bato-adv
کد خبر: ۳۶۸۱۸۳
واکنش‌ها به گزارش جنجالی ادامه دارد

زلزله ثامن‌الحجج؛ بانک مرکزی متهم شد

متهم ردیف اول پرونده در این جلسه دادگاه سعی کرد بانک مرکزی را در این پرونده مقصر معرفی کند. او تاکید کرد که موسسه در زمان مدیریت او زیر نظر بانک مرکزی عمل کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۳۰ تير ۱۳۹۷
فرارو- امروز دهمین جلسه دادگاه پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج در حالی برگزار شد که این پرونده درگیر حاشیه‌های جنجالی شده است. در روز‌های اخیر انتشار یک گزارش درباره پشت پرده ثامن الحجج با واکنش‌های تندی همراه بوده است.
زلزله ثامن‌الحجج؛ بانک مرکزی متهم شد
متهم ردیف اول پرونده ثامن الحجج امروز برای اولین بار با لباس زندان در دادگاه حاضر شد

به گزارش فرارو، صبح امروز (شنبه، ۳۰ تیر ماه) دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی باقری برگزار شد.

ارزش ریالی پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان عنوان شده است. تاکنون برای سه متهم کیفرخواست صادر شده که متهم اصلی این پرونده ابوالفضل میرعلی مالک و موسس موسسه اعتباری ثامن‌الحجج است.

متهم ردیف دوم این پرونده، همسر ابوالفضل میرعلی است که به جز جلسه نهم که به دلیل آنچه کسالت و بیماری عنوان شد، در سایر جلسات دادگاه حضور داشته است.

متهم ردیف سوم این پرونده نیز بر اساس آنچه مسئولان قضایی اعلام کرده‌اند از بدو تشکیل پرونده مزبور متواری بوده و کیفرخواست وی به صورت غیابی صادر شده و محاکمه نیز به صورت غیابی انجام می‌شود.

قبل از پایان نهمین جلسه دادگاه، متهم اصلی پرونده با قرار وثیقه آزاد بود، اما در پایان جلسه نهم، قاضی باقری قرار تامین کیفری وثیقه متهم ردیف اول را به چهار هزار میلیارد تومان افزایش یافت و متهم به دلیل عجز و ناتوانی از تودیع وثیقه مزبور، راهی زندان شد.
 
میرعلی امروز برای اولین بار با لباس زندان در دادگاه حاضر شد.

براساس گزارش خبرگزاری میزان در جلسه امروز دادگاه متهم ردیف اول و دوم حاضر بودند، اما متهم ردیف سوم باز هم در دادگاه حاضر نشد.

اخباری مبنی بر اینکه این متهم از کشور فرار کرده منتشر شده است.

متهم ردیف اول پرونده در این جلسه دادگاه سعی کرد بانک مرکزی را در این پرونده مقصر معرفی کند. او تاکید کرد که موسسه در زمان مدیریت او زیر نظر بانک مرکزی عمل کرده است.

او گفت: «موسسه ثامن الحجج مشکلی نداشت در سال ۹۲ و ۹۳ خوب عمل کردیم و تا سال ۹۴ نقدینگی این موسسه بالا بود و مردم هم راضی بودند.»

متهم ردیف اول تاکید کرد که کمال همکاری را بانک مرکزی داشته است، اما مسئولان در ۴ سال اخیر " از همه نظر ما را تخریب می‌کردند."

در دادگاه امروز جان کلام مدیرعامل موسس ثامن الحجج این بود که این موسسه تا پیش از آنکه غیر مجاز اعلام شود وضعیت خوبی داشته است بعد از برخورد بانک مرکزی با آن وضعیت به هم ریخته است.
زلزله ثامن‌الحجج؛ بانک مرکزی متهم شد
روزنامه شرق ادعا کرد که مهران مدیری و احسان علیخانی پول هایی کلانی از موسسه ثامن دریافت کرده اند
گزارش جنجالی
پرونده موسسه ثامن در حالی در این دادگاه در دست بررسی است که روز چهارشنبه گزارشی از پشت پرده این موسسه در روزنامه شرق منتشر گردید که زلزله‌ای ایجاد کرد.

در گزارش شرق با نام اختصاری "م. م" به یک سیاستمدار و از وزرای دولت احمدی نژاد اشاره شده بود که بنا به ادعای گزارش ۱۲۴ میلیارد تومان از موسسه تسهیلات دریافت کرده است.

ظاهرا متکی مشاور بین الملل موسسه بوده است.

در گزارش شرق به نام اختصاری دو سلبریتی تلویزیونی نیز اشاره شده بود. "م. م" و "ا. ع" دو مجری بودند که ادعا‌هایی درباره آن‌ها در گزارش وجود داشت.

در گزارش روز چهارشنبه شرق آمده بود: «م. م» مجری یک برنامه تلویزیونی، از مؤسسه ثامن الحجج یک وام دو میلیارد و نهصد میلیون تومانی دریافت کرده که فقط ۸۰۰ میلیون تومان آن را بازگردانده و علاوه بر آن، دو «هدیه» مجموعا به مبلغ ۵۸۰ میلیون تومان نیز دریافت کرده است.»

این روزنامه همچنین آورده است که "ا. ع" سه میلیارد تومان از ثامن الحجج پول دریافت کرده است.

"ح. ص" نام دیگری بود که در گزارش روزنامه شرق خودنمایی می‌کرد. ادعا‌های کلانی درباره نقش این فرد و خانواده اش در موسسه ثامن الحجج مطرح شده بود.

بنابر ادعای این گزارش، فرزند این فرد مبلغ یکصد میلیارد تومان به عنوان دستمزد ۳۰ سال آینده‌اش دریافت کرده بود، همسر این فرد بیش از یک میلیارد میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده، دختر این فرد بیش از دو میلیارد تومان به این مؤسسه بدهکار است و ثامن الحجج دو فقره ملک نیز در یزد و اصفهان از این خانواده خریداری کرده است که برای زمین ۲۱۰ متری در یزد مبلغ ۵۰ میلیارد تومان در اختیار این خانواده قرار گرفته است.


زلزله ثامن‌الحجج؛ بانک مرکزی متهم شد
منوچهر متکی وزیر خارجه دولت احمدی نژاد بانک مرکزی را متهم جنگ روانی کرده است
 
واکنش تند متکی و سلبریتی‌ها/ "ح. ص"، "ح. ص" ماند
با وجود اینکه گزارش شرق نام افراد را به صورت اختصاری بیان کرده بود، اما به سرعت از هویت چهره‌های مد نظر گزارش در شبکه‌های اجتماعی رونمایی شد و طوفانی علیه این چهر ه‌ها به راه افتاد.

پس از واکنش‌های تند در افکار عمومی به سرعت دفتر منوچهر متکی گزارش مزبور را تکذیب کرد. دفتر متکی تاکید کرد "در صورت اثبات وجود چنین ادعایی قوه قضائیه و نهاد‌های دولتی می‌توانند نسبت به مصادره آن اقدام کنند". همچنین در بخش دیگری از این جوابیه آمده است: «به اطلاع می‌رساند به منظور تنویر افکار عمومی تا حصول نتیجه نهایی و مجازات اتهام‌زنندگان و اشاعه‌دهندگان اکاذیب، تمام مراحل قانونی و قضائی را پیگیری خواهد کرد.».

اما این تنها واکنش وزیر اسبق امورخارجه نبود. متکی روز گذشته در نامه‌ای سرگشاده و تند به ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی به شدت به او تاخت.

او در ابتدای نامه خود با بیان اینکه درباره جزییات گزارش با مدیرمسئول روزنامه شرق تماس گرفته، نوشت: «اطلاع یافتم که در منتشر کردن گزارش مذکور بین سردبیر و مدیرمسئول روزنامه شرق اختلاف وجود داشته است. در نهایت آقای مدیرمسئول که شرمنده و متأثر به نظر می‌رسید به اینجانب گفت که از «بانک مرکزی» به ما گفته‌اند این گزارش را منتشر کنید.»

متکی در ادامه نامه بلند خود با طرح این سوال که "در بانک مرکزی چه خبر است؟" مدعی شد برخی مقام‌های بانک مرکزی "به جای پاسخگویی در قبال ناکارآمدی‌های فاحش خود که موجب بروز چنین وضع آشفته و تأسف‌باری برای نظام پولی و بانکی کشور شده است، در محافل تیمی خود اقدام به تشکیل اتاق جنگ روانی-تبلیغاتی کرده‌ا‌ند. "

منوچهر متکی در بخشی از نامه خود نوشت: «اینجانب در تمام چهل سال گذشته علیرغم مسئولیت‌های وکالت مجلس، سفارت و وزارت حتی یک متر مربع زمین و یا یک متر مربع ملک مسکونی از دولت‌ها و نهاد‌های مختلف کشور نگرفته‌ام.»
 
نامه متکی امروز با واکنش مدیر مسئول روزنامه شرق همراه بوده است.
 
مهدی رحمانیان امروز با اشاره به بند اول نامه متکی به سیف، گفت: «در همین پاراگراف اول سه خلاف واقع از سوی ایشان مطرح شده است. آقای متکی ادعا کرده اند برای انتشار گزارش مربوط به تخلفات مؤسسه ثامن‌الحجج بین بنده به‌عنوان مدیرمسئول روزنامه شرق و سردبیر روزنامه اختلاف وجود داشته است. در ادامه خلاف بین دیگری مطرح کرده اند مبنی‌بر اینکه مدیرمسئول شرق اظهار شرمندگی و تأثر کرده است و در نهایت هم ایشان مدعی شده‌اند، طبق درخواست بانک مرکزی گزارش یادشده در روزنامه شرق منتشر شده است. من راجع به ادامه نامه ایشان که چقدر حق یا باطل در آن وجود دارد، هیچ اظهارنظر و قضاوتی نمی‌کنم، چراکه به بنده مربوط نمی‌شود، اما اگر مابقی نامه به سیاق همین پاراگراف اول واجد موارد خلاف باشد، باید به خدا پناه برد. فردی که ادعا می‌کند ۴۰ سال است در این کشور خدمت کرده و در یک پاراگراف نامه خود سه خلاف بین را مطرح می‌کند.»

رحمانیان همچنین از گزارش روزنامه شرق دفاع کرد و آن را "حرفه ای" دانسته که "جوانب حقوقی" در آن رعایت شده است. او تاکید کرد که این گزارش حاصل "مدتی تحقیق" همکارانش در روزنامه بوده و نه از انتشار آن "شرمنده" است و نه انتشار آن "سفارش شده" از سوی بانک مرکزی است.

او گفت: «نه در گذشته و نه در زمان حال و نه در آینده ما نگارش هیچ گزارش سفارشی‌ای را نپذیرفته و نمی‌پذیریم. گزارش مربوط به پرونده تخلفات ثامن‌الحجج صرفا توسط همکاران بنده تهیه شده است که اطلاعات مندرج در آن گزارش بر اساس قرائت‌های جلسات علنی دادگاه توسط نماینده دادستان و همچنین بخشی هم بر مبنای گزارش‌های منتشرشده از جلسات دادگاه در خبرگزاری میزان است.»
 
بانک مرکزی و رییس آن تاکنون به نامه سیف واکنش نشان نداده اند.
 



هرچند در گزارش، هیچ اشاره مستقیمی به فردی نشده بود و نام مجری‌های تلویزیونی به صورت مخفف آمده بود، اما دو مجری تلویزیونی نیز نسبت به انتشار این گزارش واکنش نشان دادند. ابتدا وکیل مهران مدیری اعلام کرد از روزنامه شرق و فیلم آنلاین شکایت خواهد کرد. در همین راستا گزارش شده امروز شنبه مهران مدیری همراه با وکیلش به دادسرای فرهنگ و رسانه مراجعه کرد تا از این دو رسانه شکایت کند.

احسان علیخانی نیز روز پنجشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: «اگر منظور رسانه‌های مجازی و غیرمجازی از (ا- ع) همان احسان علیخانی است که باید بگویم؛ اشتباه گرفتید. آن دزد اموال بیت‌المال و مردم من نیستم.»

او درباره ارتباطش با موسسه ثامن نوشت: «هزینه‌های اکثر برنامه و سریال‌های پربیننده در تلویزیون به‌عهده اسپانسرهاست و من با نظارت صداوسیما و به‌عنوان تهیه‌کننده برنامه به یک مؤسسه قانونی معرفی شدم و بابت شش عنوان برنامه از این مؤسسه مبلغ مذکور را دریافت کردم.».
 
علیخانی از صداوسیما خواست این ماجرا را پیگیری کند.

اما "ح. ص"، شخصی که در گزارش روزنامه شرق به کرات به نقش او و خانواده اش در ماجرای "ثامن الحجج" اشاره شده بود، روز پنجشنبه به ارائه توضیحاتی به روزنامه شرق بسنده کرد. توضیحات این فرد با همان نام مخفف "ح. ص" منتشر شد.

با این وجود در شبکه‌های اجتماعی درباره هویت اصلی این فرد گمانه زنی‌هایی صورت گرفته است که قابل تائید نیست.

"ح. ص" تمام ادعا‌های روزنامه شرق درباره خود را رد کرد. او تاکید کرد که هیچ بدهی به موسسه ندارد و حتی حقوق پنج سال کار برای موسسه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان شده را هم پس داده است.
زلزله ثامن‌الحجج؛ بانک مرکزی متهم شدواکنش روزنامه وطن امروز به اتفاقات رخ داده درباره موسسه ثامن الحجج
اصولگرایان بانک مرکزی را متهم کردند
گزارش جنجالی روزنامه شرق در همان ابتدا در شبکه‌های اجتماعی بازتاب وسیعی یافت، بسیاری درباره جزییات این گزارش اظهار نظر و قضاوت کرده اند.

یکی از واکنش‌های مهم، توئیت حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور و از اعضای شورای نظارت بر سازمان صداوسیما بود. او نوشت: «از شورای محترم نظارت بر سازمان صدا و سیما خواهیم خواست که موضوع رابطه مالی و تبلیغاتی گذشته و حال سازمان، شبکه‌ها و برنامه‌های مختلف را با موسسات مالی و اعتباری و پروژه‌های ساخت و ساز متخلف یا غیر مجاز در دستور کار قرار دهد.».

اما واکنش‌ها امروز نیز ادامه داشت. روزنامه‌های اصولگرا سعی کردند توپ را در زمین بانک مرکزی بیاندازند، دقیقا همان کاری که منوچهر متکی انجام داد.

روزنامه کیهان در این باره نوشت: «بانک مرکزی در ماجرای فساد موسسه ثامن‌الحجج می‌تواند متهم ردیف اول محسوب شود چرا که این موسسه به استناد گزارشی که به روزنامه شرق برای انتشار داده است قرار بوده است تنها در سبزوار فعالیت کند، ولی در کل کشور شعبه زده و این فساد‌های کلان را به دنبال داشته است.»

این روزنامه با تکیه بر روایت منوچهر متکی درباره ارائه گزارش جنجالی از سوی بانک مرکزی به روزنامه شرق، افزود: "اگر قرار به افشاگری از سوی بانک مرکزی و به شکل ارائه گزارش به روزنامه باشد ضروری است بانک مرکزی ابعاد کامل فساد این موسسه را در اختیار افکار عمومی قرار دهد نه چند میلیارد پرداخت شده و یا نشده به چند سلبریتی و... که بخش بسیار کوچکی از فساد ثامن‌الحجج را شامل می‌شود."

کیهان تاکید کرد: «قوه قضائیه مسئول رسیدگی به فساد صورت گرفته در این موسسه و موسسات مشابه است و بانک مرکزی بایستی اطلاعات خود را در اختیار دستگاه قضا قرار داده و خود نیز درباره کم کاری و یا خطا‌های خود در این رابطه پاسخگو باشد.»

روزنامه وطن امروز هم در گزارشی با تیتر "موش و گربه بازی در بانک مرکزی"، با اشاره به برگزاری دادگاه مدیرعامل موسسه ثامن الحجج نوشت: «نکته‌ای که شاکیان پرونده در دادگاه مطرح کردند این بود که مدیرعامل ثامن‌الحجج تنها مقصر این پرونده نیست و مسؤولان بانک مرکزی نیز نقش پررنگی در سرگردان کردن مردم دارند. آن‌ها معتقدند با برخورد قهرآمیز و ناگهانی و ایجاد هیجان، سپرده‌گذاران بیچاره شدند و شعب ثامن‌الحجج قادر به پاسخگویی نبودند.»

این روزنامه انتشار گزارش روزنامه شرق را "مشکوک" و "حاسیه سازی" و "جنجال افرینی" خوانده است.

این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود انگشت اتهام را به سمت دبیرکل بانک مرکزی گرفته و نوشته است: «محمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی مسؤول ساماندهی و اطلاع‌رسانی پرونده ثامن‌الحجج بود و در زمان بازپرسی پرونده در دادسرای رسیدگی به ثامن‌الحجج نقش پررنگی داشت. سپرده‌گذاران می‌گویند احمدی در جمع‌آوری اسناد برای پرونده ثامن‌الحجج بیش از مدیران دیگر تلاش کرده است.»

البته این روزنامه اشاره‌ای به منبع اصلی این خبر خود نکرده، اما در گزارش خود نامه منوچهر متکی به سیف را منتشر کرده است.
bato-adv
x
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
کی بود ..کی بود .. من نبودم !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
با خوشبینی بر تعهد و تجربه رئیس کل بانک مرکزی، انتظار میرفت که سایه اشراف،نظارت و بازرسی دقیق توسط مدیریت های بالادستی بطور دائم و مستمر بر سر زیرمجموعه هایی که با مردم و سرمایه های آنها مرتبط هستند صورت می گرفت تا مردم نجیب ما، دچار بحرانهای مالی و روحی از این دست نشوند . بنابراین قطعاً یک از طرفهای تقصیر بطور قاطع رئیس بانک مرکزی می باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
توجه کنید به کلمات قصار آقای مجری ماه عسل که تخصصش گریاندن مردم است:
«هزینه‌های اکثر برنامه و سریال‌های پربیننده در تلویزیون به‌عهده اسپانسرهاست و من با نظارت صداوسیما و به‌عنوان تهیه‌کننده برنامه به یک مؤسسه قانونی معرفی شدم و بابت شش عنوان برنامه از این مؤسسه مبلغ مذکور را دریافت کردم.».
ایشان موئسسه ای که بدون مجوز از بانک مرکزی و با رانت تشکیل گردیده قانونی میداند و اینگونه سو استفاده و اختلاس را توجیه میکند.
داود
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
دولتمردان 40 ساله خدوم!!!!

بنده به نوبه خودم میگویم:

خسته نباشید!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
در سونامی موسسات اعتباری همه ارکان نظام مقصرند از 3 قوه گرفته تا نهادهای انقلابی و بانک مرکزی و وزارت تعاون و اقتصاد وصدا وسیمای میلی و نیروی انتظامی و استانداری ها و فرمانداری ها وسرمایه داران زالو صفت و رانت خوار و حرام خوار و...و کمترین تقصیر متوجه مردمی است که پولهای خرد خود را در این موسسات سپرده گذاری کردند و هنوز هم مغبون هستند و بانک مرکزی علیرغم همه شعارها و تبلیغات فقط حدود نصف اصل پول انها را پس داده است.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۸
sina
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
این حرف حسابی است که نمیشه را گزارش نصف و نیمه ارائه کرد مگر اینکه با هدف سیاسی و تخریب باشد:«اگر قرار به افشاگری از سوی بانک مرکزی و به شکل ارائه گزارش به روزنامه باشد ضروری است بانک مرکزی ابعاد کامل فساد این موسسه را در اختیار افکار عمومی قرار دهد نه چند میلیارد پرداخت شده و یا نشده به چند سلبریتی و... که بخش بسیار کوچکی از فساد ثامن‌الحجج را شامل می‌شود."
ناشناس
Germany
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
آقای شریعتمداری خودت رو به اون راه نزن. بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری تو مملکت ما توسط افرادی تاسیس شده و میشوند که نه تنها رئیس بانک مرکزی بلکه خود رئیس جمهور هم جرات نگاه چپ بهشون رو ندارن. پس نمیخواد جانماز آب بکشی و بانک مرکزی رو مقصر اعلام کنی که عملا هیچکاره س
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۰
بانک مرکزی = عامل ویرانی ایران