bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۳۴۷۸

تمجید زن استرالیایی از مهمان‌نوازی مرد ایرانی در شیراز

«مردم محلی، برای سنگک صف می‌گیرند. هنگامی که ما دوربین‌هایمان را برای ضبط مهارت نانوا بالا می‌گیریم، آن‌ها به سمت ما رو می‌کنند و لبخند می‌زنند. کودکان خندان فریاد می‌زنند: "شما اهل کجا هستید؟ " یک پیر مرد به میز ما در رستوران نزدیک شد و گفت که او برای سلامتی سفرمان در کشورش دعا کرده است. او به فارسی گفت: "خوش آمدید".»

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۲۰ آذر ۱۳۹۷
تعجب زن استرالیایی از مهمان‌نوازی مرد ایرانی در شیراز

فرارو- سفر به ایران برای اغلب غربی‌هایی که به ایران می‌آیند، معمولا یک تجربه خاطره انگیز است. چون موقعی که پای‌شان را در ایران می‌گذارند، ذهنیت‌شان درباره ایران تغییر می‌کند. یک زن استرالیایی این تغییر را تجربه کرد.

به گزارش فرارو، در رسانه‌های غربی، ایران به عنوان کشوری معرفی می‌شود که نیرو‌های تاریک‌اندیش در آن حضور دارند و به دنبال تسلیحات هسته‌ای است. بنابراین، فقط انسان‌های «احمق» به آن سفر می‌کنند و در آن جان مسافران در خطر است. علیرغم اینها، کاترین مارشال، زن استرالیایی، تصمیم گرفت دل به دریا بزند و به ایران سفر کند.
تمجید زن استرالیایی از مهمان‌نوازی مرد ایرانی در شیراز
با ورود او به ایران، ذهنیت پیشین مارشال درباره این کشور فرو ریخت. او متوجه شد که تصویر رسانه‌های غربی از ایران نادرست است و مردم ایران، از مهمان‌نوازترین و سخاوتمندترین مردمان جهان هستند.

مارشال، طی یادداشتی در وبگاه استاف خاطراتش از سفر به ایران را تشریح کرد و نوشت: «ساعت سه صبح در شیراز بود. موقعی که داشتم کیف پولم را جستجو می‌کردم برای پرداخت پول قهوه‌ای که سفارش داده بودم، مردی به من نزدیک شد. وحشت‌زده بودم و نمی‌توانستم پول زنی را بدهم که روبروی من دستش را دراز کرده بود. ترس بر صورتم غلبه کرد. مرد پشت سرم گفت: "هی، بگذار من پرداخت کنم". او یک اسکناس را روی پیشخوان گذاشت و زن هم باقیمانده را به او داد. زن به ما لبخند زد و قهوه‌ام را به سمت من هل داد. (مرد) غریبه به شکل محبت‌آمیزی مخالفت من را رد کرد و در حالی که به گذرنامه استرالیایی‌ام نگاه می‌کرد، (گفت): "من در ملبورن زندگی کرده‌ام و مردم آنجا با من خیلی مهربان بوده‌اند".»

این اتفاق زمانی برای مارشال اتفاق افتاد که او صبح زود منتظر پرواز بازگشت به کشورش بود. مقصر اینکه چرا مارشال پول کافی قهوه را نداشت، سیستم پولی دو بخشی ایران بود. پول ایران رسما ریال نام دارد، اما اغلب معامله‌ها به تومان انجام می‌شود. سکه‌های ریالی باعث شد که مارشال فکر کند پول کافی برای قهوه را دارد.
تمجید زن استرالیایی از مهمان‌نوازی مرد ایرانی در شیراز
مارشال از رفتار محبت آمیز مرد ایرانی نتیجه گرفت که «ایرانیان از مهمان‌نوازترین و سخاوتمندترین مردمی هستند که شما با آن‌ها ملاقات خواهید کرد.» او افزود: «اما حیف است که (رسانه‌های غربی) چیز دیگری به ما یاد داده‌اند.». سپس او ضمن اشاره به تصویر به شدت منفی ایران در رسانه‌های غربی اعلام کرد که طبق تصویر این رسانه‌ها، فقط آدم‌های «احمق» به ایران سفر می‌کنند، زیرا در آنجا جان‌شان در معرض خطر قریب‌الوقوع خواهد بود.

نادیا بدیعی، راهنمای مارشال، گفت: «هفت سال پیش، ۴۰۰ هزار نفر به ایران سفر کردند. سال گذشته (۲۰۱۷)، چهار میلیون نفر به ایران آمدند. آن‌ها برای (دیدن) فرهنگ، تاریخ و طبیعت می‌آیند. اکثر مردم اینجا بسیار مهربان هستند و هنوز توریست‌ها را مثل مهمان می‌بینند».

به گفته مارشال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دلیل افزایش سفر گردشگران خارجی به ایران است. زیرا لفاظی‌های ضداسلامی او به جای اینکه مسافران را از سفر به کشور‌هایی نظیر ایران منصرف کند، آن‌ها را به سفر به این کشور‌ها تشویق کرده است. جنی گری، مدیر تولید منطقه آفریقا و خاورمیانه در شرکت اینترپید گروپ، گفته از زمان اجرای ممنوعیت سفر اتباع کشور‌های اسلامی به آمریکا، رزرو سفر به منطقه بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

گری با اشاره به افزایش سفر به خاورمیانه افزود: «مسافران برای دیدن جا‌های بیشتر جهان کنجکاو هستند. جهان یعنی بیرون رفتن است و (خاورمیانه) برای آن‌ها یک غافلگیری است. همه دنبال جایی می‌گردند که از توقعاتشان فراتر باشد و کلیشه‌هایشان را از بین ببرد.»
تمجید زن استرالیایی از مهمان‌نوازی مرد ایرانی در شیراز
مارشال به همراه گروهش از تهران به مناطق دیگری همچون کاشان و یزد هم سفر کرده است. به نوشته او، هنگام رسیدن به تهران دانه‌های برف، که راه‌ها و قله‌های رشته کوه البرز را می‌پوشانند، قابل رویت هستند. اما جو خیابان‌های تهران گرم است.

مارشال ادامه داد: «مردم محلی، برای سنگک صف می‌گیرند. هنگامی که ما دوربین‌هایمان را برای ضبط مهارت نانوا بالا می‌گیریم، آن‌ها به سمت ما رو می‌کنند و لبخند می‌زنند. کودکان خندان فریاد می‌زنند: "شما اهل کجا هستید؟ " یک پیر مرد به میز ما در رستوران نزدیک شد و گفت که او برای سلامتی سفرمان در کشورش دعا کرده است. او به فارسی گفت: "خوش آمدید".»
ناشناس
Canada
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
ماشاءالله آنقدر توریست میاد که میشه برای هر کدامش خبر چاپ کرد!!
انسانم
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
دوست عزیزم
به عنوان یک انسان نه ایرانی و مسلمان و .... همیشه کج فهمی وجود دارد ولی نمی توان منکر حقیقت شد. بله در ایران مهر و محبت وجود دارد ولی تنفر و تبعیض هم وجود دارد پس نمی توان ایران یا آمریکا را تافته جدا بافته دانست. هر کجا انگونه که خودت باشی با تو رفتار می شود حتی اگر کره شمالی باشد. ممنونم.
جاوید کرد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
درود
میگم اون عکس امیرچقماق یزد هست که گذاشتی بعد تیتر شیراز زدین؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
داخل مون خودمون و کشته بیرون مون دیگران رو خخخخخخ
حقشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
خارجی ها فهمیدند که رسانه های غربی دروغ میگویند و عملیات روانی است. امیدوارم مردم ایران رسانه های که خرج انها را غربی ها و غرب زدها میدهند بشناسند و بدانند که انها هم عملیات روانی می کنند تا تخم یاس و ناامیدی را در جامعه بپاشند.
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
می خواهید دل ملت را با تعریف یک خارجی از صف نان سنگگ خوش کنید تا مشکلات اساسی مملکت پوشیده بماند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
من شخصا این مهمان نوازی ایرانیان نسبت به غربی ها را چیز مثبتی نمی دانم. چون فکر می کنم اصولا این مهمان نوازی نه الزاما از سر مهربانی ذاتی ایرانیان، بلکه از سر خود کمتر بینی در مقابل غربی ها است. اگر این کرنش ایرانی ها در مقابل غربی ها یک خصلت ذاتی و همیشگی است، پس چگونه است که همین ایرانیان وقتی به هموطنان خود می رسند حتی حاضر نیستند در صف نانوایی به حق خود بسنده کنند، سر نوبت بایستند و به لطاف الحیل برای جلو زدن از دیگران متوسل نشوند؟
فهم این مساله ساده است. اجازه بدهید ساختار سست این استدلال را به شما نشان دهم.
ایرانیان در مقابل غربی ها کرنش کرده و لطف بسیار می کنند.
نتیجه: مهمان نوازی خصلت همیشگی ایرانیان است.
نقض برهان: ایرانیان به هموطنان خود نه تنها لطف نکرده و مهمان نواز نیستند بلکه در موارد بسیار تلاش می کنند حق همدیگر را بخورند.
نتیجه: کرنش ایرانی ها در مقابل غربی ها ناشی از مهربانی ذاتی آنان نیست. بلکه ناشی از حس خود کمتر بینی نسبت به غربی ها و شاید هم از سر خودنمایی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
این توریست ها عقب افتاده ای چیزی هستن؟ خب اصلا گیریم که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای هم بود، که چی؟ یعنی اونها فکر میکنن مردم ایران دائما در حال بمباران اتمی کردن همدیگه هستن و اگر مثلا یک توریست خارجی رو ببینن با کلاهک هسته ای میزننش؟
ناشناس
Austria
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
مردم ایران مهمان نواز هستن. چه ربطی به حکومت ایران داره؟
ناشناس
Finland
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
یک سوال:
اگر این خانم استرالیایی افغانی یا پاکستانی بود هم اینقدر از او پذیرایی می شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
به کوری چشم دشمنان این مرز و بوم
زنده باد ایران و ایرانی