایه داران شمالشهرنشین
شهید زنده
Finland
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مرگ بر آمریکای جنایتکار مسبب این بدبختی ها
مهدی بصیرتیان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
چرا کامنت بنده را منتشر نکردید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
ایران به رحمت خدا رفته
بنشینید حساب نید اگر ژاپن همین مشکلات ایران را داشت از جمله سیستم الان تبدیل به سنگی خشک و بی حاصل شده بود
ناشناس
France
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
آخرش این "ضریب جینی" یک کاری دست ما و دنیا میده، ببین کی گفتم، این خط این نشون
ناشناس
France
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مورد داریم یک نفر، در یک شهر مذهبی، کل مستمریش در ماه 2.5 میلیونه، بعد انتظار دارین این شخص سرخورده نشه؟ انسان گیاه نیست که، بله دو تا گلدونو کنار هم بزار به یکی کود بده رشد میکنه، نمیگه چرا برا گلدونه بغلی کود که دادی هیچی، کنسرتم براش گذوشتی
ناشناس
Finland
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
شکاف طبقانی در همه اقشار وجود داره و روز به روز بیشتر میشه

بین فوتبالیستها و سایر ورزشکاران
بین پزشکان و سایر تحصیل کردگان
بین مدیران سیاسی و سایر مدیران
بین کارمندان و مدیران بانکها و شرکت نفت و سایر نهادها
بین کسانی که کارخانجات رو به اسم خصوصی سازی بالا کشیدند و سایر کارفرمایان
ناشناس
Finland
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم
ناشناس
United States of America
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مرگ بر پولدار
بینا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
اقا محمد مسئول همه این بدبختیا که میفرمائید آنریکاست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
شکاف طبقاتی همیشه در ایران بوده در زمان شوک ارزی معروف احمدی نژاد به اوج رسید و متاسفانه اقای روحانی علیرغم در اختیار داشتن فرصتی طلایی با اصرار بر کاهش تصنعی نرخ ریال این شکاف را حفظ و بلکه تقویت کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
اتفاقا جامعه ایرانی همواره نابرابری رو با اغوش باز قبول میکنه و هیچ واکنشی در برابر اون نشون نمیده واکنش غیور مردان ایران زمین به اینهمه دزدی و اختلاف طبقاتی کلاه گذاشتن بر سر یکدیگر و بیان این جمله زیباست که"همه میخورن همه میدزدن چرا من نخورم"و بدین ترتیب یک جامعه و یک کشور بدون حمله خارجی از درون نفله و زاغارت میشود فاتحه
ایرانی
United States of America
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
دولت از این نظر مسئول فقر مردمه که رسانه ها و اخبار و اطلاعات رو محدود کرده و مردم دو در نادانی نگه میداره. نادانی و فکر نکردن هم فقر با خودش میاره ...
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
آقای دکتر باپوزش جمله خودرااصلاح کنید:" نابرابری درجامعه موجب معضل چندین وجهی شده است " مثل : فقر،فحشا،خشونت ، دزدی ، ارتشاء ، فساداداری واجتماعی ، یاس وناامیدی ، افسردگی ، فرارمغزها وسرمایه های انسانی و....."آنهم درمملکتی که داعیه همه چیز رو دارد امادرعمل هیچ ؟؟؟!!!!!