bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۸۲۵۵
دکتر حمید احمدی در گفتگو با فرارو بررسی کرد:

تحرکات جدید اسراییل در منطقه علیه ایران

تحرکات جدید اسراییل در منطقه علیه ایران

چرا اسراییل به این ائتلاف پیوسته و دنبال چیست، مساله عجیبی نیست. اسراییل با بحث ایران‌هراسی و بحث هسته‌ای که راه انداخته است در حال رسیدن به اهدافش در منطقه است. اسراییل به دنبال استحکام دوستی با اعراب است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
فرارو- اسراییل در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس شرکت می‌کند. اسراییل پس از بریتانیا سومین دولتی است که به این ائتلاف می‌پیوندد. به نظر نمی‌رسد خود اسراییل بتواند نقش مهمی در چنین ائتلافی داشته باشد، ولی این رژیم تلاش دارد با اقدامات اطلاعاتی و ایجاد ائتلاف‌های منطقه‌ای اهداف خود را در خلیج فارس دنبال کند.

به گزارش فرارو، روز گذشته یک رسانه اسراییلی به نقل از یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسراییل اعلام کرد اسرائیل قصد دارد در بخش اطلاعاتی و "دیگر بخش‌ها" به ماموریت امنیت دریایی در خلیج فارس بپیوندد. کاتس گفت این ماموریت جنبه "اطلاعاتی"  دارد. وزیر خارجه اسراییل منظور خود از دیگر بخش‌ها را بیان نکرد، اما اعلام کرد پیگیری منافع "راهبردی" اسراییل از جمله اهداف اسراییل از پیوستن به این ائتلاف است.

گفتنی است بر اساس سند امنیت دفاعی اسراییل، راهبرد نظامی این رژیم بر اساس "دفاع در عمق" تدوین شده است. از آنجایی که بعید به نظر می‌رسد اسراییل با توجه به توان نظامی محدود بتواند این راهبرد را در خلیج فارس به کار بندد، به نظر می‌رسد اسراییل قصد دارد از موقعیت پیش آمده استفاده کند و با استفاده از توان نظامی قدرت‌های جهانی، دکترین نظامی خود در منطقه را پیاده کند.

دکتر حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران معتقد است «اسراییل، چون فکر می‌کند ائتلاف غربی و جهانی و قدرت‌های بزرگ در منطقه حضور خواهند داشت و در شرایط خطر کشتی‌های ائتلاف از اسراییل دفاع می‌کنند، می‌خواهد وارد خلیج فارس شود.»

وزیر خارجه اسرائیل اوایل تیر ماه سال جاری و پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران گفته بود: این کشور خود را برای دخالت احتمالی در درگیری نظامی بین ایران و آمریکا در منطقه خلیج فارس آماده می‌کند.

روز گذشته کاتس، نخست وزیر اسراییل اعلام کرد مشارکت اسرائیل در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس در راستای منافع این رژیم برای مهار ایران و توسعه روابط میان تل‌آویو و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس است که مورد حمایت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز قرار گرفته است.
 
تحرکات جدید اسراییل در منطقه
 
اوایل ماه جاری حداقل دو جلسه سری در آلاسکا و قاهره با محوریت ایران برگزار شده که اسرائیلی‌ها در هر دو جلسه نقش عمده‌ای داشته‌اند.
 

بیشتر بخوانید:


از زمانی که دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا رسید، نتانیاهو مدام او را ترغیب می‌کرد رویکرد سختگیرانه‌تری در مقابل ایران در پیش گیرد. نتانیاهو که از ابتدا مخالف توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا بود تلاش کرد ائتلافی علیه ایران شکل دهد. او در سخنرانی خود در سازمان ملل در مهر ماه سال گذشته و بعد از خروج ترامپ از برجام گفت سه سال پیش در میان ۲۰۰ عضو سازمان ملل، تنها اسرائیل بود که علنا با توافق هسته‌ای ایران مخالفت کرد.
 
او مدعی شد این توافق به کمپین ایران برای جسارت و تسخیر در خاورمیانه نیرو بخشیده است و سپس اسنادی از تورقوزآباد ارائه کرد و ادعا کرد این مکان، یک آرشیو اسناد اتمی و یک انبار مواد و تجهیزات اتمی ایران است.

نتیانیاهو همچنین با انتقاد از سیاست اروپایی‌ها در قبال ایران گفت: «در حالی که آمریکا با تحریم‌های شدید علیه ایران اقدام می‌کند، اروپا به این کشور برای دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کند. آیا اروپایی‌ها از تاریخ درس نمی‌گیرند؟» اسراییل در تمام این مدت به دنبال ایجاد ائتلافی برای مقابله با ایران بوده است. در اواخر اردیبهشت سال جاری و پس از حادثه بندر فجیره، یک منبع که برای سال‌ها با نتانیاهو در زمینه مسائل نظامی کار کرده، به المانیتور گفته بود نتانیاهو پشت در‌های بسته دعا می‌کند که بولتون در متقاعد کردن ترامپ به انجام حمله نظامی به ایران موفق شود.

اهداف اسراییل از شرکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس

دکتر حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در مورد هدف اسراییل از پیوستن به این ائتلاف به فرارو گفت: اسراییل از همان اول در ائتلاف ضد ایرانی بود و سرمنشا بسیاری از دشمنی‌ها با ایران، اسراییل است. از بین بردن برجام، کشاندن آمریکا به منطقه و تلاش برای جلب عربستان و ایجاد ائتلاف منطقه‌ای از جمله اقدامات اسراییل است.
 
دکتر حمید احمدی
دکتر حمید احمدی

احمدی ادامه داد: بنابر این پیوستن اسراییل به ائتلاف مساله عجیبی نیست. مشخص بود که اسراییل به این ائتلاف خواهد پیوست. هدف نهایی اسراییل این بوده است که پای آمریکا و دیگران را به صحنه بکشاند. چرا اسراییل به این ائتلاف پیوسته و دنبال چیست، مساله عجیبی نیست. اسراییل با بحث ایران‌هراسی و بحث هسته‌ای که راه انداخته است در حال رسیدن به اهدافش در منطقه است. اسراییل به دنبال استحکام دوستی با اعراب و از طرفی از یادبردن مساله فلسطین، سرکوب فلسطینیان و نفی حقوق ملی آن‌ها است.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه معتقد است اسراییل بیش از اینکه قدرت دریایی و نظامی داشته باشد روی حمایت آمریکا حساب باز کرده است. این استاد دانشگاه گفت: «ممکن است اسراییل همراه سایر کشور‌ها چند ناو جنگی به خلیج فارس بفرستد، اما متکی به حمایت‌های ایالات متحده آمریکا و غرب است. خود اسراییل به تنهایی وارد منطقه نمی‌شود و اقداماتش با پشتیبانی آمریکا است. اسراییلی‌ها فکر می‌کنند اگر در منطقه درگیری پیش بیاید آمریکا از آن‌ها دفاع می‌کند. تصور آن‌ها این است که حتی در صورت درگیری آسیبی به آن‌ها نمی‌رسد یا دست کم آسیب اساسی نمی‌بینند. اسراییل اگر بخواهد در ائتلاف حضور داشته باشد و کشتی جنگی بفرستد به تنهایی چنین کاری نمی‌کند.»
 

تلاش اسراییل برای نزدیک شدن به دولت‌های عربی منطقه

به نظر می‌رسد اسراییل علاوه بر جلب حمایت قدرت‌های غربی به دنبال برقرای روابط نزدیک تری با کشورهای عربی منطقه است. روز گذشته وزیر خارجه اسراییل اعلام کرد برای عادی‌سازی روابط علنی با کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس تلاش می‌کند. به گزارش روزنامه تایمز اسراییل، وزیر خارجه اسراییل گفت تصمیم به حضور در ائتلاف نظامی پس از سفر به ابوظبی و دیدار با یک مقام اماراتی گرفته شده است. به گفته کاتس محور گفتگو با مقام اماراتی "تهدیدات ایران" بوده است.

این در حالی است که به تازگی اخباری در مورد همکاری‌های امنیتی ایران و امارات و حتی نزدیک شدن عربستان سعودی به ایران شنیده می‌شود.
 
تحرکات جدید اسراییل در منطقه
دیدار فرمانده مرزبانی ناجا و فرمانده گارد مرزی امارات

اوایل ماه جاری دیدار مقامات مرزبانی ایران و امارات پس از شش سال، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. خبرگزاری عراقی میدل‌ایست‌نیوز از قول منابع آگاه در بعثه حج عراق ادعا کرد جمعه گذشته، مقاماتی از ایران و عربستان سعودی در مکه دیدار غیرعلنی داشته‌‎اند.

چند روز پیش انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی در توئییر خود نوشت:«موضع امارات متحده عربی و عربستان سعودی درباره ایران همسو است و دو کشور رویکرد سیاسی را به مواجهه ترجیح می‌دهند».

دکتر حمید احمدی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در مورد روابط اخیر امارات با ایران و اسراییل گفت: امارات با توجه تجربه تاریخی خود در چند سال اخیر به خصوص جنگ یمن شاید مقداری واقع گرا شده است و می‌داند به اهدافی که می‌خواسته نرسیده است. از طرف دیگر پیشبینی‌های اماراتی‌ها تحقق پیدا نکرد و کار به امروز کشید.

احمدی گفت: ممکن است اماراتی‌ها احساس نگرانی کنند که اگر درگیری شود آسیب زیادی می‌بینند. چون امارات در محیط منطقه و در دسترس است، آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایر کشور‌ها دارد.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: ممکن است اماراتی‌ها به عنوان تاکتیتیک سعی کنند به ایران نزدیک شوند، ولی از طرف دیگر در نهایت ارتباطات خودشان را احتمالا با دیگران خواهند داشت.
ناشناس
United States of America
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۸
اسرائیل خیلی وقت است به فکر حمله به ایران است اما می داند که بدون پشتیبانی آمریکا جان سالم بدر نخواهد برد بنابراین با هزار و یک ترفند باعث به قدرت رسیدن ترامپ شد که دخترش یهودی شده و دامادش همه کاره کاخ سفید است بنابراین اسرائیل می رود که میوه سالها تلاشش برای کشاندن آمریکا به درگیری با ایران را بچیند
علی آقا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
وبه نظر من هدف از نزدیکی عربستان وامارات به ایران به معنی دوستی و تفاهم با ایران نیست بلکه اینها اقدامات و وظائف خود در خصوص ایران حراسی و نا امن جلوه دادن منطقه وکشاندن نیروهای دریائی وارتش اروپا وآمریکا به خلیج فارس را انجام داده اند و جای خود را به اربابان و دوست جدید خود (یعنی اسرائیل) میسپارند والبته این ظاهر قضیه است همچنان تامین مالی تمام اقدامات علیه ایران در کل جهان بر عهده عربستان وامارات و دوستان ایشان خواهد بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
به فرموده امام خامنه ای اسرائیل ۲۰ سال آینده را نخواهد دید. این آخرین دست و پا زدنهای قبل از مرگ است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
در جنگی که صورت میگیرد کشورهایی درگیر با جنگ ایران میشوند که سرزمینها و مردمشان از نظر جغرافیایی فاصله خیلی زیادی با جبهه جنگ دارند و بدین وسیله مردم و کشورشون از آسیب مصون خواهند ماند
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv