bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۲۷۱۵

جادوگر فوتبال: نمی‌توانند مرا پیدا کنند!

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
در پشت پرده فوتبال ایران تا دلتان بخواهد جریان‌های جنجالی وجود دارد که با روح ورزش بیگانه است. اتفاق‌هایی عجیب که شاید در کمتر کشورهای پیشرفته دنیا تا این میزان شاهدش باشید. یکی از مسائلی که در سال‌های اخیر هرچند وقت یکبار به آن به صورت گذرا پرداخته شده اما هیچ‌وقت هیچ مقام مسئولی در اندیشه مبارزه با آن برنیامده، بحث جادوگری است. مربیان مختلف چه در لیگ برتر و چه در لیگ دسته اول بارها دست به افشاگری زده‌اند که نتایج بازی‌ها خارج از مستطیل سبز رقم می‌خورد و این فوتبال پر از تبانی و فساد شده است.
 
به گزارش شهروند، حالا اما بعد از سال‌ها انگار قرار است با این پدیده شوم در فوتبال مقابله شود؛ کمیته اخلاق حدود دوماه است به‌طور جدی پیگیر مسائل مربوط به جادوگری است تا شاید موفق شود بساط جادو و جمبل و مباحث اینچنینی در فوتبال را برچیند.

نمونه‌هایی از جادوگری در فوتبال
بعد از قهرمانی یک تیم تهرانی در لیگ برتر برای نخستین‌بار بحث جادوگری در فوتبال ایران مطرح شد. ماجرا از این قرار بود که چند نفر از بازیکنان آن تیم ادعا می‌کردند اتفاقات خاصی در محل تمرین تیم‌شان رخ می‌داده و سرمربی از آنها درخواست‌های عجیبی داشته است. حتی پای برخی پرنده‌ها هم به تمرینات این تیم باز شده بود و تقریبا اکثر بازیکنان متوجه شدند که مربی‌شان اعتقادات خاصی دارد.
 
از این نمونه‌ها در فوتبال ایران زیاد است که فقط برخی از آنها رسانه‌ای و به اصطلاح جادوگری نامیده می‌شود. نمونه‌های دیگری وجود دارد مبنی بر این‌که برخی افراد که خود را جادوگر می‌نامند، به مسئولان برخی تیم‌ها گفته‌اند فردی باید با لباس خاصی پشت دروازه بنشیند و وردهای مخصوص بخواند. حتی دیده شده که یک مربی سرشناس قبل از شروع بازی اطراف نیمکت آب می‌ریزد و باز هم ورد می‌خواند. برخی جادوگران هم پیشنهاد می‌دادند که ادرار همه بازیکنان با هم مخلوط شود و روی خط دروازه ریخته شود! گاهی هم یک لباس خاص به یک مربی داده می‌شد که اگر آن را می‌پوشید تیمش حتما برنده می‌شد.
 
اولین بار یک باشگاه در حومه تهران با این پدیده توانست نتیجه بگیرد. فردی معروف با نام اختصاری «الف» اطراف این تیم پرسه می‌زد. حتی مدیرعامل وقت آن باشگاه هم چند‌سال بعد این موضوع را تأیید کرد و گفت این فرد از طریق انرژی درمانی در نتایج تیم تأثیر می‌گذارد. بازیکن تیم پرطرفدار پایتخت برای نزدیکانش تعریف کرده بود که فردی به نام «گ» شب‌ها تا صبح بالای سر او می‌نشست و برایش ورد می‌خواند. یک روز این فرد ورد را در جوراب این بازیکن می‌گذارد و از آن به بعد او گل‌های سرنوشت سازی برای تیمش به ثمر می‌رساند. در یکی از دوره‌های لیگ برتر که تیم پرطرفدار پایتخت نتایج بسیار ضعیفی گرفت و تا رده سیزدهم پایین آمد، همین آقای «گ» به این باشگاه پیشنهاد همکاری داد اما مسئولان باشگاه آن را قبول نکردند و جادوگر تهدیدشان کرد که آنها را طلسم می‌کند.
 
وقتی علی دایی سرمربی سایپا بود پیغام عجیبی با این مضمون دریافت کرد که تیمش طلسم شده و فقط یک جادوگر می‌تواند آن را باطل کند که دایی برای شکستن این طلسم به سراغ مرحوم آيت‌الله بهجت رفت. در این دیدار آيت الله بهجت به دایی توصیه کرد در جریان بازی‌های سایپا تسبیحی به دست بگیرد و به ائمه معصوم متوسل شود که اتفاقا تیم او قهرمان لیگ شد. تا دلتان بخواهد از این دست داستان‌ها در فوتبال ایران وجود دارد. البته شکی نیست که این خرافات از سوی اکثر افراد حاضر در فوتبال رد می‌شود اما نمی‌شود اصل داستان را کتمان کرد.

آغاز تحقیقات فدراسیون و کمیته اخلاق
از آذرماه‌ سال گذشته کمیته اخلاق به صورت رسمی رسیدگی به پرونده جادوگری در فوتبال ایران را آغاز کرد.‌ سال گذشته خداداد عزیزی صحبت‌های افشاگرانه‌ای درباره جادوگری در فوتبال مطرح کرد و همین باعث شد تحقیقات فدراسیون دراین‌باره جدی‌تر از همیشه کلید بخورد. مدیران ارشد فدراسیون و کمیته اخلاق جلسات محرمانه‌ای برگزار کردند و تصمیم گرفتند جلوی فعالیت شبکه‌های جادوگری در فوتبال که به صورت گسترده وارد این ورزش شده‌اند را بگیرند.

چگونگی پیگیری ماجرا
با توجه به حساسیت بالای این موضوع اعضای کمیته اخلاق تلاش کردند این موضوع رسانه‌ای نشود تا بتوانند در خفا تحقیقات خود را پیش ببرند. مسئولان فدراسیون و کمیته اخلاق مصاحبه‌های اهالی فوتبال درباره این موضوع را جمع آوری و برخی از آنها را به‌عنوان مطلع به فدراسیون دعوت کردند. بعد از تحقیقات، مسئولان به اسم‌هایی از جادوگران شاغل در فوتبال رسیدند و توانستند مربیان و حتی بازیکنانی که با آنها همکاری می‌کردند را شناسایی کنند.
 
در نتیجه تحقیقات ماه‌های گذشته کمیته اخلاق،‌ چند جریان فعال و خاص مرتبط با سحر و جادو هم شناسایی شده‌اند و قرار است در آینده‌ای نزدیک مراجع قضائی درباره چگونگی برخورد با این حلقه جادوگران تصمیم گیری کنند.

برخورد می‌شود؟
هربار که بحث جادوگری در فوتبال داغ می‌شود، مسئولان فوتبال کشور دم از مبارزه با این پدیده می‌زنند اما بعد از مدت کوتاهی همه‌چیز به دست فراموشی سپرده می‌شود. به نظر می‌رسد این‌بار اما عزم فدراسیون و کمیته اخلاق برای پیگیری این ماجراها جزم شده است. اقدامات مهمی که در این‌خصوص انجام شده گواه خوبی برای این ادعا است. به‌طور یقین اگر مسئولان کمیته اخلاق سرکرده‌های جادوگری در فوتبال را افشا کرده و با آنها برخورد لازم انجام شود، اتفاقی مثبت در فوتبال ایران رخ خواهد داد.
bato-adv
bato-adv