bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۷۶۹۴
احساسات دردسرساز خیابانی

جواد خیابانی چگونه فضای فوتبال را بهم ریخت

پس از انکه روشن شد ترجمه صحبت‌های کی روش دقیقا نیوده است انتقادات از خیابانی بالا گرفت. عده‌ای خواستار عذرخواهی خیابانی شدند. بسیاری هم معتقد بودند که خیابانی نباید از جانب مردم ایران سخن بگوید. حتی برخی با اشاره به ماجرای قرارداد برند "جیووا" با تیم ملی فوتبال و حواشی پیرامون آن به خیابانی کنایه زدند. گفته می‌شود خیابانی واسطه قرار داد "جیووا" بود. قراردادی که با پافشاری کی روش لغو گردید.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
فرارو-  پخش تلویزیونی رقابت‌های این دوره از جام ملت های آسیا از یک خصوصیت ویژه‌ای برخوردار است و آن کاهش نقش مجریان و گزارشگران با تجربه‌ای همچون عادل فردوسی پور و مزدیک میرزایی. در این میان فضا برای محمد حسین میثاقی، محمدرضا احمدی گزارشگران جوان و جواد خیابانی گزارشگر قدیمی فوتبال باز شده است تا خودی نشان دهند. عملکرد مجریان و گزارشگران فوتبان همچون گذشته زیر ذره بین رسانه‌ها و افکار عمومی قرار دارد و این موضوع باعث شده است که هر اقدام اشتباه و یا درست آن‌ها بازتاب وسیعی داشته باشد. در همین راستا در روز‌های اخیر دو اظهار نظر جنجالی از سوی جواد خیابانی خبرساز و بحث برانگیز شده است.
جواد خیابانی چگونه فضای فوتبال را بهم ریخت
به گزارش فرارو، اولین اظهار نظر جنجالی جواد خیابانی پس از سخنان کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی علیه تیم پرسپولیس و همچنین در اعتراض به وضعیت مالی تیم ملی صورت گرفت.

کی‌روش هفته گذشته در مصاحبه‌ای که با رسانه‌ها انجام داد و تفاوت ترجمه صحبت‌های او با اصل آنچه گفته بود باعث ایجاد جنجال در شبکه‌های مجازی و پاسخ مسئولان طراز اول فوتبال و ورزش کشور شد.

کی‌روش در این مصاحبه با اشاره به وضعیت مالی کادر فنی تیم ملی، از سفر پرسپولیس به ژاپن با امکانات درجه یک انتقاد کرد و گفت: "در حالی که ما اینجا افرادی داریم که پول غذایشان را ندارند، آن‌ها با امکانات درجه یک، به ژاپن سفر می‌کنند و برمی‌گردند. چه کسی این اجازه را به آن‌ها می‌دهد؟"

اما مترجم چنین ترجمه کرد: "وقتی ما مشکلاتی داریم که بسیار پایه‌ای است، از بعد حقوق‌ها و از بعد اینکه غذا سر سفره افراد برای زن و بچه‌هایشان باشد، این مشکلات اینجا وجود دارد، ولی این اجازه را به آن‌ها می‌دهند تا با پرواز فرست کلاس بروند ژاپن و برگردند."

سرمربی تیم ملی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «وزیر ورزش نمی‌خواهد او در ایران بماند.» کی‌روش همچنین گفت: "از زمانی که رهبری به تیم ملی تبریک گفته و این تیم را تحسین کرده، وزارت ورزش علیه او وارد عمل شده است."

این ادعا‌های کی روش واکنش‌های فراوانی به دنبال داشت. بسیاری به او اعتراض کردند. صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک سخنان کی روش را "باج خواهی" خواند.

فدراسیون فوتبال نیز در اینستاگرام به نقل از مهدی تاج، رئیس این فدراسیون در واکنش به گفته‌های آقای کی‌روش نوشت: "کادر فنی و مسئولان تیم ملی فقط موظفند به مسائل فنی تیم بپردازند و از بیان هر گونه مسائل انتقادی و جانبی پرهیز کنند.".
جواد خیابانی چگونه فضای فوتبال را بهم ریخت
اما اوج قصه را جواد خیابانی خلق کرد. او در واکنشی احساسی به مصاحبه سرمربی تیم ملی در مورد "پرواز بیزینس کلاس" تیم پرسپولیس، صحبت‌های او را "توهین" به مردم ایران دانست و خطاب به کی روش گفت: «شما مربی تیم فوتبال این کشور هستید، نه همه کاره و رئیس کشور و مردم شاید با سختی زندگی می‌کنند، اما با شرف زندگی می‌کنند.»

او به دستمزد و پاداش‌های کارلوس کی‌روش اشاره کرد و در انتها هم با صدایی بغض‌آلود به سرمربی تیم ملی گفت: "در چه مقامی هستی که به مردم من توهین می‌کنی؟»

این سخنان بر حاشیه سازی کی روش دامن زد و بازتاب گسترده‌ای در افکار عمومی داشت. برخی سخنان خیابانی را تائید کردند و از او حمایت نمودند و برخی دیگر این لحن و ادبیات را نقد کردند.

پس از انکه روشن شد ترجمه صحبت‌های کی روش دقیقا نیوده است انتقادات از خیابانی بالا گرفت. عده‌ای خواستار عذرخواهی خیابانی شدند. بسیاری هم معتقد بودند که خیابانی نباید از جانب مردم ایران سخن بگوید. حتی برخی با اشاره به ماجرای قرارداد برند "جیووا" با تیم ملی فوتبال و حواشی پیرامون آن به خیابانی کنایه زدند. گفته می‌شود خیابانی واسطه قرار داد "جیووا" بود. قراردادی که با پافشاری کی روش لغو گردید.

اما از طرف دیگر بخشی از هواداران فوتبال معتقد بودند که خیابانی در این مورد کنار مردم ایستاده و انتقاداتش از کی روش صحیح است.

به هر ترتیب پس از طوفان کی روش و واکنش‌های نسبت به آن، حالا آرامش نسبی در فضای تیم ملی فوتبال و هوادارن برقرار است. برد خوب تیم ملی مقابل عمان نیز به این فضای مثبت دامن زد. با این حال حاشیه سازی‌های جواد خیابانی متوقف نشد.

او در جریان بازی ایران و عمان در اظهار نظری عجیب و در راستای اغراق‌های بی مورد همیشگی اش گفت: "درسته که احتمالا عمانی‌ها بیشتر از ایرانی‌ها باشند، اما ایرانی‌ها همیشه هم شور بیشتری داشتند و هم شعور شان بیشتر است."

این سخن خیابانی شوکی تازه به فضای ورزش کشور بود و بازتاب فراوانی داشت. بسیاری این اظهار نظر گزارشگر با سابقه فوتبال را "زشت" و مصداق "نژاد پرستی" دانستند. خیابانی به خاطر این اظهار نظرش هم عذر خواهی نکرد با این حال روز دوشنبه تلاش کرد بدون یاوآوری مستقیم گاف خود را جبران نماید. او چند باری تکرار کرد که ما به همه ملت‌ها احترام می‌گذاریم. شاید خیابانی بیم آن داشت که این سخنانش ابعادی فراتر از ایران داشته باشد و در عمان بازتاب یابد.

این اولین بار نیست که جواد خیابانی با اظهارات احساساتی و نسنجیده خود جنجال ساز می‌شود. سخنان او بار‌ها در حوزه‌های مختلف بحث برانگیز شده است.

او پیشتر نیز برای "گذشته سخت بیرانوند"، "پیروزی ایران برابر مراکش"، "باخت در جام جهانی فوتسال"، "موفقیت‌های کاروان پاراالمپیک" و... گریه کرده بود. البته این موارد مربوط به ورزش است او گریه‌های غیر ورزشی هم داشته است. در برنامه حالا خورشید با چشمانی اشک بار از رییس جمهور انتقاد کرد و در ماجرای زلزله کرمانشاه نیز با گریه و ناراحتی اظهاراتی بر زبان آورد که بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

او که به مناطق زلزله‌زده از جمله به سرپل ذهاب سفر کرده بود مقابل دوربین شبکه روژمدیا کردستان با بغض گفت" پول هست، اما نه برای زلزله‌زدگان." این سخنان خیابان بازتاب گسترده ای داشت.
 
اظهار نظرهای اینچنی از سوی بسیاری از گزارشگران و مجریان تلویزیونی مطرح می شود اما خیابانی به خاطر نحوه بیان و البته بغض و گریه های آن عموما بازتاب وسیع تری دارد.
 
 
bato-adv
bato-adv