bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۴۸۷۶
3ماه از المپیک گذشته و پاداش مدال‌آوران هنوز پرداخت نشده است

وعده‌هایی که رویا شد

در بحبوحه المپیک، وسط بزرگترین رویداد جهان، وقتی قهرمانان پرچم ایران را بالای سر می‌بردند و دور افتخار می‌زدند، برخی مسئولان، شرکت‌ها و سازمان‌ها قول پاداش می‌دادند؛ از خودرو تا پول. با گذشت حدود ٣ ماه از المپیک اما خبری از پاداش‌ها نیست و ورزشکاران مجبور شده‌اند زبان به گلایه باز کنند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۵
در بحبوحه المپیک، وسط بزرگترین رویداد جهان، وقتی قهرمانان پرچم ایران را بالای سر می‌بردند و دور افتخار می‌زدند، برخی مسئولان، شرکت‌ها و سازمان‌ها قول پاداش می‌دادند؛ از خودرو تا پول. با گذشت حدود ٣ ماه از المپیک اما خبری از پاداش‌ها نیست و ورزشکاران مجبور شده‌اند زبان به گلایه باز کنند.

احساساتی شده بودند یا واقعا می‌خواستند به ورزش کمک کنند؟ این سوالی است که مسئولان باید به آن پاسخ بدهند. شاید آنها فراموش کرده‌اند که وقتی قولی داده می‌شود، انتظار به وجود می‌آید و وفا نکردن به عهد باعث بی‌انگیزگی می‌شود.

استخدام  می‌شوید
یکی از وعده‌هایی و البته ماندگارترین وعده‌ای که به مدال‌آوران المپیکی داده شد، استخدام بود که البته موضوع آن به‌طور مشترک از طرف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مطرح شد اما علاوه بر این دو نهاد ورزشی، هیأت دولت هم مصوبه‌ای را در رابطه با استخدام قهرمانان و ازجمله مدال آوران المپیک ریو در دستور کار قرار داد. مسئولان مربوطه در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش حتی انتخاب نهاد موردنظر برای استخدام را هم برعهده خود ورزشکار گذاشت ولی تا به امروز اقدامی در این زمینه انجام نشده یا حداقل این‌که اطلاع‌رسانی در مورد آن انجام نشده اما آنچه مسلم است در مورد دیگر وعده‌ها برای کسب مدال در المپیک ریو هم هنوز اقدام اجرایی صورت نگرفته است.

تخفیف برای خرید مسکن
پیش از المپیک ریو اعلام شد که از سوی وزارت راه و شهرسازی و به‌عنوان هدیه، به مدال‌آوران این دوره بازی‌ها ۱۲۰ میلیون، نقره ۹۰‌میلیون و برنز ۷۰‌میلیون تومان برای خرید زمین یا ملک در شهرهای جدید تخفیف داده می‌شود اما در عمل همه این وعده‌ها فراموش شد.

سکه‌های فراوان برای قهرمانان
یکی از اولین پاداش‌های مصوب برای مدال‌آوران المپیک ریو براساس آیین‌نامه تجلیل از قهرمانان که در نشست شورای معاونان به تصویب رسید، پرداخت ۳۰۰ سکه برای طلایی‌ها، ۲۰۰ سکه برای ورزشکارانی که مدال نقره می‌گیرند و ۱۲۰ سکه هم سهم برنزی‌ها بود. درحالی‌که معمولا پرداخت این پاداش از سوی وزارت ورزش طی مراسمی با حضور رئیس‌جمهوری برگزار می‌شود اما وزارت ورزش هنوز هیچ برنامه‌ای را در این زمینه برگزار نکرده و فقط مناف‌هاشمی، معاون توسعه امور مالی این وزارتخانه گفت این مراسم تا پایان امسال برگزار خواهد شد. ناگفته نماند که با مناف‌هاشمی تماس گرفتیم، ولی او به خبرنگار «شهروند» اعلام کرد به‌زودی یک کنفرانس مطبوعاتی را دراین‌باره برگزار کرده و جزییات پرداخت پاداش ورزشکاران را اعلام خواهد کرد.

رفاه کارتی که پرداخت نشد
پرداخت ۵۰‌میلیون تومان پاداش در قالب رفاه کارت و برای تأمین مایحتاج روزانه طلایی‌های المپیک ریو یکی از پاداش‌هایی بودکه طی تفاهمنامه کمیته‌ملی المپیک با فروشگاه رفاه مصوب شد. البته براساس این تفاهمنامه، قرار شد بانوانی هم که در ریو مدال نقره یا برنز می‌گیرند از این پاداش قهرمانان مرد بهره‌مند شوند و معادل ۵۰‌میلیون تومان رفاه کارت دریافت کنند. ضمن این‌که استخدام یکی از بستگان درجه یک مدال آوران ریو در این فروشگاه هم از دیگر مصوبات تفاهمنامه امضا شده بود. با گذشت حدود ٣ ماه از اتمام بازی‌های المپیک، رفاه مدال‌آوران این بازی‌ها هم هنوز تأمین نشده است.

کفش طلا برای طلایی‌ها
یکی از اقدامات انجام شده در رابطه با المپیک ریو و تقویت انگیزه ورزشکاران برای این دوره از بازی‌ها فقط مختص طلایی‌ها بود؛ در این زمینه و طی تفاهمنامه‌ای که میان کمیته ملی المپیک با یکی از کارخانجات صنایع کفش ایران، امضا شد، اهدای یک جفت کفش طلا به مدال آوران طلا المپیک ریو به فهرست پاداش آنها اضافه شد. براساس تفاهمنامه منعقد شده این کفش طلا به وزن بیش از یک کیلوگرم و به ارزش ۸۰ تا ۱۰۰‌میلیون تومان و در حد سایز ۴۳ تهیه خواهد شد که البته هنوز خبری از آن نشده است.

قهرمانان چه می‌گویند؟
زهرا نعمتی سیزدهمین ورزشکار تاریخ و نخستین بانوی ایرانی که موفق شده بود سهمیه المپیک و پارالمپیک را بگیرد درباره اهدای پاداش به مدال‌آوران المپیک می‌گوید: «تا این لحظه هنوز پاداشی به مدال‌آوران المپیکی و پارالمپیکی پرداخت نشده و فقط شهرداری کرمان یک هدیه به من داده است. به ما گفته‌اند یک مراسم برگزار و پاداش‌تان را پرداخت می‌کنیم ولی درباره زمان برگزاری این مراسم هنوز چیزی به ما نگفته‌اند.» سعید عبدولی هم که مدال برنز المپیک را کسب کرده بود درباره پرداخت پاداش‌ قهرمانان اینطور صحبت می‌کند: «ما از سلطانی‌فر می‌خواهیم هرچه زودتر پاداش المپیکی‌ها را پرداخت کند و اگر امکان دارد این پاداش رازیاد کند.»

نگاه پایانی
در شرایطی که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در نخستین روزی کاری مسعود سلطانی‌فر ترجیح دادند دراین‌باره سکوت کنند و قولی ندهند، ورزشکاران همچنان درباره پاداش‌هایشان بلاتکلیف هستند. آنچه مسلم است پرداخت پاداش به قهرمانانی که سال‌ها زحمت کشیدند تا در المپیک و پارالمپیک برای دقایقی دل مردم ایران را شاد کنند، کمترین حق آنهاست. قطعا مسئولان ورزش هم وظیفه دارند که این پاداش‌ها را به موقع به ورزشکاران پرداخت کنند تا تلاش‌های شبانه‌روزی‌ ورزشکاران جبران شود و انگیزه مضاعفی برای قهرمانان کشورمان باشد.
bato-adv
bato-adv